fbpx
גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה
עקרונות לבחירת קבלן שלד

קבלו עכשיו הצעת מחיר מעולה!

קבלן שלד מומלץ

בשעה טובה ומוצלחת קיבלתם היתר בניה ואתם עומדים להתחיל את בניית בית החלומות שלכם, אז רגע לפני סגירת החוזה הכי משמעותי בתהליך הבנייה, אני כאן לנסות ולעזור לכם לשים דגש על נקודות חשובות לפני החתימה על חוזה השלד ונקודות לבחינה של קבלן השלד. אקדים ואומר, יש לא מעט קבלני שלד טובים שיודעים את העבודה ומקפידים על ביצוע הבנייה על פי התוכניות ועל פי תקני הבנייה קלה כבחמורה אך קחו בחשבון שיש קבלני שלד שעלולים לחפש קיצורי דרך בלשון המעטה, אני כאן כדי שתדעו אילו שאלות לשאול לפני החתימה על החוזה, מה לשים לב בתהליך הבנייה, מה חשוב לבקש שיתבצע וטיפים נוספים שיעזרו לכם לקבל שלד מדוייק ובמחיר הטוב ביותר שאפשר. 

נעים להכיר, אני קבלן השלד שלכם☺ חברים, ראשית אני מציע לכם לקבל לפחות 4-5 הצעות מחיר לשלד, תשקיעו בהדפסת תוכניות עוד כמה שקלים, מבטיח לכם שתחסכו הרבה מאוד כסף, אני אישית קיבלתי הצעות מחיר מ-8 קבלני שלד שונים כאשר בסופו של דבר בחרתי את קבלן השלד שהיה נראה לי הכי אמין, מקצועי וישר, ולא, הוא לא היה הכי זול, הוא היה במקום טוב באמצע אבל במחיר סביר לעבודה המוצעת.

לפני שאתם פונים לקבלת הצעה מקבלן שלד כזה או אחר, רצוי שתתחילו בכמה שאלות מקדימות כדי לסנן את מי שלא מתאים כבר מההתחלה:

  1. האם יש לקבלן רישיון בתוקף? אם הקבלן לא רשום ברשם הקבלנים לא תוכלו להתלונן עליו ברשם הקבלנים ובמקרה של נזק חלילה האחריות תיפול עליכם, שימו לב שישנם מקרים שהקבלן המציע אינו בעל רישיון קבלני אלא עובד תחת רישיון של קבלן אחר אבל במקרה הזה חשוב לוודא שהקבלן שמגיש את הצעת המחיר הוא לכל הפחות מנהל עבודה והקבלן הרשום יהיה חתום על התוכניות ודרישות הועדה, מזכיר לכם שוב – הזול לפעמים יכול לעלות ביוקר!
  2. מה שמו ושם החברה שלו וה-ח.פ. של החברה או ת.ז. שלו? אל תתביישו לבקש, אתם עומדים לחתום על עסקה של מאות אלפי שקלים וזאת דרישה בסיסית, אם הקבלן מתחיל לגמגם ולספר סיפורים שהוא רשום כקבלן אבל דודה שלו בעלת הרישיון ובעצם השכן שלה הוא זה שחותם על התוכניות, אז תבינו שלא כדאי להתקדם או שיש לו משהו להסתיר. חשוב לבדוק ברשם החברות את העבר שלו, האם יש תביעות ואם כן על מה וכו', ולשאול ולהתייעץ שוב.
  3. מי הצוות שעובד עם הקבלן ? במקרה ויש כמה צוותים חשוב לראות אותם בשטח ולעמוד על איכות העבודה שלהם, הדיוק על פי התוכניות והוותק שלהם בעבודה ובשיתוף פעולה עם הקבלן האמור
  4. איפה הקבלן בונה בימים אלו? חשוב ללכת ולראות בתים ברמת השלד שהקבלן מבצע כרגע ללא הכנה מוקדמת מצידו , מי שטוב ישמח שתגיעו לראות, מי שלא טוב ינסה לטשטש את העבודה שלו.
  5. מה הותק והניסיון של הקבלן? לבדוק כמה שנים הוא בונה, האם תמיד תחת אותה חברה או שמא הוא מחליף חברות סדרתי, לבדוק כמה בתים הוא ביצע עד כה.  
  6. זמינות לעבודה ? בדקו האם הקבלן המיועד זמין לעבודה בזמן שאתם מתכננים לעלות על הקרקע, ייתכן והוא חתם על כמה וכמה חוזים שמיועדים להתחלת בנייה בזמן החופף למועד שאתם תכננתם להתחיל את העבודה והוא לא יהיה פנוי כלל להתחיל או שינסה לרקוד על חתונה אחת יותר מדי, החתונה שלכם וחבל.
  7. איזור עבודה- בדקו האם הקבלן שאתם חושבים להתקשר איתו עובד באזור שלכם, העניין הזה מהותי מבחינת הזמינות בשטח, הזמן לטפל בריג'קטים וכו'. קבלנים נוטים לעבוד באזור מסויים הקרוב 30-40 דקות ממקום המגורים שלהם, ברור לכם שלא כדאי לקחת קבלן שגר בנתניה כדי שיעבוד בבאר שבע אבל לפעמים כשאין להם עבודה סגורה באופק הם נוטים לסגור חוזים למקומות יותר רחוקים.
  8. ממליצים – לאחר סינון ראשוני והתכנסות ל-2 קבלנים אחרונים, בקשו 3-4 טלפונים של ממליצים מכל אחד מקבלנים, תשאלו בנימוס ובפירוט את הממליצים איך היה הקבלן מבחינת מקצועיות, זמנים, כספים, שירות, מענה לבקשות תוך כדי תנועה וכו' , לכל הפחות תקבלו חיזוק לתחושה החיובית שלכם וייתכן והם יעלו נקודות למחשבה שלא חשבתם לשים אליהם לב.

שאלות לבדיקה בהצעת המחיר לקבלן שלד:

מזל טוב, מצאתם קבלן שלד שנראה לכם אמין ומקצועי והצעת המחיר שלו היתה בהחלט סבירה כעת יורדים צוללים לעומק, מה הצעת המחיר באמת כוללת ויותר חשוב – מה היא לא כוללת!

התחלנו…

ראשית עליכם להצטייד בתוכניות מאושרות על ידי הועדה, אין טעם לקבל הצעות מחיר על תוכניות שאינן סופיות גם לא להבין בערך את העלויות, את זה אתם צריכים לעשות בזמן הכנת הסקיצותכדי להיות יעילים ומקצועיים, גשו למכון העתקות ובקשו להדפיס את הגרמושקה שכוללת את כל הנתונים של הבית המתוכנן, כולל חזיתות וחתכים, טופוגרפיה וגדרות ובנוסף חשוב שתגישו לקבלנים המיועדים גם תוכניות עבודה וקונסטרוקציה, תוכניות הקונסטרוקציה יחד עם תוכניות העבודה נותנים את התמונה המלאה לקבלנים וכך הם יכולים לתמחר את העבודה באופן המדוייק ביותר.

חומות – האם הצעת המחיר כוללת את יציקת החומות? 

במידה וכן, תשאלו בדיוק מה היא כוללת (רק בטון? טיח, חיפוי וכו'.)

חשוב לקחת בחשבון שבניית חומות מעטפת המגרש הן חלק נכבד מעלות השלד ומגיעות להיקף של כ-10-15% מעלות כלל השלד כך שחשוב לקחת את העניין בחשבון.

רק כדי לסבר את האוזן , עלות בניית חומה עולה כ-1,500 ₪ לקוב נפח (יציקה בלבד, ללא טיח או חיפוי שליכט / אבן כזאת או אחרת)

איך מחשבים קוב? נניח שיש לנו חומה באורך של 20 מטרים ובגובה 1.5 מטרים , עובי החומה הוא 20 ס"מ כך שהחישוב הוא 20X1.5X0.2= 6 קוב כפול 1500 ₪ לקוב =9,000 ₪ 

שימו לב שזה רק מחיר החומה, חשוב לקחת בחשבון את הכלונסאות הצפויות שיכולות להגיע אפילו לעלות זהה לעלות החומה וכל זה רק לצד אחד של המגרש…

המחיר של 1,500 ₪ הוא די כללי ויכול לנוע מעט ימינה או שמאלה בהתאם לתמחור הקבלן ומחירי הברזל והבטון בשוק.

שבילים ומרפסות חוץ – נושא חשוב שצריך להתייחס אליו: יש אפשרות לצקת בהמשך הבנייה את שבילי הכניסה ורחבת הבטון עבור המרפסת אבל מומלץ לסכם את הכל במעמד המו"מ על חוזה השלד, מעבר לעניין של לחשב את הכל יחד במחיר, מבחינה קונסטרוקטיבית רצוי לצקת את השבילים ורחבת המרפסת יחד עם רצפת השלד, כל המבנה יהיה חזק יותר ותמנעו מסדקים עתידיים בין שני האלמנטים.

מרתף – חלק מהותי מבניית הבית הוא המרתף במידה ויש לכם.

חשוב להבין שבבניית מרתף חייבים להקפיד על הכללים הבסיסיים בכל הנוגע לדיפון, יציקות ואיטום, לא להקל ראש בעניין!!

לוודא עם הקבלן האם הצעת המחיר כוללת את בניית המרתף, את החפירה שלו, פינוי האדמה הקיימת והאם מחליפים את האדמה במעטפת של אדמה חדשה שניתן להדק אותה טוב יותר.

בנוסף, חשוב לשאול באיזה בטון הוא משתמש ומה התוספים שהוא מוסיף בכדי למנוע את חדירת המים.

ישנם כמה אפשרויות ליציקת המרתף ולכן חשוב לשאול מה אופן הבנייה שהוא מציע, יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה שאותן נפרט במאמר על חפירה ויציקת המרתף.

לציין בחוזה שהקבלן ישתמש בעצר מים כימי (מתנפח) , נועד למנוע חדירת מים בסדק שנוצר בין שתי יציקות באזור החשוף למים כמו המרתף.

בריכה – במידה ואתם מתכננים לבנות בריכת שחיה חשוב לשים לב לכמה נקודות שיופיעו בחוזה התקשרות עם קבלן השלד:

  1. לוודא שהקבלן משתמש בבטון ב-30 עם תוספים למניעת דליפות מים ולאטימות מלאה.
  2. במידה ואתם מזמינים בריכת שחיה מפיברגלס תדאגו ליידע את הקבלן שיעשה את ההכנות בהתאם.
  3. ניקוזים – הכנה של הניקוזים לבריכה וכמובן סוג הסף של הבריכה.

פינוי פסולת – קיים סעיף שבדרך כלל נשכח כי הוא לא "במסגרת השלד" אבל הוא קשור לקבלן השלד או לכל הפחות אפשר לקשור אותו לקבלן השלד והוא פינוי הפסולת הראשונית מהמגרש המיועד לבנייה , מדובר על סעיף שיכול להגיע בקלות ל-10,000 ₪ ואף להרבה מעבר.

במסגרת המו"מ חשוב לדון גם על הסעיף הזה כדי לסגור את כל הפינות ולא להיזכר לאחר החתימה על החוזה ופתאום תעלה השאלה מהקבלן: רגע, אתם מפנים את הפסולת מהמגרש או שאגיש לכם הצעת מחיר מסודרת? במקרה שלי זה היה התנאי שלי לחתימה על החוזה שפינוי הפסולת (בעלות של כ-10,000 ₪ יכנס במסגרת הצעת המחיר וחתמנו.)

גשרי קור – מה האופן שבו הקבלן עתיד לטפל בגשרי הקור? (קורות בטון שרמת הבידוד שלהם נמוכה מקירות הבלוקים ולכן צריך לאזן את רמת הבידוד על ידי הוספת לוחות קלקר אדקס) אילו לוחות קלקר הוא שם והאם על כל קורות הבטון והעמודים במבנה העתידי?

גידור האתר – בקשו להכניס לחוזה שהקבלן יגדר את מעטפת המגרש בגדר איזכורית תקנית , יתקין שלטי אזהרה בהתאם וידאג לנהלי בטיחות בעבודה על פי החוק, אין לכם שום רצון שאנשים זרים או ילדים ישוטטו באתר הבנייה שלכם.

סוג הבלוק לבנייה – בדקו באיזה סוג בלוק הקבלן צפוי להשתמש, בדרך כלל מדובר על איטונג או פומיס או בלוק שחור והקבלנים יתנו לכם לבחור ויתכן שקבלן כזה או אחר ימליץ ויבקש לעבוד עם בלוק מסויים, תבהירו את הנקודה במסגרת החוזה.

סט ממ"ד – לוודא שרשום בחוזה שהמחיר כולל סט ממ"ד תקני אשר יסופק בהמשך הבנייה, לבקש את הפרטים של ספק סט הממ"ד בכדי לוודא שהקבלן אכן הזמין ושילם בעבור סט שכזה.

מסנן מזגן לממ"ד – נקודה למו"מ, אפשר לבקש במסגרת הצעת המחיר שהיא תכלול גם מסנן מזגן לממ"ד (התקן עומר / עידו) מדובר על עלות של כמה מאות שקלים אבל זה עדיין כסף, אפילו ביחס למאות אלפי שקלים.

לו"ז לביצוע – קבעו עם הקבלן לו"ז עבודה מוגדר לתחילת וסיום העבודות, רצוי לא לנקוב בתאריך כללי בסגנון "חודשיים גג אני מסיים את העבודות" אלא ממש להגדיר תאריכים ומעבר לכך – לנסות ולפרוט את הלו"ז לשלבים כך שתדעו בכל שלב ושלב האם הקבלן בפיגור בלו"ז או שמא מקדים את הלו"ז.

תוכניות לעבודה – לוודא שהקבלן תמחר את הצעת המחיר על פי התוכניות המעודכנות ביותר, לאורך התהליך התוכניות עוברות כמה וכמה שינויים כך שחשוב מאוד לעבוד על הגרסה האחרונה והמעודכנת ביותר

פרגון – זה ישמע לכם קצת מוזר אבל אני מבטיח לכם שזה עובד: בפגישה עם הקבלן, תפרגנו לו, תגידו לו ששמעתם המלצות מאוד טובות עליו ושתשמחו לעבוד איתו , שהוא נראה לכם בן אדם מקצועי ואמין ושאתם מאוד תשמחו להמליץ עליו בסיום המוצלח של העבודה.

המילים האלו עובדות כמו קסם והקבלן עושה ככל יכולתו לרצות אתכם כבר במעמד חתימת החוזה ויתגמש עוד קצת לקראתכם, כולנו בני אדם וכולנו אוהבים שמעריכים אותנו ומחמיאים לנו, גם קבלני שלד ☺

לוח תשלומים – חשוב מאוד!!! תציינו במפורש בחוזה את חלוקת התשלומים ע פי קצב התקדמות הבנייה.

רצוי לחלק את כל התשלום אפילו ל-10-12 שלבים כאשר השלב הראשון הוא לאחר יציקת כלונסאות והשלב האחרון הוא חתימה על טופס 4 וכמובן לוודא שהקבלן יבצע ניקיון כללי של השלד ובדיקה שהכל בוצע אכן לפי התוכניות.

תזכורת נוספת – לא להעביר תשלומים לפני השלב המוסכם וגם אז לאחר שבדקתם יחד עם המפקח / האדריכל שלכם שאותו שלב בוצע בדיוק כמו שהתבקש מבחינת מידות ואיכות ביצוע.

ביטוח קבלנים – תבקשו לראות שפוליסת ביטוח הקבלנים של הקבלן המיועד בתוקף, לא להסתפק רק בתשובה לקונית "בטח שהוא בתוקף" תבקשו לראות ולוודא, פוליסת הביטוח אמורה לכלול ביטוח חבות מעבידים, צד ג', רכוש וגוף ותוודאו שגם אתם מבוטחים בפוליסה, זאת חלק מהאחריות שלכם.

מסגרת התשלום – חשוב להדגיש במסגרת החוזה שסך התשלום המוסכם זה התשלום הסופי ולא יבוקש סכומים נוספים אלא על תוספות בנייה על פי דרישה של המזמין ובהתאם למחירון דקל פחות 10% וכל העבודות יבוצעו באופן מדוייק על פי התוכניות ולא יבוצעו שינויים כאלו ואחרים אלא באישור מפורש של מזמין העבודה.

לסיכום:

קחו בחשבון שהמחיר המוצע הוא לא כולל מע"מ כך שתכינו את הארנק לעוד כמה עשרות אלפי שקלים , המדינה גם צריכה לקבל את חלקה…

שנית, לא הקבלן הכי יקר הוא הטוב ביותר ומנגד לא בהכרח ההצעה הזולה ביותר אומרת שהקבלן לא טוב, בדקו את הכללים שציינו בהתחלה ולאחר שכמה מהקבלנים עומדים בקריטריונים תתקדמו, מאחל לכם למצוא את הקבלן המיועד שהתהליך יעבור איתו בקלות ובמקצועיות כמו שהיה אצלי.

טיפ קטנצ'יק וחשוב לסיום – במידת האפשר תנסו לסגור עם קבלן שלד לתחילת עבודה בחודשי החורף, יש פחות עבודה ויותר פועלים זמינים כי באופן טבעי פחות אנשים רוצים להתחיל יציקות בימים גשומים אבל מדובר על הבדל של עשרות אלפי שקלים בהצעות המחיר לטובתכם והקבלן לא יבצע יציקה ביום גשום ממש אלא על פי התקנים המקובלים כך שתוכלו להרוויח מהעניין!

בהצלחה!

מדריכים לבחירת בעלי מקצוע

שלב התכנון

נספח סניטרי להיתר בניה

נספח סניטרי להיתר בניה

כל מבנה חדש ובמיוחד בית פרטי חייב לתכנן נספח סניטרי המכיל את...
עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין מטפל בכל הצד המשפטי של עסקאות נדל"ן - מכירה...
תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי הוא אחד מהשלבים המרגשים בחייה של משפחה בישראל,...
תיק מידע להיתר בניה

תיק מידע להיתר בניה

כדי להתחיל לבנות את בית החלומות שלכם (או כל פרויקט בניה אחר)...
זכויות בנייה בית פרטי

זכויות בנייה בית פרטי

אם אתם מתכננים לבנות על מגרש פרטי שרכשתם לאחרונה, או שקיבלתם...
התקן עומר או התקן ברק

התקן עומר או התקן ברק?

התקנת מזגן לממ"ד נחשבת חיונית לשמירה על שהייה נוחה בחדר במקרה...

שלב השלד ותשתיות

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה אחראי על קבלת החלטות בעלות חשיבות עליונה בכל מה...
תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

חוק התכנון והבניה שנחקק בישראל בשנת 1965 מיועד להסדיר את פעולתם...
פינות טיח לקירות הבית

פינות טיח בבית פרטי

פינות טיח בבית פרטי הן פרופילים ממתכת, אותם מתקינים בפינות הקיר...
קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי הוא אחד הגורמים החשובים והמרכזיים ביותר בתהליך...
יועץ קונסטרוקציה להיתר בניה

יועץ קונסטרוקציה להיתר בנייה

היתר בנייה הוא הליך מורכב הדורש אישורים ממספר רשויות. אחד האישורים...
משקל מרחבי

משקל מרחבי

משקל סגולי ומשקל מרחבי הם שני מושגים חמקמקים ובעייתיים, שקצת...

שלב הגמרים

יועץ אקוסטיקה

יועץ אקוסטיקה

הועדה המקומית לתכנון ובניה עשויה לבקש מכם להגיש נספח אקוסטי,...
ביטוח בנייה פרטית כיסויים חשובים

ביטוח בנה ביתך

ביטוח בנה ביתך מיועד לשמור עליכם מפני כל צרה שלא תהיה בזמן שאתם...
ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

ניקיון בית לאחר בניה

אחרי כל הבלאגן, בעלי המקצוע שיצאו ונכנסו, התקינו והובילו, הרכיבו...
גנבים ראו הוזהרתם

גנבים ראו הוזהרתם

המדריך למיגון הבית גנבים, ראו הוזהרתם! אפשר למנוע פריצה לבית...
בריקים ואבני סיליקט

בריקים ואבני סיליקט

מה הם בריקים ואבני סיליקט? אז הנה, גם אתם הגעתם לטרנד החזק של...
קבלן גמרים

קבלן גמרים

קבלן גמרים מקצועי אחראי לכל הגימורים בבית שלכם, טיח, ריצוף צבע...

שלב עיצוב הבית

פנל שקוע

פנל שקוע

אם אתם אנשים שאוהבים עיצוב "נקי", עם קווים אחידים וישרים, פנלים...
איך בוחרים מעצבת פנים

מעצבת פנים

רוצים לעצב את בית החלומות שלכם? חושבים להתחיל תהליך בניית בית...
בית חכם

בית חכם

כיום בעידן המודרני אנחנו רגילים לאוטומציה, תפעול מיידי ובית שעובד...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

מה חייבים לדעת על פרזולים ומנעולים לדלתות פנים

קרה לכם פעם שבאתם לחנות שמוכרת מנעול לדלת פנים ופרזול והרגשתם...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

דלתות פנים חומרים

אנחנו עומדים לפני רכישת דלתות פנים וכל נציגי המכירות מפציצים...
עיצוב ותכנון מטבחים

תכנון מטבח - 115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח מושלם!

במאמר זה ניתן לכם תקציר על עיצוב ותכנון מטבח. מילים רבות ותוכניות...
Scroll to Top