fbpx
גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה

כל הנושאים והטיפים שאתם חייבים לדעת לפני חתימה עם מהנדס בניין

איך בוחרים מהנדס בניין

קבלו עכשיו הצעת מחיר מעולה!

בבנייה של בית, חשוב לעשות את הדברים בסדר הנכון, כמו שצריך. הנחת יסודות איתנים וטובים הם הבסיס לבנייה איתנה וטובה. ככה זה בחיים. כשהבסיס הוא חזק, הבניין עומד על טילו לשנים רבות. אז בתהליך בניית הבית שלכם, אתם חייבים לדאוג לבסיס.

הבסיס הוא המקום, החומר וכמובן אנשי המקצוע שילוו אתכם ממש מההתחלה. בחירת מהנדס ראוי, הינה אבן דרך משמעותית בהעמדת היסודות, תרתי משמע. מדובר באחת הבחירות המהותיות ביותר בתהליך הבנייה, ובאיכות החיים שלכם בבית לאחר מכן.

אם כולנו היינו מבינים כמה הוא משמעותי, היינו כנראה משקיעים בבחירת המהנדס הראוי, לפחות כמו שאנו משקיעים בבחירת הקרמיקות.

קבלו המלצה חמה על מהנדס בניין באזור שלכם

הטייטל הוא חשוב, וחשוב עוד יותר שאתם תבינו את ההבדלים והצרכים שלכם. זה הבסיס שלכם רבותיי. אז תכירו- קיימים בשוק מהנדסי בניין ומהנדסי קונסטרוקציה.

מהנדס קונסטרוקטיבי, יכול להיות גם הנדסאי וגם מהנדס בניין לאחר התמחות ועבודה של מספר שנים בתכנון קונסטרוקציות. מהנדס קונסטרוקטיבי מנוסה ייעשה כל מאמץ כדי למצוא פתרון הנדסי שתואם בצורה הטובה ביותר לתוכנית האדריכלית הנתונה.

הוא יימנע מתכנון עמוד באמצע חלל או באזור גרם המדרגות ויחשוב פונקציונאלית וקונסטרוקטיבית כאחת. במסגרת אחריותו, עבודות הבטון המורכבות, היציקות והשימוש בפלדה למען הצבת והקמת המבנה.

מהנדס בניין, לעומתו, אחראי על ההנדסה ברמת הביצוע והפיקוח, מול הקבלן. הוא יעסוק בתכנון באופן כללי ועבודתו הינה חשובה לא פחות מזו של הקונסטרוקטור. הוא ייקח חלק בפרויקט הבנייה ויהיה אמון על בדיקות שונות של עמידות המבנה, המשקל, החומרים, היציבות וכדומה.

הנדסאי הבניין מורשה חתימה לבניינים עד 4 קומות ויתאים לפרויקטים של בתים פרטיים לעומת מהנדס בניין שאינו מוגבל להיקף וגובה הפרויקט.

הבדלים אלו ואחרים מגדירים כל אחד מבעלי המקצוע כחשוב מאוד. בכל פרויקט בניה, קטן או גדול, חשוב למנות מהנדס  / הנדסאי בניין לתכנון השלד. כמובן ששכר הטרחה של מהנדס בניין הוא לא קטן, אך תקלות וטעויות במהלך הבנייה עשויות לעלות הרבה יותר.

מהנדס בניין
מהנדס בניין

צריכים המלצה על בעלי מקצוע מומחים?

כמה כיף לנו בעידן הדיגיטלי שניתן לבדוק הרבה דברים מהשולחן שלנו בבית. ככה זה קל וככה זה חשוב. אז ראשית, אם מצאתם מהנדס רלוונטי, בדקו שהוא רשום בפנקס המהנדסים:

בדקו מול בעל המקצוע כמה ניסיון יש לו. ההבדל בין מהנדס צעיר שסיים זה עתה לימודים, לבין מהנדס מנוסה, עומד על כמה אלפי שקלים + כמה עשרות בעיות שאתם יכולים למנוע מעצמכם.

מהנדס מנוסה יכול לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים בעלויות השלד ובחישוב כמויות החומר, שווה את ההבדל בשכר הטרחה? בהחלט שווה! אתם תוכלו להרגיש מיד את ניסיונו של המהנדס שלכם בעת הגשת התוכניות לקבלני השלד לצורך תמחור.

הקבלנים יבדקו מי אותו מהנדס ומיד יבינו כמה "פקטור" הם צריכים להוסיף למחיר מכיוון שהם מבינים שהמהנדס הספציפי מחמיר של לצורך ובסופו של יום זה מתגלגל בעלויות אל הבונה הפרטי ומגיע לעלויות של עשרות אלפי שקלים שלא לצורך וחבל.

ישנם מהנדסים חדשים עם פחות ניסיון בשטח אלא בעיקר מאחורי המחשב שגם ילכו על "בטוח", אך לא תמיד לצורך. חשוב מאוד לסמוך על חוות דעתו של המהנדס שלכם, כי השיקולים שלו עולים לכם כסף ברמת החומר, אך בעיקר, הם עולים לכם בבטיחות.

ובכוכבית – בדקו כמה ניסיון יש לו ספציפית בביצוע עבודות באזור שלכם. ניסיון קודם בשטח ספציפי יכול להקל עליכם ועל התהליך כולו. ההיכרות עם תוואי השטח, והבעיות המסוימות שקיימות בו, יכולה לחסוך המון שעות עבודה ולאפשר הערכות בהתאם.

בנוסף, בדקו האם אותו מהנדס מכיר את האדריכל שלכם או עבד איתו בעבר. כימיה טובה בין שני אלה חשובה מאוד  לתכנון יעיל וטוב. בעיות או מכשולים שעלולים לצוץ לאורך תהליך הבנייה, יכולים לעבור ביתר קלות אם שני אלה מסונכרנים ביניהם.

מי שיכול לתת לכם טיפים טובים מהשטח לגבי מהנדסים מקומיים אלו דווקא קבלני השלד, הם אלו שמקבלים את התוכניות בשטח ולפעמים תופסים את הראש ולא מבינים למה המהנדס העמיס כל כך הרבה ברזל שלא לצורך מתוך ניסיונם האישי.

כמו ישראלים טובים מעניין אותנו – כמה זה עולה לנו? אנחנו כאן כדי לענות על השאלה הכל כך חשובה לכם😊.

ישנו מעין כלל אצבע להערכת עלות שכר טרחת מהנדס בניין, מדובר על כ- 35-45 ₪ למ"ר לתכנון בית פרטי כאשר ככל שהבית קטן יותר (100-200 מ"ר) המחיר יהיה לכיוון ה-45 עד 50 ₪ למ"ר ואילו בבתים גדולים יותר בשטח של 200-300 מ"ר ומעלה , שכר הטרחה של מהנדס בניין יהיה כ-35-40 ₪ למ"ר כך שבית פרטי בגודל של כ-150 מ"ר יעלה כ-7,500 + מע"מ לתכנון קונסטרוקציה ואילו בית בשטח של 300 מ"ר יגיע לסכומים של כ-12,000 ₪ + מע"מ לתכנון קונסטרוקציה לבית.

שימו לב – במידה ואתם מתכננים מרתף ו/או בריכה , קרוב לוודאי שתתבקשו להוסיף עוד 1,000 -1,500 ₪ לכל אחד מהאלמנטים לשכר הטרחה הכולל, בסופו של יום אלו עוד אלמנטים לחשב ולהתחשב בהם במסגרת התכנון הכולל של הבית.

טיפ מאוד חשוב – בבקשה אל תסתכלו רק על הצעת המחיר אלא מה היא כוללת, מה הניסיון של המהנדס, מה הוא מספק בתמורה לתשלום ובדקו עליו עם קבלנים מקומיים שמכירים כבר את "השגעונות" של כל מהנדס בניין וכך תוכלו לקבל אומדן טוב יותר עם מי להתקדם.

בסופו של יום עניין מחיר מהנדס בניין הוא זניח מכיוון שמדובר על הפרשים קטנים בין מהנדסים של כמה מאות או אלפי שקלים בלבד לעומת חיסכון של עשרות אלפי שקלים ואפילו למעלה מ-100,000 ₪ על ידי תכנון נכון ומדוייק שמצד אחד מייצר בית בטוח למשפחה לעשרות שנים קדימה ומנגד לא מעמיס עלויות מיותרות.

חשוב להבין שכל שלב תשלום משקף את היקף העבודה הנדרש באופן משוער מהמהנדס ולכן חשוב להקפיד על חלוקה הגיונית וחכמה שמשאירה אתכם במקום בטוח ואת מהנדס הבניין עם רצון להגיע כל פעם לשלב הבא של התשלום.

שלבי התשלומים המומלצים על פי הניסיון שלנו הם:

  • 10% בחתימה על הזמנת עבודה ותחילת עבודה.
  • 25% במסירת תוכניות ממ”ד
  • 40% במסירת תוכניות עבודה וקונסטרוקציה לאחר קבלת היתר
  •  15% בסיום השלד והגעה לכל היציקות הנדרשות
  • 10% לאחר חתימה על טופס 4.

ייתכן ויהיו מהנדסים שלא יאהבו את חלוקת התשלומים הזאת כי היא קפדנית מדי ומדובר על סכומים של כ-10,000 ₪ שמתחלקים על פני 5 שלבים וטווח זמן של 2-3 שנים אבל חשוב תמיד לשמור על האינטרסים שלכם כבונים פרטיים ובכל שלב אתם משלמים על היקף העבודה שנעשה ולא מעבר.

תוכלו כמובן לקרוא בהרחבה על חלוקת תשלומים לכל בעלי המקצוע

יש כמה טיפים חשובים שנצייד אתכם כדי שתוכלו לבחור את המהנדס הטוב ביותר עבורכם:

  1. חשוב שתבינו מהי הזמינות של המהנדס המיועד. זמן עבודה ממוצע ליצירת תכניות קונסטרוקטיביות עומד על שבועיים-שלושה לכל היותר לאחר קבלת היתר הבנייה. אם מבחינת זמנים הוא לא מתאים לכם, זה כלל לא משנה כמה הוא נחמד, נכון?      

2. סכמו עם המהנדס, טרם התחלת העבודה המשותפת, על כמות ההגעות המחייבות לשטח. חשוב שהמהנדס יהיה נוכח בכל יציקה במגרש. זה אמור להיות מובן מאליו, אך חשוב שתחדדו. באחריותו לוודא שהתוכניות שלו רוקמות עור וגידים ע"פ התוכניות ולפי הצורך. אל תתפשרו על אישור יציקות דרך תמונות בוואטסאפ, אנחנו לא בונים פה מגדל בלגו.

3. סנכרנו בין הקבלן והמהנדס, דאגו שיהיו להם מספרי הפלאפון אחד של השני, והישארו תמיד ב"לופ". וודאו שהקבלן מעדכן את המהנדס לפחות יום לגבי מועדי היציקות, והמהנדס מאשר הגעתו. תוכלו להימנע מעיכובים באישורים ובעבודה בכלל בדרך זו וכל התזמורת תנגן כמו שצריך.

4. וודאו מול המהנדס שהוא מודע לתוכנית האדריכלית שהוגשה לו, ושהוא מטמיע את האלמנטים הקונסטרוקטיביים בהתאם. בדקו טוב טוב, מהן דרישות המהנדס לקונסטרוקציה והאם דרישות אלה פוגעות בצורה כלשהי בחלל הפנימי. כך למשל תוכלו להימנע מעמוד תורן "יפה" שעלול לצמוח לכם באמצע הסלון. אל תשכחו שאתם אלה שמנצחים על כל התזמורת הזו, ואם משהו משנה את הצלילים, דאגו לתקנם. אל תאשרו דברים שלא נראים לכם. 

5. המהנדס אמון על יציבות הבניין ולא על ה"גמרים"- כלומר, הוא אינו אחראי על המידות ואיכות הגימור. לכן, במקביל, אני ממליץ לכם בחום לשכור גם את שירותיו של מפקח בנייה מוסמך. מפקח שיוכל לתת את הדין על איכויות ה"גמרים" ולהחתים את המהנדס כאחראי הביצוע בשלב הדרישה לטופס 4, תוכלו כמובן לקרוא אתר המאמר הנפלא שהכנו על בחירת מפקח בנייה.

6. וטיפ אחרון לסיום –  גם פה, חברים, הזול הוא היקר. אל תנסו להפחית הוצאות בשלבים קריטיים אלה. בעל מקצוע מנוסה, בשלב זה, כל כך חשוב להתנהלותו התקינה והבריאה של הפרויקט, ואף לחייכם העתידיים בבית החלומות. אם תנסו לחסוך דווקא בבעלי מקצוע, כגון מהנדס, בית החלומות יהפוך במהרה לבית הזוועות, וזה רבותיי- פשוט לא. מוזמנים לקרוא יותר על הנדסת מבנים מכאן.

 אתכם לאורך כל הבנייה, מההתחלה ועד הסוף. שיהיה בהצלחה!

בחירת מהנדס בניין
בחירת מהנדס בניין

צריך לבחור מהנדס בניין על פי הכישורים שלו, היכולת למצוא פתרונות יצירתיים בתהליך הבנייה, המלצות מקבלנים ורק לבסוף עניין המחיר נבדק, מהנדס איכותי חוסך לא מעט כסף!

את מהנדס הבניין מזמינים לאחר תכנון התוכנית האדריכלית הראשונית כך שיתן את חוות דעתו ויכין את התוכניות קונסטרוקציה להגשה.

מהנדס בניין אחראי על תכנון ופיקוח על קונסטרוקציית שלד המבנה על מנת לייצר מבנה יציב ועמיד לאורך עשרות שנים.

עלות מהנדס בניין לבית פרטי היא כ-35-45 ₪ +מע"מ למ"ר תלוי בגודל הבית , אם אתם מתכננים מרתף או בריכה, המחיר יהיה גבוה יותר בכ-1,500 ₪.

מדריכים לבחירת בעלי מקצוע

שלב התכנון

נספח סניטרי להיתר בניה

נספח סניטרי להיתר בניה

כל מבנה חדש ובמיוחד בית פרטי חייב לתכנן נספח סניטרי המכיל את...
עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין מטפל בכל הצד המשפטי של עסקאות נדל"ן - מכירה...
תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי הוא אחד מהשלבים המרגשים בחייה של משפחה בישראל,...
תיק מידע להיתר בניה

תיק מידע להיתר בניה

כדי להתחיל לבנות את בית החלומות שלכם (או כל פרויקט בניה אחר)...
זכויות בנייה בית פרטי

זכויות בנייה בית פרטי

אם אתם מתכננים לבנות על מגרש פרטי שרכשתם לאחרונה, או שקיבלתם...
התקן עומר או התקן ברק

התקן עומר או התקן ברק?

התקנת מזגן לממ"ד נחשבת חיונית לשמירה על שהייה נוחה בחדר במקרה...

שלב השלד ותשתיות

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה אחראי על קבלת החלטות בעלות חשיבות עליונה בכל מה...
תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

חוק התכנון והבניה שנחקק בישראל בשנת 1965 מיועד להסדיר את פעולתם...
פינות טיח לקירות הבית

פינות טיח בבית פרטי

פינות טיח בבית פרטי הן פרופילים ממתכת, אותם מתקינים בפינות הקיר...
קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי הוא אחד הגורמים החשובים והמרכזיים ביותר בתהליך...
יועץ קונסטרוקציה להיתר בניה

יועץ קונסטרוקציה להיתר בנייה

היתר בנייה הוא הליך מורכב הדורש אישורים ממספר רשויות. אחד האישורים...
משקל מרחבי

משקל מרחבי

משקל סגולי ומשקל מרחבי הם שני מושגים חמקמקים ובעייתיים, שקצת...

שלב הגמרים

יועץ אקוסטיקה

יועץ אקוסטיקה

הועדה המקומית לתכנון ובניה עשויה לבקש מכם להגיש נספח אקוסטי,...
ביטוח בנייה פרטית כיסויים חשובים

ביטוח בנה ביתך

ביטוח בנה ביתך מיועד לשמור עליכם מפני כל צרה שלא תהיה בזמן שאתם...
ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

ניקיון בית לאחר בניה

אחרי כל הבלאגן, בעלי המקצוע שיצאו ונכנסו, התקינו והובילו, הרכיבו...
גנבים ראו הוזהרתם

גנבים ראו הוזהרתם

המדריך למיגון הבית גנבים, ראו הוזהרתם! אפשר למנוע פריצה לבית...
בריקים ואבני סיליקט

בריקים ואבני סיליקט

מה הם בריקים ואבני סיליקט? אז הנה, גם אתם הגעתם לטרנד החזק של...
קבלן גמרים

קבלן גמרים

קבלן גמרים מקצועי אחראי לכל הגימורים בבית שלכם, טיח, ריצוף צבע...

שלב עיצוב הבית

פנל שקוע

פנל שקוע

אם אתם אנשים שאוהבים עיצוב "נקי", עם קווים אחידים וישרים, פנלים...
איך בוחרים מעצבת פנים

מעצבת פנים

רוצים לעצב את בית החלומות שלכם? חושבים להתחיל תהליך בניית בית...
בית חכם

בית חכם

כיום בעידן המודרני אנחנו רגילים לאוטומציה, תפעול מיידי ובית שעובד...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

מה חייבים לדעת על פרזולים ומנעולים לדלתות פנים

קרה לכם פעם שבאתם לחנות שמוכרת מנעול לדלת פנים ופרזול והרגשתם...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

דלתות פנים חומרים

אנחנו עומדים לפני רכישת דלתות פנים וכל נציגי המכירות מפציצים...
עיצוב ותכנון מטבחים

תכנון מטבח - 115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח מושלם!

במאמר זה ניתן לכם תקציר על עיצוב ותכנון מטבח. מילים רבות ותוכניות...
Scroll to Top