fbpx
גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה

מאגר בעלי מקצוע בתחום מפקח בניה

בחירת מפקח בניה לתכנון בית החלומות שלכם זאת החלטה שכדאי להקדיש לה מחשבה. אחרי הכל מדובר על בעל המקצוע שיפקח על בניית הבית שלכם באופן בטיחותי, חוקי ואיכותי. כדי לעשות את ההחלטה הטובה ביותר, ריכזנו עבורכם את הטיפים וההדרכות הטובות ביותר לבחירת מפקח הבניה הכי מתאים למשימה.

מפקחי בנייה מומלצים

תומר

ציון כללי: 10

סהר

ציון כללי: 10

רוצה לשוחח עם מומחה בתחום? השאירו פרטים, אנו מיד חוזרים...

למה חשוב לבחור מפקח בניה מומלץ?

תפקידו של מפקח בניה הוא לפקח מטעם הלקוח (היזם או בעל הנכס) על תהליך הבניה. הוא עוקב אחר הנעשה בשטח ומוודא כי העבודות מתבצעות בהתאם לאינטרסים של הלקוח, כפי שהוגדרו מראש. הוא אחראי גם לוודא כי פעולות הבניה מבוצעות בהתאם לסטנדרט הדרוש, בהתאם לתקנים הקבועים בחוק  ולפי תוכנית הבניה.

בהתאם לדרישת הלקוח, מפקח בניה יכול להיות בשטח על בסיס יומיומי או רק בשלבים בעלי חשיבות גבוהה בתהליך הבניה. אחד התפקידים העיקריים שלו הוא לוודא שכל בעלי המקצוע באתר פועלים בהתאם לאינטרסים של הלקוח, גם אם לפעמים יש להם אינטרס מנוגד (למשל לזרז עבודה מסוימת שצריך להקדיש לה יותר זמן, להשתמש בחומרי גלם זולים ולא איכותיים ועוד).

איך בחרנו את בעלי המקצוע באתר?

במידה והתקבל ציון מעל 9, בעל המקצוע יופיע באתר ויוכל לתת שירות לגולשי האתר. למדו עוד על מפקח בנייה

מפקח בניה מומלץ

איך בוחרים מפקח בניה?

הפרמטר העיקרי בבחירת מפקח בניה הוא בדיקת ההתאמה שלו לאופי הפרויקט והניסיון שלו בפרויקטים דומים. חשוב גם לבדוק מה כלול בשירותים שהוא נותן לכם במסגרת הצעת המחיר – על אילו תחומים בדיוק הוא מפקח? מה תדירות ההגעה שלו לשטח? מה רמת התקשורת ואופי התקשורת שלו אתכם לאורך הפרויקט? האם הוא נוכח מתחילת הפרויקט ועד סופו?

עוד דבר שחשוב לבדוק הוא היקף הניסיון והידע שלו, כי מפקח בניה חייב להיות בעל ידע רחב ביותר, כדי להיות מסוגל להפעיל שיקול לדעת, ביקורת ופיקוח על תהליכי בניה, חומרים ועבודות שונות באתר. נוסף על כך, מפקח בניה צריך להיות מסוגל להניע בעלי מקצוע בתחומים שונים, תוך שהוא מפקח על עבודתם ואף מתערב לפי הצורך.

לכן אחת התכונות החשובות ביותר שלו צריכה להיות יכולת תקשורת חיובית ברמה גבוהה, לצד אסרטיביות ויכולת הובלה. כדי לעמוד בכל הדרישות הללו, מפקח הבניה שלכם צריך להיות אדם אמין, שאתם יכולים לסמוך עליו מתוך ידיעה שהוא מסוגל לספק את השירות ברמה שאתם רוצים.

לכן כדאי לקבל עליו המלצות מגורמים שונים, ביניהם בעלי מקצוע ולקוחות קודמים, אותם כדאי לשאול על יכולת העמידה שלו בזמנים, על איכות התקשורת שלו עם בעלי מקצוע אחרים בשטח, על רמת המקצועיות שלו וכן הלאה.

מזמינים אתכם לקרוא עוד על:

איך לבחור את מפקח הבניה שלכם – המאמר המורחב

מה חשוב לקחת בחשבון בתכנון בית פרטי

איך בוחרים אדריכל לבית פרטי

מה הם הטיפים החשובים ביותר לתכנון הבית

ולסיום מאמר חשוב מאוד – איך בוחרים מהנדס בניין

שכר הטרחה של מפקח בנייה יכול לבוא לידי ביטוי בשני מסלולים: מסלול חודשי בו השכר נע סביב בין 7,000-12,000 ₪ לחודש או מסלול גלובלי לכל הבניה שמתחיל ב-50,000 ₪ + מע"מ ועד 120,000 ₪ + מע"מ והכל בהתאם למספר הביקורים בשטח ותמחור המפקח עצמו.

בהחלט מומלץ לקחת גם מפקח בניה גם כשסוגרים עם קבלן מפתח וזאת כדי לוודא שאתם אכן מקבלים את הבית האיכותי ביותר עבור הכסף שלכם, לעיתים ניתן להזמין מפקח לביקורות נקודתיות במהלך הבנייה אך מדובר על פיקוח פחות צמוד.

לרוב, מפקח הבנייה מגיע 3-5 פעמים בשבוע לאתר הבניה וזאת בהתאם לצורך ולפעילות הבניה המתרחשת, במידה ויש עצירות עבודה מסיבה כל שהיא אזי מפקח הבניה לא מגיע. חשוב לזכור שמהלך החודשים האחרונים של הבניה בהם מבוצעות עבודות הגמר, חשוב שהמפקח יגיע בתדירות גבוהה בכדי שיוודא שכל העבודות מבוצעות ברמה הגבוהה ביותר.

בבחירת מפקח בניה חשוב לקחת בחשבון את הניסיון בפרויקטים קודמים, את מספר הביקורים השבועיים אליהם הוא מתחייב, היקף האחריות שלו לגבי הפרויקט, האם הוא מבצע גם תיאום בין קבלני המשנה או רק מפקח על איכות הבניה וכמובן גם המחיר חשוב ולהבין מה מסלולי התשלום.

מוזמנים לקרוא מה הלקוחות אמרו על מפקחי בניה באתר המומחה לבנייה

Scroll to Top