חדר האמבטיה הוא עולם ומלואו. מעבר לכך שמדובר בחלל ש”מתנקים בו” ברמה הפיזית, הוא מאפשר לנו “ניקיון” גם ברמה הנפשית – ניקיון של הלחצים מהיום שעבר, הילדים, העבודה והחיים המודרניים בכלל. חדר האמבטיה הוא מקום של שקט, הוא זמן של פינוק. ומה עם לא אלה, שיניעו אותנו לתכנן ולעצב נכון את החדר המיוחד הזה?
אחד האלמנטים החשובים ביותר בחדר האמבטיה, הוא הארון. הוא חשוב ברמת הגודל, העיצוב והשימוש. אתם תפגשו בו עם תחילתו ועם סיומו של כל יום, לפחות.
הוא נועד לשרת אתכם ולהוות פתרון לצרכים שלכם, ולכן חשוב שתיקחו בחשבון פונקציונאליות. פונקציונאליות. פונקציונאליות, ואם הוא יכול להיות במחיר טוב וגם מעוצב מדהים, מה טוב
וודאו שיש בידכם את המידות של החלל (נטו לאחר קרמיקה) , הן קנה המידה של כל התהליך הזה, ויש להן תפקיד חשוב בתכנון מדויק- המידות יכתיבו האם יש צורך בעיצוב ייחודי או שמאידך, אתם בסטנדרט (60, 80, 100, 120 ס”מ)? ארון במידה סטנדרטית יעלה פחות, ולמה לא אם ניתן😊? אך אם לא ניתן, אל ייאוש. קחו בחשבון שימוש בארון שירות.
זו דרך מצוינת להגיע למידות סטנדרט בארון האמבטיה ואף לנצל באופן מקסימלי את החלל מבחינת אחסון. כך למשל: אם רוחב הקיר הוא 160 ס”מ (וזה אינו סטנדרט), תוכלו לקחת ארון אמבטיה בגודל 120 ס”מ עם ארון שירות ברוחב 40 ס”מ. שתי מידות סטנדרטיות לאלמנטים הללו, במינימום תשלום מפאת מידה, אך במקסימום ניצול של מקום.
שימו לב- בפורמייקה ופורניר לא ניתן לבצע חריטות או הבלטות כפי שניתן לעשות בחזיתות עם צביעה בתנור או פולימר. אופן הביצוע הרצוי ביותר הוא במכונת CNC שמגלפת וחורטת את העץ עצמו. היזהרו מחזיתות עם דוגמאות המודבקות בדבק חם או סיכות. זה אומנם מוזיל את מחיר הארון אך עלול לגרום לפיצוצים בצבע והתנתקות הדוגמאות.
3. בחרו משטח נכון
המשטח הוא האלמנט ממנו יוצא הכיור או שעליו הוא עומד. בחירה נכונה ומושכלת של המשטח תכתיב את רמת הפונקציונאליות של הארון כולו, וגם את העיצוב כמובן. בקטגוריה תוכלו למצוא את משטח הבוצ’ר, השיש, הקוריאן, הטיטן קוורץ (סגסוגת בדומה לקוריאן) והחרס. כולם ראויים, אך לכל אחד מאפיינים משלו. בבחירת המשטח יש לקחת בחשבון כמה דברים:
- קהל היעד- מהם הגילאים של בני המשפחה שעתידים להשתמש בארון? ארון שמיועד לילדים צריך להיות פרקטי יותר. קחו בחשבון שלילדים יש נטייה להשפריץ יותר מים. לא כל משטח יכול לעמוד בכמות מים גדולה באורח קבע.
חומר – החומר ממנו עשוי המשטח יכתיב את אריכות ימיו ואת מראהו לטווח הקצר והארוך. משטח בוצ’ר למשל, משטח העץ המלא, מאוד נחשק בשנים האחרונות. העץ מעניק חמימות וכפריות מעודנת בחלל שכמעט תמיד נמצא בו את הצבע הלבן, שהוא צבע קר ונטרלי יחסית – באסלה, באמבט ולרוב באריחים. אך עץ, כמו עץ, לא אוהב מים שעומדים עליו לאורך זמן. לאחר כל שימוש יש לנגב ממשטח הבוצ’ר את טיפות המים, משמעת שתתאים בעיקר בחדרי אמבטיה של מבוגרים. בדקו שהבוצ’ר אכן מעץ אלון מלא ולא סנדוויץ’ בציפוי פורניר. זה עמיד פחות באופן משמעותי ולא מותאם לחדר האמבטיה. ואז דאגו לו, פנקו אותו. כדי להאריך את חייו של הבוצ’ר, רצוי לעבור עליו עם שמן תינוקות אחת ל-3 שבועות בערך.
4. בחרו כיור לארון אמבטיה נכון
הכיור הוא המטרה לשמה התכנסנו בחדר האמבטיה…והוא חייב להיות נוח ומותאם לאנשים שעתידים להשתמש בו. ראשית תחליטו, האם מדובר על כיור שקוע או כיור עומד? האם מדובר בכיור בודד או בכיור כפול? הכיור יכול להגיע כמשטח יצוק (בשיש, חרס או קוריאן) והוא יכול להגיע כ”קערה” המונחת על משטח, שיש או בוצ’ר למשל.
גם בשלב זה, קחו בחשבון את קהל היעד שלנו ונסו להימנע מכיורים עומדים או חצי שקועים עבור ילדים. זה פחות פרקטי באופן משמעותי. אין אפשרות לגרוף מים ממשטח עם כיור שאינו שקוע. לכן שימוש בכיור עומד או חצי שקוע, מחייב משטח מחומר עמיד במיוחד כמו שיש, שמבחינת עלות מקפיץ את המחיר.
נסו לשחק עם מיקומו של הברז המיועד סביב הכיור שמוצא חן בעינכם. ישנם כיורים בגדלים שאינם מאפשרים ברז מאחור ויש כאלה שברז מהצד אינו בא בחשבון. אם מיקומו של הברז הוא עניין שחשוב לכם, העמידו אותו מול גודל הכיור ובחנו את האפשרויות שלכם.
ובמידה וכבר רכשתם ברז וכיור טרם ההחלטה על הארון, רשמו לעצמכם את המידות שלהם וודאו שזה מסתדר עם העומק והרוחב של הארון.
כמה טיפים יקרים מפז:
- שימו לב לזווית של הכיור- הזווית תכתיב את קצב זרימת המים מהדפנות אל פתח הניקוז. כיורים “מרובעים” יותר, המעוצבים בקווים נקיים וישרים, מאפשרים זרימת מים פחות מהירה לפתח הניקוז, דבר שעלול להשאיר סימני סבון או “שובל” של חומרים למיניהם עד ליציאת המים.
- בהיר יותר= נקי יותר- כיורים לבנים עדיין וכנראה לתמיד יהיו הכי פרקטיים בשימוש יומיומי. ככל שהכיור כהה יותר, כך אתם עלולים לראות עליו יותר לכלוך כגון שאריות סבון, משחת שיניים ואפילו אבק. אם חשקה נפשכם בכיור שחור למשל, רצוי שהוא יהיה ממוקם בשירותי אורחים לדוגמה, מקום בו השימוש העיקרי הוא שטיפת ידיים ותו לא.
- כיור גדול תמיד עדיף- אם קיימת האפשרות מבחינת מקום, רצוי שתבחרו בכיור הגדול ביותר שניתן. כן כן, ברור לנו שחשוב לכם גם “משטח העבודה”, אך בפועל, גודל הכיור יכתיב את הנוחות שלכם בכל הפעולות הנדרשות בחדר האמבטיה, וזו עובדה. נקודה.
5. ארון תלוי או על רגליים?
לכל בחירה יתרונות וחסרונות. השאלה היא- מה הדבר הנכון במיוחד עבורכם?
קודם כל, רצוי שתדעו שהמוח שלנו תופס את גודלו של חלל ע”פ כמות האלמנטים שעומדים על הרצפה באותו מ”ר. ארון תלוי יעניק תחושה של חלל גדול יותר, מאחר והוא חושף את הרצפה תחתיו. ומעבר לכך, לארון תלוי יש המון משמעות פרקטית. הוא לרוב נתלה בין 20-30 ס”מ מהרצפה ומאפשר ניקיון ביתר קלות, בעוד שארון על רגליים מקשה את הניקיון תחתיו. מבחינת אחסון, היתרונות עומדים לזכותו של הארון על הרגליים. על מנת לתלות אותו בגובה, גוף הארון “מתכווץ” (מאחר וגובה הכיור הינו סטנדרט קבוע של 90 ס”מ מהרצפה), כך יוצא שארון על רגליים מאפשר עוד 10-20 ס”מ נוספים בגוף הארון, שישמשו לאחסון כמובן.
מבחינת עיצוב, זו שגיאה לחשוב שיש נטייה כלשהי לכיוון מודרני או כפרי בבחירת הארון כתלוי או עומד. הצבע, סגנון החזיתות, המשטח, צורתו של הכיור וצבעו, הם שיכתיבו האם הארון ישווה מראה כפרי או מודרני.
6. מדידה ואחריות
ארונות בייצור אישי לרוב “נתפרים” עבור החלל, ולכל חלל מאפיינים משלו. יש אינספור מקרים של פתחי ניקוז במרחק מסוים מהקיר או גבהים שאינם סטנדרטים, צינורות הדורשים “פינוי” של הארון או אסלה במיקום בעייתי שעלול להגביל פתיחת מגירה או דלת. אז עצה קטנה, לפני שהארון שלכם יועבר לייצור, תתאמו מדידה ע”י נציג מטעם חברת הארונות. זו למען האמת האחריות שלכם מול כל ספק שמכבד את עצמו ועושה עבודה מקצועית ויסודית. כך גם לגבי התקנת הארון. רצוי שההתקנה תתבצע ע”י גורם מטעם החברה, על כל בעיה שלא תהיה, כדי שהאחריות תישאר מלאה ויהיה לכם גיבוי מלא מול הספק.
חשוב לזכור שאפשר להתקין את ארונות האמבטיה רק לאחר ביצוע של רובה בקירות האמבטיה וניקיון הקירות.
אחריות על ארון איכותי תהיה לא פחות משנה. בנוסף, ארונות שמתהדרים בצירים איכותיים יעניקו 5 שנים אחריות על המסילות והצירים. עבור יצרני ארונות מקצועיים, ברמה גבוהה, אין כל סיבה שלא לתת אחריות בסדר גודל כזה. שכן אם היא לא ניתנת, כנראה שהאיכות בהתאם. חשוב להדגיש שבמסגרת כל אחריות בה נתקלתי עד היום, אין אחריות על מגע ישיר עם מים. קחו זאת בחשבון ודאגו לא למקם את הארון בצמוד למקלחון או אמבטיה ללא כל מחיצה ביניהם.
7. לפני התקנת הארון- שימו לב…
עם הגיעו של הארון לביתכם, עברו עליו. בדקו שזהו אכן הארון שהוזמן מבחינת מידות ועיצוב, מבחינת משטח וידיות. בדקו היטב את שלמותו ותקינותו, טרם התקנתו. ואם הוא אושר הכל תענוג,.
שימו לב שהמתקין יודע את עבודתו והבין היכן עוברת הצנרת. פגיעה בצנרת ע”י קידוח במקום לא נכון עלולה לעלות לכם הרבה כסף ועצבים. אך בכל מקרה, באחריות כמו באחריות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. ויש לכם מזל שקראתם את הסעיף הקודם