fbpx

115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח!

המדריך הטוב ביותר שנכתב לעיצוב ותכנון מטבח חדש

רוצים לקבל הצעת מחיר מאחד האנשי המקצוע מומלצים שלנו?
השאירו לנו פרטים.

במאמר זה ניתן לכם תקציר על עיצוב ותכנון מטבח. מילים רבות ותוכניות אין סוף נכתבו על החלל הכי משמעותי ויקר בבית, האזור שבו לא רק מבשלים כמו פעם עם קירות סגורים אלא הוא המקום בו אתם מביעים את עצמכם, את היצירתיות שלכם, בעיצוב המטבח בהתחלה ובהמשך בעשייה ובמטעמים שאתם יוצרים בו.

היום מטבח זה לא רק מקום לבשל, זה מקום אירוח, פינת משפחה, מקום לשיחות אישיות והלב החם של הבית ולכן חשוב שתקדישו זמן לתכנון, חשיבה ויצירה של מטבח חלומותיכם. במאמר הזה אפנה בעיקר אל הנשים שבחבורה, גברים אל תעלבו, את המאמר של מטבחי חוץ אקדיש לכם☺

גם אנחנו כשהלכנו לתכנן את המטבח, אמרתי לאישתי – “קחי מה שתרצי, מי יסרב לך…”, תתכנני את מטבח חלומותייך ואת התשלום תשאירי לי, אז היא תכננה והתפנקה… חלילה לי מלהישמע שמקומה של האישה במטבח, אני וגברים רבים אוהבים לבשל ולאפות אבל בסופו של דבר הולכים אחרי הלקוח העיקרי למטבח☺

אז כדי שיהיה לנו נוח, חילקתי את המאמר המורכב הזה לפרקים, מומלץ לקרוא את כולו ואפילו פעמיים שלוש, תסמנו לכם טיפים שאהבתם ותוכלו לחזור לקרוא באופן נקודתי את הפרקים הרלוונטים לכל שלב בתכנון המטבח.

  • בראש ובראשונה אתם צריכים להבין מה סגנון המטבח שאתם מתכננים – כפרי, מודרני, הייטק, אנגלי או הקלאסי, כל סגנון יתקבל בברכה העיקר שתאהבו אותו ותתחברו לסגנון (בדרך כלל הסגנון הכללי של הבית כבר קיים, רק צריך לאפיין את המטבח באופן מדוייק יותר.
  • חשבו בינכם לבין עצמכם , האם המטבח הוא האזור בו אתם מתכוונים להכין רק קפה ומדי פעם חביתה או שאתם מהבשלנים הדגולים שהמטבח זה הג’ימבורי שלכם ומבחינתכם יוציאו אתכם משם רק עם צו פינוי☺. במידה ואתם מאנשי הקפה, תוכלו להסתפק במטבח שימושי ופשוט ולהקדיש את מירב התקציב לאזורים אחרים בבית (אנשי הקולנוע שבינכם ישקיעו במערכת קולנוע ביתית איכותית או אפילו בחדר צפייה!) , אבל במידה והמטבח זה פסגת השאיפות שלכם ואתם מתכננים להוציא מתכוני שף דרך קבע ממנו, תנו לו את הכבוד הראוי, תתקצבו את המטבח בהתאם ותשקיעו את מירב המחשבה והתכנון כדי שיצא לכם מטבח מהחלומות.
  • אירוח – איך אתם עם אורחים? אוהבים לארח ולהראות מה מתרחש אצלכם במטבח? האם אתם רוצים מטבח פתוח לסלון או שמעדיפים להשאיר אותו בקו אלכסוני לסלון עם קיר בחצי גובה כך שיתן לכם את האינטימיות שלכם במטבח בזמן הבישולים?

אז כמו שהבנתם, יש אין סוף אפשרויות, הכל תלוי בסגנון שלכם, בשטח המיועד ובאורח החיים שלכם.

רצוי להתחיל את תכנון המטבח בשלב כמה שיותר מוקדם, כמה מוקדם? כבר אחרי שיש לכם סקיצה מגובשת ולפני הגשה לועדה המקומית וכל זאת למה?! מכיוון שתכנון המטבח עלול להשפיע על התוכניות עצמן, אם זה בהגדלת או הקטנת חלון, אם זה בשינוי מיקום הסלון / פינת האוכל, ייתכן ותרצו מקום למזווה נסתר, חשוב לקחת את זה בחשבון כבר בתכנון הראשוני של המטבח.

לפני שאתם ניגשים למעצבי המטבחים ולנגרים שישרטטו לכם את מטבח חלומותיכם, תשבו עם האדריכל, תפרטו לו ממש ברשימה מסודרת מה הייתם רוצים שהמטבח יכלול, ממש רשימת פונקציות למטבח (2 תנורים, מקרר 1.2 מ’ רוחב , אי קטן/גדול , מקום לישיבה גבוהה או נמוכה וכו’) וכעת אחרי שיש לכם את הרשימה הטכנית, תשוטטו לכם ברחבי האינטרנט, תעיינו במגזינים של מטבחים, וכך תוכלו להיות יותר מדוייקים בבקשות שלכם וברצונות שלכם בתכנון המטבח.

חשוב שתרגישו נוח עם המטבח שאתם מתכננים, מטבח אמור להיות בראש ובראשונה נוח ופרקטי ואחר כך יפה (זה לא סותר האחד את השני…),  מעצבי מטבחים אוהבים ללכת על הדברים המיוחדים, הנועזים, פשוט תזכרו שאחרי שהבנייה תסתיים, אתם אלו שתקומו בכל בוקר למטבח הזה ותבשלו בו ואם לא תהיו שלמים איתו אז חבל.

טיפ 1 – ראיתם מטבח ברחבי האינטרנט שמצא חן בעינכם? אם הוא של חברת מטבחים, תבקשו לדבר עם הלקוחות שתכננו את המטבח הזה, כבונים אל בונים בדימוס, תשאלו מה דעתם על המטבח, מה הייתם מוסיפים, מה הייתם משנים, איך הוא מתפקד וכל יתר השאלות שאפשר לשאול כדי לוודא שאכן אתם בכיוון הנכון!

טיפ 2 – מכיוון שזה החדר הכי יקר בבית מבחינת עלות למ”ר, שווה להשקיע כמה מאות שקלים בפגישה עם יועץ מטבחים אובייקטיבי שלא קשור לחברת מטבחים כזו או אחרת, מובטח לכם לקבל חוות דעת מקצועית שתשפר לכם את התכנון.

שימו לב לאבסורד – כמעט כל מי שקונה רכב ב-40,000₪ ומעלה לוקח אותו למכון בדיקה ומשלם כמה מאות שקלים, למה לא עושים את זה בתכנון מטבח?! אם לא מרוצים מהרכב ניתן למכור ולקנות חדש, במטבח מותקן זה קצת יותר בעייתי…

האם חשבתם מה אתם רוצים לעשות לגבי אי במטבח אם בכלל לעשות אי? ישנן מטרות שונות לעיצובים שונים של אי במטבח:

  • אי קטן – מיועד בעיקר להנחת סירים ומוצרים במהלך השימוש היומיומי במטבח, ניתן גם לייצר אי על גלגלים ולקבע כשצריך ולהזיז כשאין בו צורך.
  • אי במרכז המטבח – בדרך כלל מדובר על אי גדול יותר במטבח בצורת ר’ או ח’ שמיועד לאחסון כלים, הנחת חפצים ולפעמים כולל גם ברז נוסף לשטיפת ירקות לדוגמא.
  • אי לארוחת צהריים – ניתן לתכנן אי בגובה 90 ס”מ בשטח של מטר על מטר לצורך הנחת כלים וכו’ ובהמשך האי שולחן בגובה 70 ס”מ שמיועד לארוחות צהריים לילדים וכו’.
  • אי עם בר – לעיתים כשאין מספיק מקום במטבח להכניס אי באמצע סוגרים מעט צלע נוספת של המטבח בצורה של בר בגובה 110 ס”מ לאירוח בקטנה ל-2-3 אנשים
  • אי מלכותי – מדובר על אי רחב מימדים באורך של 2 מ’ לפחות שמשמש חלק אינטגרלי מהמטבח, לעיתים מתקינים בו תנור, כיור וברז , מדיח וכו’ , ניתן להוסיף לאי הזה פס בר בגובה 110 ס”מ המכיל 4 מקומות ישיבה ומעלה

טיפ נוסף – אם תכננתם את האי למטרת ישיבה לארוחות, חשוב שתקפידו על מרווחים של כ-60 ס”מ בין כיסא לכיסא כדי שהישיבה תהיה נוחה והילדים לא יריבו יותר מדי…

מומלץ לתכנן ולרכז קיר גבוה – קיר שלא מכיל משטח עבודה אלא את המקרר, יחידות מזווה לצידו, תנורי בילד-אין , מיקרוגל ושאר מוצרי חשמל וארונות אחסון, ככה אתם ממקמים חלק משמעותי מהמטבח ומשטחי האחסון בשטח קטן יחסית, הכל נגיש, קרוב ויעיל.

היום יותר מאי פעם יש המון מכשירי חשמל בכל מטבח. הם הפכו להיות חלק חשוב שתופס הרבה מקום. לכן מומלץ לבחור מראש מכשירי חשמל, במיוחד את המכשירים הגדולים כמו מדיח, מקרר, תנור – כדי שיהיה לכם מראש את המקום המתאים בשביל כל אחד מהם, לפי מידות. גם למכשירי חשמל כמו בלנדר, טוסטר, קומקום חשמלי ומיקרו – כדאי לתכנן מראש את המקום, כדי שלא תמצאו את עצמכם עם המון מכשירי חשמל על השיש, שלא משאירים לכם מקום לעבוד.

  • את המקרר: כדאי למקם קרוב לכיור והכיריים (משולש הזהב של המטבח). אם יש לכם אי – אל תמקמו את המקרר מאחוריו. שלא תצטרכו כל פעם להקיף את המקרר כדי להוציא ביצה או חלב. זכרו שמכשירים רבים מגיעים היום במידות הרבה יותר גדולות מפעם ולכן צריך להשאיר להם יותר מקום. בעיקר כיריים ומקרר, אבל לא רק. בנוסף, אם אתם בוחרים כיריים ברוחב 90 ס”מ, כדאי להתאים אליהם גם את הרוחב של הארונות התחתונים, כדי ליצור התאמה אסתטית.
  • אם כבר מדברים על כיריים – זכרו להשאיר לצד הכיריים משטח עבודה מספיק רחב. הם אמנם צריכים להיות קרובים לכיור, אבל משטח העבודה הכי פעיל הוא בין הכיריים לכיור ולכן כדאי שיהיה משטח גדול.
  • את המיקרוגל כדאי למקם מעל התנור, אבל לא בגובה רב מדי, כי הדרך כלל הילדים משתמשים די הרבה במיקרו וחשוב שיהיה להם גם נוח וגם בטיחותי.
  • עוד דבר שכדאי לחשוב עליו מראש הוא כיוון הפתיחה של מכשירי חשמל גדולים ביחד למשטחי עבודה וארונות, כדי שיהיה לכם תמיד נוח לפתוח אותם ולהכניס לתוכם דברים בלי להתאמץ.
  • אם אתם מתכננים מטבח אינטגרלי, שבו מכשירי חשמל גדולים מוסתרים מאחורי חזיתות ארונות, חשוב לעדכן מראש את הנגר על המידות המדויקות של המכשירים שאתם בוחרים וגם לתכנן מראש איך לבטל הפרשי גבהים בעזרת תוספות נחמדות כמו מגירת חימום, או מגירת אחסון לתבניות.
  • בחירה של מגירות המטבח צריכה גם היא להיות חכמה. חשבו מראש אם אתם רוצים מגירות עם סגירה שקטה, שליפה מלאה ומסילות איכותיות, שיחזיקו מעמד לטווח ארוך. ולא פחות חשוב – עם יכולת עמידה במשקלים גבוהים, אם אתם מתכננים לאחסן בתוך המגירה פריטים כבדים.
  • חלון מעל הכיריים – נשמע מפתה ואטרקטיבי להתבונן מבעד לחלון כשאתם מבשלים, אבל בפועל – החלון מתלכלך ללא הרף מנתזים של שומן ורטבי בישול. לא משנה כמה תנקו אותו זה לא מספיק. בנוסף, הלהבה נכבית כל הזמן מהרוח, אם החלון פתוח לצורך אוורור וגם נורא לא נוח לפתוח ולסגור את החלון – כי הוא מעל הלהבה. לכן כדאי למקם את החלונות מעל משטחי העבודה.
  • מדפים פתוחים – זה נשמע נורא אסתטי ומפתה, אבל בפועל, כל מה שפתוח במטבח לאורך זמן, מתמלא בתערובת של אבק ושומן, דביקה שקשה מאוד לנקות. אם יש לכם כלים יפים שאתם רוצים להשאיר בתצוגה, התקינו ארון ויטרינה. הכלים יהיו מאחורי זכוכית שקופה. כך תוכלו לראות אותם וגם לשמור עליהם נקיים.
  • מידות סטנדרטיות לא מתאימות לכל אחד – אם הבשלן העיקרי בבית הוא יותר גבוה או יותר נמוך מהסטנדרט – אל תתבישו להתאים אליו את הגובה של משטחי העבודה והכיור. אם אתם אוהבים לבשל ביחד במטבח, דאגו למשטחי עבודה רחבים יותר וכן הלאה.
  • מגירות במקום ארונות תחתונים – ארונות תחתונים זה כבר די פאסה, פשוט כי לא נוח לחפש בתוכן את מה שאתם צריכים. לכן העדיפו להתקין מגירות גדולות ועמוקות – לסירים, לצלחות, לכוסות ולכל מה שאתם צריכים.

בשורה התחתונה – אם אתם יכולים לערב מעצבת מטבחים שזה המקצוע שלה, זה יכול לשפר לכם משמעותית את התכנון הפרקטי של המטבח ולספק לכם מטבח נוח ופרקטי הרבה יותר.

חשוב להקפיד על מיקום נכון של נקודות החשמל בהתאם למוצרי החשמל המתוכננים במטבח. לאחר תכנון המטבח, תדפיסו את הסקיצה ותשרטטו איפה ממוקם כל מוצר חשמל ובאיזה גובה הוא, העניין הזה מאוד חשוב כך שבמידה ואתם מתכננים לרכוש מוצרי חשמל חדשים, תערכו סיור בחנויות החשמל, תבינו מה המידות של מוצרי החשמל שאתם קרוב לוודאי תקנו ותעדכנו את חברת המטבחים על אורך רוחב ועומק של מוצר החשמל.

תוודאו שאתם תמיד עובדים לפי התוכנית העדכנית ביותר ומגישים לקבלני הביצוע את התוכניות לביצוע עם ההחלטות הסופיות שלכם, בונים רבים משנים כמה וכמה פעמים את מיקומי הכיור, הכיריים ואת כלל עיצוב המטבח כך שחשוב להתחיל בביצוע עם תוכנית סופית שאתם שלמים איתה, אחרי שכבר מבצעים בפועל את התשתיות, זה בעייתי מאוד לשנות. אז איך כדאי לגשת לתכנון מוצרי החשמל במטבח החדש?

  • מיקרוגל – בגובה שהילדים יכולים להגיע אליו בנוחות.
  • קולט אדים – מותאם לגודל החלל.
  • מקרר – קרוב לכיור ולכיריים. להשאיר לו מספיק מקום ולזכור שאולי בעתיד תרצו מקרר גדול יותר. השאירו לפחות 90 ס”מ רוחב.
  • אם אתם חושבים על שני מקררים, זה בהחלט ריאלי אבל בדקו אפשרות למקם מקרר מספר שתיים בחדר שירות צמוד למטבח, או בקומה עליונה בבית. בכל מקרה -המקרר צריך להיות במקום מוצל ולא קרוב מדי לתנור, כדי שהחום לא יגביר את צריכת החשמל ואת החשבונות שלכם. כדאי להשאיר מרחק של 7 ס”מ מהקיר האחורי, כדי לצמצם תקלות ואם אתם בוחרים עצב מקרר אינטגרלי, תצטרכו להקפיד שהוא גם יהיה באותו עומק כמו ארונות המטבח כדי ליצור קו ישר ואחיד בעיצוב.
  • שימו לב לכיווני הפתיחה בהתאם למיקום של מכשירי חשמל כמו מקרר. אם המקרר שלכם צמוד לקיר, או לארונות, כדאי שהפתיחה תיעשה לכיוון השני או פתיחה בסגנון מגירה. אחרת תצטרכו מקרר צר עם דלתות צרות.
  • הקפידו לבחור נקרר בנפח מתאים לגודל המשפחה שלכם. משפחות גדולות זקוקות למקרר בנפח של כ 700 – 800 ליטר.
  • מומלץ לבחור מיקרוגל שהוא גם טוסטר אובן, כדי לחסוך מקום.
  • אם מתכננים למקם את התנור, המיקרוגל ומגירת חימום אחד מעל השני, כדאי לעשות את זה כך: את התנור מציבים למטה (כדי שיהיה קל להכניס אליו תבניות כבדות ולהוציא ממנו תבניות חמות). מעל התנור את מגירת החימום השומרת על חום הצלחות לפני הגשת האוכל. מעל המגירה – את המיקרו, אך לא בגובה רב מדי, כדי להקל על הילדים.

אבל לא פחות חשוב, להתייחס לנושאים כללים יותר בתכנון החשמל במטבח. ביניהם:

  • מספר נקודות חשמל – עם השנים גדל בהתמדה הצורך בנקודות חשמל רבות במטבח לצורך חיבור מכשירי חשמל שונים. אל תחסכו בנקודות חשמל, גם אם נראה לכם שאתם לא צריכים אותן כרגע.
  • אם אתם מתכננים אי במטבח, תכננו גם באי נקודות חשמל. ניתן לבקש התקנה נסתרת של נקודות חשמל נשלפות.
  • כדאי לתכנן מראש מספר נקודות תאורה חשמליות באזורים שונים במטבח. תאורה מרכזית בתקרה היא חיונית, אבל היא בדרך כלל לא מספקת את התאורה הנחוצה למשטחי עבודה, במיוחד כאלה הממוקמים מתחת לארונות עליונים שעושים עליהם צל.
  • אם אתם מתכננים להתקין כיריים אינדוקציה – תצטרכו להתקין גם שקע תלת פאזי.
  • חושבים להתקין טלוויזיה במטבח? הכינו תשתית לכך מראש.
  • חלוקת מעגלי חשמל – משהו שכדאי לקחת בחשבון כדי למנוע קצרים בזמן שימוש במספר מכשירים ומסיבות בטיחות. ההמלצה היא לתכנן מעגל חשמלי נפרד לכל מכשיר חשמלי עם צריכת חשמל גבוהה.

בשורה התחתונה – נסו לדמיין את עצמכם במטבח החדש, להיזכר מה אתם הכי צריכים ואין לכם במטבח הקיים וגם לבדוק איך מתוכננים מטבחים אחרים מבחינת נקודות חשמל ומכשירי חשמל, כדי לתכנן בצורה אופטימלית את החשמל במטבח החדש.

חשוב להקפיד על תכנון נקודות החשמל באופן מדוייק במטבח לאחר סיום התכנון, כידוע לכם, לא ניתן לשנות יותר מדי את מיקום נקודות המים לאחר התחלת ביצוע מערכת האינסטלציה והריצוף. לכן חשוב להיות בטוחים במיקומים הנכונים של הכיור, אבל גם של מדיח הכלים, בר מים, מכונת קפה וכל מה שאולי תצטרכו בשבילו נקודת מים.

לגבי תכנון הכיור:

  • חשוב לתכנן כיור מספיק עמוק ורחב כדי שיהיה לכם נוח לאסוף בתוכו כלים לפני שטיפה, לשטוף כלים גדולים יותר וגם כדי שהמים לא ישפריצו החוצה, כשאתם פותחים ברז. לכן, המינימום המומלץ הוא 70 סמ”ר.
  • אם אתם חושבים על הוספת טוחן אשפה, כדאי כבר עכשיו להתקין נקודת חשמל מתחת לכיור, נוסף על החשמל של המדיח כלים.
  • שימו לב למקם את הכיור במרכז משולש הזהב, בין הכיריים לבין המקרר, אבל לא קרוב מדי לכיריים – צריך משטח עבודה רחב מספיק בין הכיריים לבין הכיור, כי זה המשטח הכי שימושי לעבודה. גם בצד השני של הכיור כדאי להשאיר מקום פנוי לעבודה, כי הכיור הוא אחד האלמנטים הכי פעילים ועסוקים בכל מטבח.
  • אל תצמידו את הכיור לקיר. השאירו משטח שיש מספיק רחב מאחורי הכיור, עליו תוכלו להניח את הכלי של סבון הכלים ועוד חפצים שצריך בשבילם מקום באזור הזה.
  • חשבו על חומר הגלם ממנו מיוצר הכיור – בחרו חומר גלם קל לניקוי גם מבחינת המרקם והצבע.
  • התאימו את גובה הכיור לגובה של הבשלנים בבית. אם יש בבית אנשים נמוכים במיוחד או גבוהים – לא חייבים ללכת על הסטנדרט המקובל אם הוא לא מתאים לכם.
  • חשבו על מקום למגבת ידיים ליד הכיור.
  • הארון שמתחת לכיור בדרך כלל משמשים לטוחן אשפה, פח אשפה, מערכת סינון מים וצנרת של ברז המטבח. לכן לא כדאי לקחת אותם בחשבון בתור מקומות אחסון לכלי מטבח.
  • אם אתם מתקינים שני כיורים מטעמי כשרות, מומלץ להשאיר גם מרווח של 1 ס”מ בין שני הכיורים כדי ליצור הפרדה חזקה ועמידה ביניהם. מומלץ גם לתאם את גודל הכיורים עם הנגר של הארונות כדי ליצור ארונות ברוחב תואם, ליצירת מראה סימטרי ומתואם.

בשורה התחתונה – כיור המטבח הוא אחד האלמנטים הכי חשובים ושימושיים בחלל. לכן חשוב לתכנן אותו נכון.

תכנון נכון של מרחקים ומידות במטבח משפיע ישירות על איכות החיים שלכם ועל ההנאה שלכם מחווית הבישול. לכן תכנון מרחקים ומידות מטבח צריך להתבסס על צרכי היומיום של המשפחה. הוא צריך להיות פונקציונלי ונוח.

כדי לבחור את המידות המתאימות ביותר למטבח שלכם, כדאי לבדוק: מה אתם עושים הכי הרבה במטבח – מחממים מזון? מטגנים חביתות? או מבשלים ארוחות מורכבות וגם מארחים לעיתים קרובות? מי הבשלן הראשי בבית? האם הוא גבוה או נמוך יחסית לממוצע? האם הוא ימני או שמאלי? באילו מכשירי חשמל אתם משתמשים יותר מאשר מכשירי חשמל אחרים? כל אלה יעזרו לכם לתכנן מידות ומרחקים מדויקים ככל הניתן.

  • בין הכיור לכיריים: משטח עבודה רצוף של מינימום 70 ס”מ, עד 120 ס”מ בגובה 90 ס”מ לפחות, כדי לחסוך בזמן עבודה, לשמור שיהיה לכם נוח ולצמצם את כמויות הלכלוך על הרצפה.
  • 20 – 60 ס”מ משני צידי הכיריים כדי לשמור על הצדדים מפני התחממות יתר וגם כדי שיהיה לכם מקום להניח סירים וכלים.
  • מיקום וגובה התנור – כדאי לקבוע בהתאם למשתמשים העיקריים.
  • אם יש לכם אי או מטבח בצורת ר/ או ח’, חשוב להקפיד על מרווח של 120 – 150 ס”מ על הרצפה בין הארונות, כדי שיהיה לכם נוח לנוע במטבח ממקום למקום. במילים אחרות, אם אין לכם מספיק מקום במטבח, לא כדאי להתקין אי.
  • ארון תחתון – עומק מומלץ של כ 70 ס”מ (וזכרו להקפיד להתקין מגירות במקום ארון עם דלתות).
  • ארון עליון בעומק של כ 30 ס”מ ובגובה של 50 ס”מ לפחות ממשטחי העבודה.
  • נישה למקרר – צריכה להיות בעומק של 10 ס”מ פחות מעומק המקרר עצמו, כדי שיהיה לכם קל לפתוח את הדלת.
  • מדיח – חשוב לבדוק את המפרט הטכני שלו כדי לוודא שהוא מתאים לגובה פני משטחי העבודה במטבח, כדי לוודא שההתקנה תהיה אסתטית והשימוש יהיה נוח.

מדידה ותמחור של משטחי עבודה:

יש שתי דרכים אפשריות לתמחור ומדידה של משטחי עבודה:

  1. מדידה של המטבח לפי מטר רץ
  2. מדידה של המטבח לפי מ”ר

בכל מקרה, רק לאחר מדידת המטבח בבית הלקוח כאשר כל חלקי המטבח כבר מותקנים – אפשר לקבוע את המחיר הסופי.

גבהים סטנדרטיים במטבח:

  • גובה צוקל – 10-12 ס”מ
  • גובה שיש – 90 ס”מ
  • עומק שיש – 60 ס”מ
  • גובה שולחן אוכל – 70 ס”מ
  • גובה בר סטנדרטי – 110 ס”מ.
  • גובה ארונות עליונים מהרצפה – 140 ס”מ

להשאיר מרחק מינימלי של 70 ס”מ בין הכיור לכיריים מכמה סיבות-

  • שיהיה נוח להניח כלים לצד הכיריים / לצד הכיור
  • שלא תרגישו את חום הכיריים בזמן שאתם שוטפים כלים
  • שיהיה נוח ל-2 אנשים לעמוד במקביל בכיריים ובכיור.

בשורה התחתונה – כדאי להשקיע ולדייק עם המידות של האלמנטים השונים, כדי לקבל מטבח נוח ופונקציונלי וגם כדי שהוא יראה אסתטי ומסודר.

בחירה חכמה של חומרי הגלם ליצירת המטבח שלכם היא אחת הבחירות החשובות, שיקבעו לכמה זמן המטבח שלכם ישרוד. כל העיצוב, התכנון, ההשקעה במכשירי חשמל וארונות מתוחכמים – עלולה חלילה לרדת לטמיון, אם הארונות מיוצרים מחומרי גלם לא איכותיים, אם החזיתות לא מותאמות לצרכים של בני הבית, אם הפרזול לא מספיק איכותי ואם המשטחים עשויים מחומרי גלם טבעיים, יוקרתיים ומרהיבים ביופיים, אבל סופגים בקלות כל כתם ולא ניתנים לניקוי. אז למה כדאי לשים לב?

פרזול – אחד האלמנטים הכי חשובים במטבח

יש מי שיגיד גם שפרזול זה החלק הכי חשוב במטבח ויש לזה סיבות טובות. פרזול נכון קובע את רמת היציבות של המגירות, את רמת המשקל שאפשר להעמיס על המגירות והמדפים, את היציבות של הדלתות ועוד. לכן, גם אם משקיעים בחזיתות מפוארות ויוקרתיות, הפרזול האיכותי הוא שיקבע בסופו של דבר את איכות החיים שלכם במטבח ואיך המטבח יראה אחרי שנה – שנתיים.

לכן עדיף אפילו לחסוך בחלקים אחרים של עיצוב מטבח, אבל לא לחסוך על פרזול איכותי.

מילוי מומלץ לגוף ארונות מטבח

בישראל מקובל ליצור את החלק הפנימי של ארונות מטבח עם פלטות סנדוויץ’. אלה נחשבות חזקות ועמידות אבל גם ישרות ונוחות לעבודה. אפשר להשיג אותן בעוביים שונים והן גם יכולות לשאת משקלים כבדים. האפשרות הנוספת היא סיבית, הנחשבת הרבה פחות איכותית, פחות עמידה בלחות, פחות מתאימה לנשיאת משקלים כבדים ופחות עמידה לאורך זמן באופן כללי.

עם זאת, חשוב לשים לב לאיכות הסנדוויץ’, שמשפיעה ישירות על המחיר, אבל אין מה לעשות – גם כאן מומלץ להשקיע קצת יותר מאשר להצטער אחר כך.

איך לבחור את חזיתות ארונות המטבח?

החזיתות משפיעות אולי יותר מכל דבר אחר על המראה של המטבח. על העיצוב שלו. לכן חשוב לבחור בסגנון עיצוב שאתם אוהבים, אבל שגם יהיה לכם נעים להסתכל עליו עוד כמה שנים. מצד שני, חייבים לזכור שחזיתות ארונות מטבח צריכות גם להיות עמידות בפני חומרי ניקוי וסוגים שונים של לכלוך, עמידות בפני לחות, רטיבות וחום וכן – אם יש לכם ילדים קטנים בבית – עמידות בפני שריטות ומכות.

קיימים סוגים רבים מאוד של חומרי גלם לייצור חזיתות, כאשר מספר האפשרויות רק הולך וגדל עם התפתחות הטכנולוגיה. החומרים הנפוצים ביותר:

  • עץ מלא – נחשב אסתטי במיוחד, אבל גם יקר יחסית ופחות עמיד מאשר חומרי גלם אחרים (בפני לחות, מזיקים, חום, לכלוך ועוד).
  • פורמייקה – נחשבת עמידה מאוד בפני מכות וגם בפני חומרי ניקוי שונים (כימיקלים). היא גם קלה יותר לניקוי וזולה בהשוואה לחומרים אחרים. בימינו גם אפשר לעצב פורמייקה כמעט בכל צבע ומרקם שרוצים. עם זאת, פורמייקה נחשבת פחות מתאימה למטבח בסגנון כפרי.
  • פורניר – שכבות דקיקות של עץ טבעי, משמשות לחיפוי משטחים שונים, ביניהם גם חזיתות ארונות מטבח. יוצר מראה טבעי וחמים, זול יותר מעץ מלא, אך גם הוא לא עמיד במיוחד.
  • צביעה בתנור – כיסוי צבע בטכניקת התזה, המאפשר לתת למטבח צבע אחיד בכל גוון שרוצים. נחשב עמיד בפני שריטות ומכות, אך פחות מפורמייקה.

בחירת משטחי עבודה למטבח

גם בבחירת משטחי עבודה למטבח לרוב נתקלים בדילמה דומה – האם לבחור משטחי עבודה יפים מחומרים טבעיים ויוקרתיים, או משטחי עבודה מחומרים סינתטיים שיש להם עמידות הרבה יותר גבוהה? תלוי מי עובד במטבח שלכם, כמה אתם מבשלים ואיפה אתם מתקינים כל סוג של משטח. אפשר להתקין על האי למשל משטח עבודה אסתטי שפחות מתאים לעבודת מטבח ואילו על משטחי ה”שיש” בין הכיור לכיריים, להתקין משטח עמיד יותר. אלה סוגי המשטחים הנפוצים ביותר:

  • משטח שיש למטבח – שיש טבעי הוא סלע בעל צבעים ומרקמים מיוחדים. הוא נחשב יפה ויוקרתי, אך למרות המחיר הגבוה, מדובר על חומר רגיש לשריטות, לחומציות, לטמפרטורה גבוהה וכתמים.
  • גרניט – חומר טבעי בעל חוזק ועמידות למפגעים זונים שאינו זקוק לתחזוקה מיוחדת. עם זאת הוא נחשב יקר יחסית והצבעים שלו לא מתאימים לכל מטבח.
  • אבן קיסר – פטנט ישראלי ייחודי, עשוי קוורץ מעורב עם פיגמנטים ופולימרים. נחשב קל לתחזוקה וניקוי, קיים במחירים סבירים ומגוון רחב של עיצובים. עם זאת, הוא רגיש לטמפרטורות גבוהות ושריטות.
  • משטח עץ גושני למטבח – חומר גלם בעל יוקרה והילה מיוחדת. מאוד טרנדי ומתאים לעיצוב מטבח כפרי, אבל גם אורבני לדוגמה. מצד שני, הוא יקר יחסית, הוא רגיש לחום ורטיבות, לשריטות וחומרים כימיים ודורש הרבה תחזוקה.
  • משטחי נירוסטה למטבח ביתי – חומר גלם מוכר ממטבחי מסעדות ומטבחים תעשייתיים. מאוד עמיד, נוח לניקוי, אבל גם קצת יקר יחסית ולא מתאים לכל סגנון עיצוב.

בשורה התחתונה – בחירת חומרי גלם למטבח היא עניין מאוד אישי והיא תלויה בסדר העדיפויות שלכם. אם אתם מחפשים מטבח פרקטי, עדיף לוותר על חומרי גלם טבעיים במראה יוקרתי ולהישאר עם חומרי גלם עמידים שימשיכו להיראות מצוין גם בעוד כמה שנים טובות.

ישנן נקודות חשובות בתכנון המטבח שרוב האנשים שוכחים לתת עליהן את הדעת, חשוב להאיר גם אותן ולתת להם את המקום הראוי:

עיצוב ותכנון מטבח נכון – תקציב למטבח

במסגרת הערכת עלות הבנייה של הבית, קרוב לוודאי תקצבתם את עלות המטבח בכמה עשרות אלפי שקלים, נניח 40,000 ₪ , לאחר שישבתם עם האדריכל, הכנתם סקיצה ראשונית של המטבח וניגשתם לקבל כמה הצעות מחברות מטבחים, ראיתם שהצעות המחיר נעות סביב ה-45,000-60,000 לתכנון המיועד וכל זה אחרי הנחת חבר/ מועדון/בשלן מתמיד ומועדון השיש ☺ , כרגע אתם בפער של כמה אלפי שקלים ממטבח חלומותיכם, אז קיימת האפשרות לוותר על האי שחלמתם עליו או לצמצם את מספר הארונות המתוכננים אבל בסופו של יום תישארו עם מטבח לא מספק.

מנגד, תנסו למשוך קצת מתקציב פריט אחר בבית לעומת שדרוג המטבח ותכנון מטבח החלומות שלכם במלוא הדרו וכל זאת מסיבה פשוטה – את המטבח לא משנים כל כמה שנים והוא מיועד לעבודה למשך 15 שנים לפחות כך שמה שלא עושים בתכנון הראשוני, לא תעשו לעולם! מעטים האנשים שבאמת הוסיפו אי או כמה ארונות לאחר 3-4 שנים כשרווח להם כלכלית.

עצתי היא פשוט להוריד בתקציב של אלמנטים שניתנים לשינוי, ריהוט לדוגמא שכאן תמיד אפשר להוסיף בקלות או לחלופין להוריד באיכות הגימור של המטבח (פולימר במקום צבע בתנור, רמת פרזול וכו’) וכל זאת בידיעה שזה לא פוגע באיכות המטבח.

תאורה

רוב האנשים לא חושבים על עניין התאורה לעומק בתכנון המטבח, בדרך כלל מתכננים איזה גוף תאורה עיקרי בתקרת המטבח ובטוחים שבכך פתרו את העניין.

אז בראש ובראשונה חשוב לייצר חלון ואפילו שניים עם מפתח גדול מספיק לתאורה טבעית לאורך היום, זה יהיה לכם נחמד ונעים למשך היום אבל עבור השעות החשוכות יותר נדבר על נושא התאורה על ידי גופי תאורה.

יש כמה איזורים שצריך לתת עליהם את הדעת בעניין התאורה למטבח והם:

  • תאורה כללית למטבח – משמשת בעיקר כשנכנסים למטבח, להוציא משהו מהמקרר, להכין סנדוויץ’, לקחת פריט מסויים (כלי / חטיף וכו’) , להכין קפה וכו’ , הבנתם את הכוונה. חשוב שהתאורה הכללית תהיה חזקה מספיק בכדי להאיר את כל אזור המטבח, תהיה ממוקמת לרוב במרכז תקרת המטבח, את גוון האור לבן או צהוב אשאיר לכם לפי בחירה אך לרוב תאורה זו היא לבנה.
  • תאורת ערב – לעיתים, רוצים לשבת על הבר, לארוחת ערב בזוג או עם חברים, אחרי שכל הבית כבר שקט, שמתם לכם מוזיקה נעימה והגשתם את ארוחת הערב וכמה כוסות יין לבר המעוצב שתכננתם, במקרה הזה התאורה במרכז המטבח תרגיש קצת כמו גלגל חמישי ולכן רצוי לתכנן תאורה לאווירה רגועה ונעימה יותר שממוקדת בעיקר לאיזור הישיבה, חשוב שהתאורה לא תהיה חזקה מדי, לרוב על ידי או צהוב וחם עם גופי תאורה מעוצבים.
  • תאורה לעבודה במטבח – חשוב לשים לב לעניין של תאורה ממוקדת לאזורי העבודה במטבח, הכיריים, משטח השיש הסמוך לחיתוך ואזור הכיור לשטיפת הכלים, אלו אזורים שאתם עם הגב אל התאורה הכללית ועלולים ליצור צל שיחשיך את אזור העבודה, אז תפרגנו לעצמכם עם תאורה ממוקדת , חבל שתאמצו את העיניים.

פתרון פשוט ונעים הוא להתקין גוף של 2-3 צילינדרים שמכוונים ישירות אל הכיריים / אזור העבודה / הכיור או פס לד נעים מתחת לארונות עליונים שמכוונים אל האזור המיועד.

MORE IS LESS  – בואו נדבר רגע על צבע

כשאתם חושבים על עיצוב המטבח , בטוח שתעיינו במגזינים ובתמונות של מטבחים מעוצבים, של הטרנדים בעולם המטבחים ובדבר החם הבא.

שימו לב – המטבחים המיוחדים האלו נמצאים בקטלוגים רק כי הם מיוחדים, אחרת הם לא היו שם, לרוב הם פחות פונקציונאליים ממטבח של משפחה ממוצעת אבל אם הם היו סטנדרטיים הם פשוט לא היו בקטלוג (תצוגות אופנה למינהן עם “בגדים” מסוגים שונים…) .

אז כשאתם רואים איזה אי ענק עם מטבח קטן, או ארונות בצבע ירוק זית או כתום זוהר, שימו לב שזה יכול להיות נחמד בתור גימיק אבל האם אתם באמת רוצים להתעורר כל בוקר למטבח תפוזי ורענן?! ייתכן שכן אבל זה מצריך מחשבה רבה. אין ספק שהמושג “לזרוק נקודות צבע” עבר לידכם במהלך תהליך העיצוב, העניין הוא שמטבח בצבע לא סטנדרטי באופן משמעותי הוא לא טיפת צבע אלא הרבה יותר.

אם תרצו בכל זאת לתת אופי למטבח, תוכלו תמיד לשלב קרמיקה מיוחד בקיר המטבח, ישנן אינספור דוגמאות שמאירות את המטבח ונותנות לו אופי מיוחד. אפשר לשלב כמה ממוצרי החשמל בצבעים עזים ומיוחדים (קומקום חשמלי אדום / מקרר שחור דרמטי , מיקרוגל ירקרק ומכשיר טיהור מים בשלל גוונים הקיימים)

תמיד תוכלו להוסיף עציצים חמודים ופרחוניים על אדן חלון המטבח או מעל הארונות העליונים, יצירת אומנות כל שהיא על קיר המטבח או אפילו יחידה עליונה בצבע ואופי מיוחד, סוג של רהיט שמקשט את המטבח.

אזהרה – כמו בכל עניין של עיצוב , לא להציב יותר מדי נקודות צבע אחרת זה יראה מקושקש ומצועצע מדי, תדמיינו שהמטבח זוהי השמלה שאתם תופרים, עם תפרים קטנים ומיוחדים (מסגרות של המגירות) ותשלבו תכשיטים קטנים פה ושם להשלמת התמונה הכוללת.

משולש העבודה במטבח

רבים מהאנשים לא מקדישים לעניין הזה מחשבה ולאחר ההתקנה פתאום מבינים עד כמה זה מסרבל את העבודה במטבח.

משולש העבודה מורכב ממקרר, כיריים וכיור

אלו שלושת האלמנטים שאתם עוברים בינם כמה וכמה פעמים במהלך השהות שלנו במטבח ובעיקר בזמן הבישולים. ישנם כמה כללים שחשוב להקפיד עליהם בתכנון משולש העבודה בכדי שיהיה לכם נעים ונוח ולא תצטרכו להתרוצץ יותר מדי:

  • המרחק בין הכיריים – תנור – מקרר צריך להיות 1-3 מ’ לכל היותר מנקודה לנקודה כך שסך המרחק בין שלושת הנקודות לא יעלה על 9 מ’ (זה יכול לקרות במטבח גדול בצורת ח’ או מטבח מאוד ארוך)
  • מומלץ לא להתקין איזה גורם שיפריע למעבר במשולש העבודה (אי , שולחן קטן וכו’) אחרת אתם עלולים להיתקע בו בכל מעבר או פשוט להסתובב סביבו.
  • אם בכל זאת התקנתם אי, במידה והוא לא מפריע למעבר בין נקודות העבודה אז מצויין, במידה והוא כן יושב במרכז העניינים, תחשבו על אפשרות להעביר את אחד ממוקדי העבודה (הכיריים או הכיור) אל האי עצמו וכך תקלו לכם את החיים.

כל הרעיון הוא לייצר רציפות בין מוקדי העבודה השכיחים ביותר במטבח עם מרחק סביר בינם וללא גורמים מפריעים. עם זאת מדובר על המלצה בלבד שחשוב לשים אליה לב, אם סטיתם קצת מהכללים המטבח שלכם עדיין יהיה תקין☺

מיקום פח האשפה

אחרי התכנון המהודר והמעוצב של המטבח היוקרתי שלכם, ייתכן ושכחתם לדבר על עניין זניח אבל חשוב – מיקום פח האשפה במטבח.

פח האשפה הוא אחד מהכלים שמשרתים אתכם לא מעט וחשוב שהוא יהיה כלול במשולש העבודה במטבח, לרוב יהיה ממוקם מתחת לכיור אך בהמשך תגלו שזה לא בהכרח המיקום האידיאלי ביותר.

כנראה שיהיו לכם כמה “פחי אשפה”:

  • פח קטן בתוך הכיור לפסולת קטנה / טוחן אשפה המותקן מתחת לכיור
  • פח נוסף לפסולת גדולה יותר אשר משמש אותנו כפח האשפה העיקרי.
  • פח נוסף שניתן לגדיר אותו כפח מחזור, כיום עניין המחזור מחלחל לאט לאט לבתים ויותר אנשים נוהגים להפריד את הפסולת ולמחזר ולכן רצוי אפילו לחשוב על איזור מחזור סמוי במטבח שבו יש חלוקה לאריזות, ניירות ואפילו סוללות , לשמור על הסביבה זה לא מילה גסה.

אז את פח האשפה הקטן מניחים בדרך כלל בכיור, אבל האם רצוי למקם את פח האשפה העיקרי מתחת לכיור? בדרך כלל ניגשים לפח האשפה לא פחות פעמים ממה שניגשים לכיור, ולעיתים צריכים לזרוק משהו בדיוק ששוטפים כלים, צריך לזוז וכו’ , לכן  רצוי למקום את פח האשפה מחוץ לארון הכיור ולא בתוכו.

עכשיו תגידו: אבל זה לא יפה להשאיר אותו בחוץ! אז נכון, יש כמה פתרונות למיקום פח האשפה שלא מתחת לכיור:

  • מיקום מתחת לאי שסמוך לכיור כך שרק מי שעומד ליד הכיור רואה אותו
  • הצבת פח דקורטיבי ואפשר אפילו עם דוגמאות משעשעות (פה של כריש בראש הפח) בסמוך לכיור.
  • הצבת הפח בארון סמוך לכיור ולחשוב על אפשרות להצבתו כפח נשלף עם פתיחת הארון, אפשר לחשוב על עיצוב דלת הארון עם רשת עץ ולא כדלת אטומה כדי שלא אטום מדי.

תכנון משטחי עבודה

הרבה מהאנשים מקדישים מחשבה רבה לסוג השיש , הדוגמא שלו, העובי שלו, איפה יהיו החיתוכים ועוד אבל את המהות העיקרית הם שוכחים : השיש הוא משטח העבודה! חשוב מאוד לייצר רציפות של משטחי עבודה לבישול, חיתוך ירקות והכנת מאפים ושאר תופינים, השטח המינימלי המומלץ הוא מטר אחד בין הכיריים לכיור כך שיהיה לכם מקום לעבוד.

  • את מכשירי החשמל רצוי לשים בפינות השיש (תמי 4 , קומקום, מיקסר, טוסטר וכו’) כך שישאר לכם כמה שיותר שטח עבודה.
  • במידה ותכננתם את הכיריים בצמוד לקיר , רצוי להרחיק אותם לפחות 30 ס”מ מהקיר כדי שתוכלו להניח סירים / תבלינים / מוצרי מזון משני צידיי הכיריים ובנוסף שלא תקבלו מכה במרפק בכל פעם שתבשלו ☺
  • אם אתם זוג בשלנים רצוי לתכנן שתי עמדות עבודה נפרדות (למען שלום בית) כאשר הכיור או הכיריים מפרידים בין עמדות העבודה, הטיפ הזה רלוונטי גם לשומרי הכשרות שמעדיפים שיהיה אזור עבודה חלבי ואזור עבודה בשרי.
  • תרשמו אילו מוצרי חשמל קטנים אתם מתכוונים לחבר במטבח (תמי 4 , קומקום, טוסטר, מיקסר, מיחם, פלטה וכו’) ותכננו עבורם את נקודות החשמל כך שיהיו ממוקמים בפינות המטבח וישאירו לכם שטח עבודה כמה שיותר גדול, לא לשכוח את נקודות החשמל של המקרר, תנור, מיקרוגל, מדיח.
  • לאחר שמטבח מתוכנן, תדמיינו לכם בראש הכנת ארוחת בוקר / ערב סטנדרטית – ניגשים למקרר, מוציאים מוצרים, מרחק לכיור / לכיריים, איפה חותכים, איפה לשים בצק, איפה מכינים את הקפה של הבוקר (מרחק בין המקרר לתמי 4) וכך תנסו לחוש את נוחות התפעול של המטבח, יש סדר פעולות שאתם תחזרו עליהם אלפי פעמים, חשוב שזה יזרום…

אוורור מטבח

זכרו שמטבח נועד לעבודה ולבישול, ואם אתם בשלנים טובים רצוי לעשות חלונות אוורור טובים שהשכנים יתלהבו☺

במטבחים רבים, שוכחים לתת דגש על עניין האיוורור, אם זה אחרי הכנת דגים , טיגונים, ושאר תופינים שייתכן ולא תרצו שכל חלל הבית יקבל את ריחות הבישולים ולכן חשוב לתת פתרון לעניין הזה, לרוב ממקמים את הכיריים בסמוך לחלון ופותחים את החלון לצורכי איוורור אבל לא תמיד זה מתוכנן כך ואז הריחות עלולים להישאר במטבח וסלון הסמוך שעות רבות.

בדרך כלל מתקינים קולט אדים שאחראי על קליטת האדים והריחות כדי להשאיר את המטבח נייטרלי , העניין הוא שכשמדובר על קולט פשוט, הוא פשוט לא אפקטיבי מספיק ורק מערבל מעט את האוויר ומסנן רק חלקיקים גדולים מהאוויר ומשאיר לכם את ההתמודדות עם החלקיקים הקטנים המכילים לרוב כמויות מזעריות של שמן וריחות.

אז אם המטבח שלכם פתוח לסלון ואתם רוצים לשמור על הסטריליות במטבח, רצוי שתשקיעו בקולט אדים איכותי שיסנן את חלקיקי הבישול באופן איכותי, אגב – קולט איכותי עשוי להוריד את טמפרטורת המטבח והבית בכמה מעלות על ידי שאיבת האוויר החם הנפלט מהבישולים כך שעל הדרך חסכתם גם קצת במיזוג…

אחסון במטבח

ברור לכולם שאחרי שתכננו את משטחי העבודה, מיקום ואופי האי ושאר עניינים חשובים למטבח איכותי ופונקציונאלי, כדאי לזכור שהמטבח צפוי להכיל את כל הכלים שקיימים ברשותכם היום במטבח +30% מקום נוסף (ככה זה, כשיש ארונות ריקים באופן פלאי הם מתמלאים…)

כמה טיפים חשובים לתכנון האחסון במטבח:

  • ערכו רשימה של כל המוצרים שיש לכם היום במטבח (צלחות חלביות / בשריות , סכו”ם , מוצרי חשמל , חד פעמי, מזון יבש וכו’) ופשוט תרשמו על גבי הסקיצה של המטבח המתוכנן את המיקום של כל אחד מהחפצים, לאחר “שתמקמו” אותם תראו אם יש לכם מקום נוסף, האם חסר מקום לאלמנטים מסוימים, אולי תכננתם יותר מדי שטחי אחסון ובעצם הם די מיותרים ומעמיסים על המראה של המטבח?!
  • בדקו את הרוחב והאורך של הכלים שיש לכם בבית הקיים, את מידות הארונות הקיימים ביחס לארונות המתוכננים ותוודאו שהסיר הגבוה שמיועד לארוחות משפחתיות אכן צפוי להיכנס באחת המגירות / הארונות, חבל לגלות את זה מאוחר מדי…
  • תערכו רשימה של המוצרים שיותר שכיחים לשימוש ובדקו האם המיקום שלהם מתאים לסדר העבודה שלכם (לוודא שיש מספיק מקום לסירים הבשריים בסמוך לכיריים) , הדבר יכול לבוא לידי ביטוי גם במיקום מדף לקפה ותה שרצוי להניח אותו בקרבת מקום לתמי 4 או לקומקום החשמלי , מוצרים חד”פ שיהיו נגישים לשימוש יומיומי לעומת כלי הגשה מהודרים שיכולים להתאחסן במדף גבוה יותר ופחות שכיח לשימוש.
  • תקפידו שלכל מוצר יהיה את המיקום שלו כך שמשטח העבודה לא יהפוך למחסן קטן, תשאירו רק את האביזרים ומוצרי החשמל הנדרשים גלויים לעין, מטבח מסודר ונקי עושה נעים בעין ובלב.

רוצים לדעת עד פרטים על עיצוב ותכנון מטבח? מוזמים לקראו מאמר נוסף בנושא מטבחים מכאן.

שיהיה לכם בהצלחה!

מדריכים לבחירת בעלי מקצוע

שלב התכנון

אדריכל בית פרטי

אדריכל בית פרטי

חיבור אישי לאדריכל בית פרטי תוכנית אדריכלית לבית פרטי עלות אדריכל...
חימום תת רצפתי

בדיקות מעבדה לבית פרטי

כל מה שחשוב לדעת על בדיקות מעבדה לבית פרטי לקראת קבלת היתר בנייה,...
איך לעבור את תהליך הבניה בשלום

בדיקות מעבדה להיתר בניה

כל מה שחשוב לדעת על בדיקות מעבדה להיתר בניה אחרי שסיימתם את שלב...
ביטוח בנייה פרטית

ביטוח בנייה פרטית

כל מה שחשוב לדעת על ביטוח בנייה פרטית אולי אתם לא מודעים לגודל...
מכון העתקות

מכון העתקות

דברים חשובים לדעת על מכון העתקות חשבתם פעם למה קוראים להדפסות...
איך לבנות או לשפץ מבלי להתגרש

איך לבנות או לשפץ מבלי להתגרש

אתם הולכים לעבור תקופה לא קלה, חייבים להצטייד בכמה טיפים שווים...
לעבור את תקופת הבניה בקלות

לעבור את תקופת הבניה בקלות

אזהרה!!! זה לא הולך להיות פשוט, אז קחו נשימה עמוקה, כוס מים קרים...
בדיקות לפני רכישת מגרש חלק ב

בדיקות לפני רכישת מגרש חלק ב'

בדיקה לפני קניית מגרש במאמר הקודם שעסק בנושא (בדיקות לפני רכישת...
בדיקות לפני רכישת מגרש חלק א

בדיקות לפני רכישת מגרש חלק א'

טיפים מהשטח ועצות שיחסכו לכם המון כסף, כאן במאמר הבא שלום וברכה...
היטל השבחה

היטל השבחה

מה זה היטל ההשבחה, מתי משלמים ואיך ניתן לצמצם את המס, הכל כאן...

שלב השלד ותשתיות

הכנות חשובות לפני ביצוע טיח

22 הכנות חשובות לפני ביצוע טיח

שלום לכל המשפצות והמשפצים! הגעתם לשלב המרגש בו סיימתם לבנות את...
הכנות לפני ביצוע טיח לבית

18 הכנות לפני ביצוע טיח - חלק ב'

בנייה או שיפוץ של בית היא עניין מתגמל ומספק מאוד באופן אישי,...
טיפים לביצוע ריצוף לבית

טיפים מעולים לביצוע ריצוף

ריצוף מילה אחת קטנה שמכילה בתוכה כל כך הרבה התלבטויות: סוגי אריחים,...
טיפים משפטיים לרכישת מגרש

12 טיפים משפטיים לרכישת מגרש

לפני רכישת המגרש עלינו לבדוק ברמה המשפטית את הסטטוס שלו ואת אופן...
עקרונות להסכם טיח

58 עקרונות חשובים להסכם קבלן טיח

בונים רבים מגיעים לנקודה הזאת של הטיח אך לא יודעים בדיוק מה לבקש,...
אלומיניום לבית פרטי

אלומיניום לבית פרטי

אם אתם בונים בית פרטי, אתם בטח כבר יודעים, כי ההוצאה הכספית השנייה...
קבלן אלומיניום לבית פרטי

קבלן אלומיניום לבית פרטי

גם אם כבר קראתם את זה במקום אחר, כדאי לציין שוב – הוצאות...
10 טיפים שחייבים לדעת על אלומיניום לבית פרטי

10 טיפים שחייבים לדעת על אלומיניום לבית פרטי

אלומיניום לבית פרטי זה בעיקר חלונות, אבל גם דלתות הזזה, פרגולות...
טיפים שחייבים לדעת על מעבדות בדיקת בטון

10 טיפים שחייבים לדעת על מעבדות לבדיקת בטון

מעבדות בדיקת בטון נותנות את אחד השירותים החשובים ביותר לאורך...
מה זה חימום תת רצפתי על בסיס מים

מה זה חימום תת רצפתי על בסיס מים?

מערכת חימום תת רצפתי על בסיס מים מורכבת מצינורות עמידים בפני...

שלב הגמרים

ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

בשעה טובה ומוצלחת הגעתם לשלב הניקיון😊 אחרי כל הבלאגן, בעלי המקצוע...
בית חכם קווי או אלחוטי

בית חכם קווי או אלחוטי

בונים ומשפצים רבים תמיד מגיעים לשאלה של בית חכם קווי או אלחוטי....
מערכת בית חכם במקום שעון שבת

מערכת בית חכם במקום שעון שבת

האם מערכת בית חכם יכולה להחליף באופן מלא את שעון השבת המוכר והאהוב? ...
גנבים ראו הוזהרתם

גנבים ראו הוזהרתם

המדריך למיגון הבית גנבים, ראו הוזהרתם! אפשר למנוע פריצה לבית...
בריקים ואבני סיליקט

בריקים ואבני סיליקט

מה הם בריקים ואבני סיליקט? אז הנה, גם אתם הגעתם לטרנד החזק של...
קרמיקה וכלים סניטריים

קרמיקה וכלים סניטריים

קרמיקה וכלים סניטריים לבית מתכננים שיפוץ לחדר האמבטיה? נמצאים...
קבלן אלומיניום

קבלן אלומיניום

קבלן אלומיניום מקצועי עבודות אלומיניום הפכו בשנים האחרונות לחלק...
קבלן גמרים

קבלן גמרים

מה זה קבלן גמרים? בכל בנייה של בית פרטי יש מספר שלבים עד לסיום...
ביצוע שליכט צבעוני

ביצוע שליכט צבעוני

8 עובדות לגבי שליכט צבעוני שמעולם לא עניינו אתכם מספיק כדי לשאול:...

שלב עיצוב הבית

מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

מה חייבים לדעת על פרזולים ומנעולים לדלתות פנים

קרה לכם פעם שבאתם לחנות שמוכרת מנעול לדלת פנים ופרזול והרגשתם...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

דלתות פנים חומרים

דלתות פנים חומרים אנחנו עומדים לפני רכישת דלתות פנים וכל נציגי...
עיצוב ותכנון מטבחים

115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח!

בוא נדבר על עיצוב ותכנון מטבח חלומי תכנון ראשוני של המטבח אי...
שיפוצניק בירושלים

שיפוצניק בירושלים

מה חשוב לדעת על שיפוצניק בירושלים? כותרת המאמר שיפוצניק בירושלים קצת...
בנייה ירוקה בשרון

בנייה ירוקה בשרון

דברים שחשוב לדעת על בניה ירוקה קניתם שטח לבנייה בשרון? מזל טוב!...
עיצוב פנים בתל אביב

עיצוב פנים בתל אביב

כל מה שחשוב לדעת על עיצוב פנים עיצוב פנים, שיפוצים, תכנוני בנייה,...
איך בוחרים מעצבת פנים מוכשרת

מעצבת פנים בחיפה

איך בוחרים נכול מעצבת פנים מוכשרת בכל תכנון בנייה של בית חדש...
טיפים מנצחים לפני ריצוף הבית

טיפים מנצחים לפני ריצוף הבית

במאמר זה נתמקד במה צריך לשים לב לפני שאנחנו מתקדמים לשלב הריצוף,...
קבלני בנייה

קבלני בנייה

איך יכול להיות שמצאתי את אותה עבודה בחצי מחיר? לקוחה כועסת פנתה...
בנייה ושיפוץ בזמן קורונה

בנייה ושיפוץ בזמן קורונה

הבורסה צונחת צניחה חופשית, המדינה עמוק בתוך בהלת הקורונה, זה...
גבריאל תורן מייסד אתר המומחה
גבריאל תורן
מייסד אתר המומחה

חי את תחום הנדל"ן החל משנת 2005 ובנה את ביתו הפרטי ושרד כדי לספר🙂
מנסיונו העשיר מתחום הבנייה, נולד אתר המומחה מתוך תשוקה להדריך ולעזור לבונה הפרטי בישראל מא' עד ת'
מאחורי הקלעים: נשוי + 3 וחובב אפייה מושבע.

גלילה למעלה