מערכת חימום תת רצפתי על בסיס מים מורכבת מצינורות עמידים בפני חום במערכת סגורה, בהם עוברים מים מחוממים. החום עולה למעלה – אל הרצפה וכך מחמם את רצפת הבית.
בהדרגה כל חלל הבית מתחמם. אמנם קיימים סוגים שונים של מערכת חימום תת רצפתי על בסיס מים, אבל הם נחשבים בעלי יתרונות רבים, שהופכים אותם למועמדים לא רעים בכלל לצורך חימום הבית שלכם. אז מה צריך לדעת לפני שמחליטים אם מתאים לכם חימום תת רצפתי על בסיס מים? מהם היתרונות על פני חימום תת רצפתי חשמלי ומהם החסרונות של מערכת כזו?
צוות פורטל המומחה – אתר הבית לבונים ולמשפצים – עם כל המידע החשוב.
כדי להתקין מערכת תת רצפתית מבוססת מים, פורסים על הקרקע – לפני התקנת הריצוף – צינורות עמידים בפני חום, המיועדים למעבר מים חמים. את הצינורות מחברים למקור מים כמובן, אבל גם לגוף חימום כמו משאבת חום. ניתן לחבר גם את המערכת לדוד חימום סולארי (דוד שמש), בהתאם לבחירת בעלי הבית ותנאים רלוונטיים במבנה.
מתחת למערכת החימום מתקינים בידוד תרמי איכותי, כדי להבטיח מיצוי מקסימלי של החימום והפנייה מלאה שלו לתוך הבית.
קיימים סוגים רבים של חימום תת רצפתי, אך החלוקה העיקרית היא בין חימום תת רצפתי חשמלי, לבין זה המבוסס על מים.
חימום חשמלי מותקן על ידי פריסה של כבלי חשמל, או יריעות חימום חשמליות. הוא קל יותר להתקנה ולכן גם ההתקנה שלו זולה יותר.
לעומת זאת, צריכת האנרגיה של חימום על בסיס מים נמוכה משמעותית יותר מאשר חימום תת רצפתי חשמלי מכיוון שמדובר על סלילים חשמליים העובדים על הספק חשמל גבוהה במיוחד ביחס למשאבות החום במקרה של חימום על בסיס מים.
ניתן לייעל את פיזור החום ברצפה עם חימום תת רצפתי על מים על ידי פריסה של צינורות המורכבים ממספר שכבות, אשר גם מסייעת למנוע נזילות כי הם עמידים יותר, מפזרים את החום בצורה מבוקרת יותר ונותנים מענה אמיתי ואיכותי לחימום הבית. בנוסף, חשוב לבחור צינורות עם דפנות לא עבים מדי, כדי להרוויח מעבר יעיל של החום. זו גם הסיבה שעדיף להשתמש בצינורות מתכת מוליכי חום.
מצד אחד – קל יותר לתמרן בהתקנת צינורות מים מאשר עם יריעות חימום חשמליות.
מצד שני – קשה יותר לתמרן עם צינורות מאשר עם כבלי חשמל.
התקנת חימום על בסיס מים נחשבת יקרה יותר, מצד שני, בניגוד למערכת חשמלית, היא לא מחייבת הגדלת הספק חשמלי בבית או הוספה של מעגלי חשמל. בנוסף – בטווח הארוך, אם מחממים את המים באמצעי שאינו חשמלי, ניתן לחסוך בהוצאות האנרגיה במידה רבה. חימום על בסיס מים יעיל גם בטמפרטורות נמוכות יחסית של 30 מעלות, המאפשרת ניצול יעיל וחסכוני של האנרגיה הדרושה לחימום.
חימום תת רצפתי על בסיס מים נחשב גם בטיחותי להפליא, כי המערכת מופרדת מהבית על ידי הרצפה, אבל גם כי ניתן לחמם ביעילות את הבית עם השקעה נמוכה של אנרגיה, שיוצרת טמפרטורה מתונה של המים לחימום ולכן הסיכוי לכוויות או התלקחויות פשוט לא קיים. בנוסף, בשל השימוש במים לחימום, אין צורך בשריפה של רכיבים ואלמנטים שונים לצורך יצירת חום. לכן הבלאי נמוך מאוד – בתנאי שאתם מתקינים מלכתחילה מערכת איכותית של צינורות חדשניים ועמידים.
לבסוף, גם בהיבט האקולוגי מדובר על הפתרון הירוק מכולם. חימום בעזרת מים לא יוצר פליטת חומרים מזהמים וכן בזכות החיסכון המשמעותי באנרגיה, אתם מרוויחים וגם הסביבה מרוויחה.
- התקנה יקרה ומסובכת יותר לעומת מערכת חשמלית.
- אם מתקינים צינורות מים עם מרווחים גדולים ביניהם, עלול להיווצר חוסר אחידות בחימום הרצפה וכך יכולים להיות קטעים שונים על הרצפה שאינם מחוממים, כל החברות כיום מקפידות לשמור מרחקים של 15-20 ס”מ בין כל צינור כך שלרוב זה לא קורה אבל חשוב לוודא זאת בפריסה.
- צינורות מים צריכים מקום רב יותר מתחת לרצפה ולכן לעיתים נדרשת הגבהה של הרצפה, אשר יכולה לפגוע בגובה החלל.
- חשוב להקפיד על שימוש בצינורות מים איכותיים ועמידים לטווח ארוך – כמו גם התקנה ברמה גבוהה מאוד, כדי למנוע מצב של נזילה, אשר תחייב אתכם לפרק את הרצפה לצורך תיקון מורכב ויקר. אבל מן הסתם זה נכון לגבי כל התקנה של מערכת מבוססת מים, כמו אינסטלציה וביוב.
- חימום תת רצפתי נחשב אלמנט אסתטי ואלגנטי במיוחד – כי הוא נסתר..
- החום העולה מהרצפה באמצעות חימום תת רצפתי נחשב נעים יותר מאשר שיטות חימום אחרות, כי הוא לא מייבש את האוויר והוא גם לא גורם לתנועה של רוח חמה בבית. מצד שני, לוקח לו בין שעה לארבע שעות לחמם את כל החלל ולכן הוא מתאים רק לשהות ארוכה בבית.
- אפשר ללכת יחפים על הרצפה, בזכות החום העולה מן הרצפה. חימום כפות הרגליים משפיע משמעותית על כל הגוף ולכן נחשב אפקטיבי ונעים מאוד. מצד שני, שימוש יתר בחימום תוך הליכה ברגליים יחפות, עלול לגרום להזעת יתר בכפות הרגליים ופטריות (אבל זה קורה בעיקר בארצות קרות, שם לא מכבים את החימום כמעט כל החורף).
- המערכת יעילה במיוחד בבתים שמתוכנן בהם חלל כפול, במקרה של מזגן על חום הנמצא בגובה של כ-3 מ’ החום עולה למעלה ומעט מן החום מגיע אל יושבי הקומה התחתונה מה שמגביר את בזבוז האנרגיה, לעומת מערכת לחימום תת רצפתי שהחום מגיע מגובה 0 ועולה לגובה בני הבית ושומר על אווירה חמה ונעימה.
קשה לקבוע מראש את המחיר למטר חימום תת רצפתי, כי קיימים משתנים רבים המשפיעים על בחירת המערכת המתאימה לכם בית ולכן גם על המחיר למטר.
בין הגורמים המשפיעים על המחיר:
- גודל הבית
- גודל המערכת
- אזור גיאוגרפי
- אקלים – ככל שהאזור שלכם קר יותר, כך תצטרכו משאבת חום בהספק גבוה יותר, שמייקרת את המערכת.
- מאפיינים מבניים והנדסיים של הבית כמו כלל כפול, כמות הפתחים, סוג הבלוקים ועוד.
- תוספות מיוחדות למערכת.
מחיר מערכת חימום מבוססת מים צריך לכלול:
- בדיקת מוכנות המבנה להתקנה של מערכת חימום תת רצפתית מבוססת מים.
- תכנון פרטני והנדסי של המערכת הכולל קביעת המיקומים של משאבת חום, בקרי טמפרטורה, יחידות שליטה, מרכזיית הצנרת ופריסת צינורות.
- פריסת צינורות מים חמים בצורה אופטימלית.
- התקנת בקרים, חיישנים ורכיבי מערכת אחרים.
- התקנה של משאבת סחרור מים.
- בסיום ההתקנה – בדיקה מקיפה של לחץ מים, היעדר נזילות וליקויים אחרים.
- בדיקת תקינות נוספת של כלל חלקי המערכת לאחר הנחת הריצוף.
- הדרכה ותמיכה להפעלת המערכת.
מערכת חימום תת רצפתי מבוסס מים מגיעה עם לא מעט יתרונות. אבל כדי למקסם את ההנאה שלכם ממנה, חשוב לבצע התקנה ברמה מקצועית גבוהה.
מתלבטים מה לבחור? לא יודעים עם מי כדאי לעבוד? אתם לא לבד!
צוות פורטל המומחה – אתר הבית לבונים ולמשפצים אתכם לאורך כל הדרך!
השאירו לנו מספר טלפון ואנחנו מתחייבים לחזור אליכם תוך 24 שעות עם ההצעה המתאימה והמשתלמת ביותר עבורכם!