fbpx
גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה

עם פאנלים סולאריים – השמש מתחילה לעבוד אצלכם...

פאנלים סולאריים המומחה לבנייה

קבלו עכשיו הצעת מחיר מעולה!

כשהשמש מחתימה אצלכם כל יום כרטיס בעבודה, אתם יכולים לנוח... מה ההכנות הנדרשות, כמה זה עולה ולמי זה משתלם במיוחד להתקין – המאמר הכי אובייקטיבי מחכה לכם כאן.

אנחנו באתר המומחה לבנייה עשינו את העבודה בשבילכם – ישבנו ובדקנו, חקרנו ונפגשנו, שאלנו והבנו מה זה כל תחום פאנלים סולאריים שכולם מדברים עליו, האם זה כדאי ולמי זה באמת משתלם וכיצד?

באופן אישי, אני ידעתי שאני מתכוון להקים מערכת על גג הבית שלי עוד משלב תכנון הבית שלי ולכן תכננתי את כל הגג עם שיפוע לצד דרום למיקסום הרווח הכלכלי  על ידי פאנלים סולאריים
תוכלו להנות גם ממאמר על תכנון נכון לבית עם חשיבה קדימה

אז נכון שכולם מתקינים פאנלים סולאריים בכדי לייצר הכנסה פסיבית בתשואה דו ספרתית, יחד עם זאת, אנחנו עוזרים לייצר קצת אנרגיה ירוקה ונקייה לעולם, אז מגיע לנו 2 נקודות בונוס.

 

מהו הרעיון הכללי של פאנלים סולאריים?

פאנלים סולאריים חשופים לאור השמש וממירים אותו לאנרגיה חשמלית זמינה עבור הבית מה שנקרא –  חשמל סולארי, כיום רוב הבתים בישראל משתמשים בחשמל שמופק על ידי חברת החשמל מדלק/ פחם/ גז אשר פוגע באיכות הסביבה.

בשנים האחרונות חלה עלייה בביקוש לייצור חשמל סולארי מסיבות רבות וכדאיות וביניהם חיסכון עצום בכסף, השקעה מניבה ודאגה לעתיד איכות הסביבה.

בנוסף, המדינה הגדירה לה כיעד להגדיל משמעותית את אחוז החשמל המיוצר מפאנלים סולאריים ומעודדת את העניין באופן משמעותי ולכן רואים מעל לכל רפת במדינה ודונמים רבים בערבה משטחים של פאנלים סולאריים , יזמים חכמים הקדימו והתקינו מערכות בהיקפים עצומים המספקים להם הכנסה פסיבית נהדרת ל-25 שנים קדימה.

 

ועכשיו בואו נחזור לבית קטן בערבה של כל אחד מאיתנו, אם גם אתם החלטם לעשות את הצעד הזה ולהתקין מערכת עם פאנלים סולאריים , ואתם מתכננים בית או שיש כבר בבעלותכם גג רעפים בשטח של 40 מ״ר ומעלה או גג בטון בשטח של 60 מ"ר ומעלה, המשיכו לקרוא את המאמר המושקע שהכנו עבורכם.

קבלו בדיקה חינם כמה כסף הגג שלכם שווה!

עבור כל מי שבשלבי התכנון ואפילו הבנייה בפועל , נבין מה ההכנות שצריך לבצע עוד בשלבי הבנייה:

ראשית חשוב להבין שתכנון נכון של האלמנטים בגג הבית וסידור נכון שלהם עשוי להגדיל משמעותית את תפוקת המערכת כך שלא יהיו הצללות, לא יהיו שטחים מיותרים, תכנון פריסת הפאנלים יהיה אידיאלי ותוכלו לקבל את המערכת המשתלמת ביותר עבור הגג שלכם.

 

אז כמה נקודות להתייחסות עוד משלב התכנון:

  1. כיוון הגג – גג עם מפנה לכיוון דרום הוא האידיאלי ביותר ונותן את התפוקה המקסימלית, גגות הפונים לכיוון מזרח / מערב מפחיתים בכ-13% את כושר הייצור (ביחס למפנה הדרומי).

גג הפונה לכיוון צפון מפחית בכ- 35% את כושר היצור והתפוקה תהא כ-65% מהתפוקה האידיאלית (מפנה דרומי) בלבד.

כלומר אם ניתן לתכנן את המערכת לכיוון דרום או את רובה לפחות, זה בהחלט עדיף.

בכל מקרה, מערכת עם פריסת פאנלים בשילוב של מפנים כדאית מאוד מבחינה כלכלית ברובם המכריע של המקרים ויש לבחון כל מקרה לגופו.

  1. שיפועים – השיפוע הטוב ביותר לפאנלים הסולאריים הוא 25% , זאת הזווית בה הפאנלים הסולאריים קולטים את מירב אור השמש בצורה, את השיפוע הזה ניתן לייצר בבניית גג רעפים אם זה חלק מהתכנון שלכם, במקרה של גג בטון שטוח מרכיבים קונסטרוקציה על גבי אבני מדרכה עם השיפוע המתאים והמרחקים הנכונים ביותר בין הפאנלים הסולאריים למניעת הצללה בין שורות הפאנלים. כמו כן, שיפוע הפאנלים גם נגזר מגובה החומה ההיקפית של הגג השטוח בהתאם לחוקי התכנון והבנייה העירוניים בארץ המגבילים את גובה הפאנלים מעל החומה.                                                
  2. אלמנטים על הגג – בגג טיפוסי יכולים להיות אלמנטים רבים שישפיעו על שטח ההתקנה של הפאנלים הסולאריים ועל המיקום שלהם, לדוגמא:
  • מעקה גג היקפי
  • מנועי מזגנים
  • ארובות שעולות עד לגובה הגג ומצלילות על חלקים ממנו
  • מפלסים שונים של הגג שיוצרים הצללה.

אם נתכנן את כל האלמנטים האלו עם מחשבה על פאנלים סולאריים , נוכל בקלות לתכנן אותם טוב יותר כך שנבקש לתכנן את מנועי המזגנים בצמוד לקירות המצללים / באיזור צפוני של הגג.

ככל שמעקה הגג יהיה גבוה יותר כך שטח ההצללה יהיה גדול יותר ונפסיד יותר שטח התקנה לפאנלים הסולאריים אך מאידך ניתן להתקין את הפאנלים בזווית כלפי השמש. כלומר במקרה שכזה, יש לבחון את התכנון המתאים ביותר אשר יפיק את המירב מהמערכת לאורך השנה.

  1. לבדוק את הסביבה שלנו – הסתכלו סביבכם ובדקו האם יש עצים קיימים שמטילים צל על הגג שלכם? במידה וכן חייבים לקחת את העניין במכלול השיקולים של התכנון מכיוון שהם עלולים להפחית משמעותית את כושר ייצור המערכת.

בנוסף, אם אתם מתכוונים לשתול עצים שצפויים להגיע לגובה רב, רצוי לשתול אותם בצד צפון או במרחק מה מהגג כך שלא יצלילו על המערכת.                           

  1. מבנים סביבכם – בדקו אילו מבנים נמצאים סביבכם והאם הם מטילים כעת או יטילו בעתיד צל על הגג שלכם (אפשר לבדוק תוכניות בנייה עתידיות במידה וישנן של הבתים הסמוכים אליכם), העניין הזה עלול לשנות את כל הכדאיות הכלכלית של הפרויקט ואף את התכנון שלו אז חשוב לקחת את העניין בחשבון.                                                                                                                                            
  2. לעניין היתר הבנייה – הקמת מערכת של פאנלים סולאריים אינה דורשת היתר בניה למערכת וניתן להתחיל בתהליך עוד בטרם קבלת טופס 4 אך כדי לקבל את אישור חברת החשמל (אישור PV) אתם נדרשים כבר להיות עם טופס 4 מאושר.
התקנת מערכת פאנלים סולאריים במרכז
התקנת מערכת פאנלים סולאריים במרכז

השמש תזרח גם מחר, בדקו כמה תרוויחו ממנה

הכנת מערכת החשמל בית פרטי – במידה ואתם בשלב תכנון הבית, בקשו מהחשמלאי שלכם לתכנן את מערכת החשמל בהתאם לצרכים של המערכת הסולארית כך שהממיר יותקן על הגג  והוא יקבל הזנה ישירות אל הארון הראשי עם חיבור תלת פאזי של לפחות 25X3 אמפר.

לשם כך יש להכין 3  צינורות השחלה של 20 מ"מ קוטר (להשחלה עתידית של כבלי החשמל והתקשורת מהממיר אל הלוח) מהאזור המיועד להתקנת הממיר ללוח החשמל.

 

במידה והמערכת המתוכננת שלכם היא בהספק מותקן של מעל 22.5 קילו-ואט, כ- 50 קולטים (כלומר הספק הממיר הינו מעל 15 קילו-ואט) יש צורך בהתקנת מונה יצור בסמוך למונה הצריכה הביתי הנמצא בתוך הפילר אשר בדרך כלל נמצא על גבול מגרש.  

 

במקרה זה, יש להכין צינור השחלה  2 צול מלוח החשמל הראשי הראשי לגב ו/או על יד הפילר (לא לתוך הפילר) הראשי שלכם ולהקפיד שהצינורות לא ימעכו ביציקות כדי שתוכלו להשחיל בהמשך את חוטי החשמל.

 

בנוסף, צריך להשאיר בארון החשמל מקום לעוד מפסק אחד עם 4 פול וגישה לנקודת הארקה של הבית לחיבור סופי של המערכת.

דרישת חברת החשמל למונה ייצור קיימת רק למערכות אשר הממיר הינו בהספק העולה על 15 קילו-ואט.

 

בסיום תהליך התקנת הפאנלים הסולאריים, במידה והספק הממיר עולה על 15 קילו-ואט,  חברת החשמל תתקין לכם מונה ייצור בצמוד לפילר, כך שחשוב שגם שם תשאירו מקום של כ-50X70 ס"מ.

בנוסף, חשוב להתקין סולם קבוע עם חופה או מדרגות ליציאה בגג, במקרה של התקנה בעליית הגג עם מדרגות אקורדיון נפתחות, יש צורך באישור ממונה בטיחות לסולם.

מידע נוסף על אנרגיה מתחדשת באתר חברת החשמל

מערכת פאנלים סולאריים בבית פרטי
מערכת פאנלים סולאריים בבית פרטי

קבלו הערכה חינם כמה קולטים ניתן להתקין אצלכם

האם משתלם להתקין פאנלים סולאריים?

נכון להיום פאנלים סולאריים על גג הבית זאת אחת ההשקעות המשתלמות ביותר הקיימות בשוק עם תשואה שנתית ממוצעת של 10% ומעלה ויש מקרים של מעל 20% תשואה שנתית!! כך שכל מי שיכול להתקין מערכת סולארית על גג הבית שלו, רצוי לעשות את זה יום קודם – כל יום שעדיין לא התקנתם את המערכת הפסדתם לא מעט כסף!

התקנת פאנלים סולאריים כיום זה משתלם יותר

חשוב להבין – בניגוד למודל התמורה שהיה נפוץ עד לפני שנתיים כך שהחשמל המיוצר מהפאנלים היה מתקזז עם חשבון החשמל שלנו ללא אפשרות לקבל יתרה במידה וישנה, כיום מתבצע קיזוז עם חשבון החשמל שלנו ובמידה ויש יתרה אנו מקבלים אותה כזיכוי ישירות לחשבון הבנק בו קיימת הוראת הקבע לבנק כך שאם חשבון החשמל הדו-חודשי שלנו הוא 2,000 ₪ וייצרנו 2,800 ₪ חשמל בחודשיים, נקבל זיכוי של 800 ₪ לחשבון שלנו.

פאנלים סולאריים המדינה גם מרוויחה

המדינה לא מטילה מס הכנסה להכנסה של עד 24,000 ₪ בשנה מהמערכת הסולארית ופטור ממע"מ עד להכנסה של 70,000 ₪ בשנה כך שבכל הנוגע לבנייה פרטית וביצוע מערכת ביתית, המדינה לא נכנסת כאן לכיס מכיוון שמערכת ביתית  גדולה יכולה לייצר לכל היותר כ-18,000 ₪ בשנה, מצאנו תחום שבו לא משלמים למדינה, אתם יכולים לנשום לרווחה…😊

 

החזר השקעה פאנלים סולאריים – מכסים את חשבון החשמל?

חשוב לנתק במחשבה את העובדה האם זה מכסה את חשבון החשמל כן / לא , זה שייך למודל מהסעיף הקודם, השיקול כאן הוא נטו תשואה, מה אנחנו מקבלים בעבור הכסף שלנו ללא קשר לכמה חשמל אני צורך, למען האמת אם היינו יכולים לרכוש אפוני קסם שנותנים לנו תשואה של 15% היינו קונים אותם וכמה שיותר מהם, אין קשר לחשבון החשמל אלא השקעה כלכלית בלבד, מה אנחנו משלמים ומה מקבלים בתמורה, במקרה זה גם יכול להתקזז עם חשבון החשמל שלכם אבל צריך להסתכל על המספרים בצורה קרה בלבד.

מערכת פאנלים סולאריים – למי לא משתלם להקים?

למי שיש גג פנוי של פחות מ-40 מ"ר להתקנת פאנלים שיתנו הספק של לפחות KW8 זה פחות משתלם מכיוון שקיימות כל העלויות הקבועות (ממיר, אגרות חברת חשמל, התקשרות עם חברה וכו') שאינן תלויות בגודל המערכת, העלות שמשתנה היא מספר הפאנלים בלבד כך שאם יש לכם יותר מ-40 מ"ר פנויים, תמשיכו לקרוא…

המדינה שמה לה ליעד להעביר כמה שיותר מאנרגיית החשמל לייצור על ידי קולטים סולאריים ואנרגיה ירוקה וכל זאת עד לשנת 2030 ואנחנו עוד רחוקים משמעותית מהיעד, ולכן גם הבנקים נותנים יד לעניין ומאוד תומכים בנושא מכיוון שיש התחייבות (הסכם יצור פורמלי הנחתם בין בעל המערכת לחברת חשמל במהלך תהליך התקנת המערכת) של חברת החשמל לרכישת כל החשמל המיוצר למשך 25 שנים קדימה (אישור PV) – אפשר לקבל הלוואה במימון של 100% מהבנקים בריבית של כ-2.8-3% בפריסה ל-6-7 שנים כך שהתשלום המתקבל מייצור הפאנלים הסולאריים מתקזז באופן מלא עם התשלום על ההלוואה.

מה שקורה בפועל הוא שאנחנו לא משלמים כלל על הפאנלים הסולאריים ובמשך השנים הראשונות אנחנו אומנם לא נהנים מהכנסה פסיבית / קיזוז חשבון החשמל עד לכיסוי ההלוואה ולאחר מכן מתחילים לקבל תמורה חודשית לעוד שנים ארוכות, בהחלט שווה!

בסופו של עניין אפשר להשתמש בכסף של הבנק בלבד להקים את המערכת ואחרי 6-7 שנים שלא הרווחתם וגם לא שילמתם מהכיס שלכם, תוכלו לפתע לקבל הכנסה של אלפי שקלים בשנה!!

מערכת פאנלים סולאריים – מעלה את הדירוג האנרגטי של הבית
מערכת פאנלים סולאריים – מעלה את הדירוג האנרגטי של הבית

גם לך מגיע להרוויח מהשמש, בדקו כמה תוכלו להפיק ממנה

  • כדי שכל אחד יוכל לעשות את החישוב עבור המערכת שלו החשבון הוא כך:
  • יש בשנה כ-1,650 שעות אור, במצב אידיאלי שכל הפאנלים לכיוון דרום ואין פחת מכפילים את מספר שעות האור בהיקף המערכת לדוגמא – 1,650 X KW20 = KWh33,000
  • עבור כל KWh חברת החשמל מתחייבת לשלם לנו 48 אגורות כך שנקבל תמורה של 15,840 ₪ לשנה.

בפועל, אם חלק מיצור החשמל משמש לצריכה עצמית (לשימוש הבית) אזי ערך החיסכון של החשמל ששימש לצריכה עצמית מחושב לפי תעריף הצריכה שלנו + מע"מ כלומר עבור על KWh נחסוך 50.66 אג'.

  • חשוב לזכור – פאנלים לכיוון מזרח / מערב מקטינים את הנצילות בכ-15% ופאנלים לכיוון צפון מקטינים את הנצילות ב-30% כך שלכל אחד יהיה את החשבון שלו והוא יראה אם זה משתלם לו או שלא, בכל מקרה בכל הצעות המחיר שאני ראיתי לכל מיני גדלים וכיוונים של גגות התשואה לא ירדה מ-10% שכפי שאמרתי, ביחס לכל סוג השקעה אחר מדובר על מספרים מעולים להשקעה.

הרוח הישראלית פועמת בכולנו וברגעים אלו ואולי אפילו בשלב מוקדם יותר של המאמר אנחנו חושבים לעצמנו איך לעשות את זה לבד, אז גם כאן ניסינו לפרק את החבילה ולהוזיל עלויות, בדקנו האם אפשר לחסוך ואם כן כמה וזאת על ידי פירוק הרכישות לרכישת ממיר בנפרד, פאנלים סולאריים בנפרד ותשלום עבור ההתקנה בנפרד, בסופו של דבר מדובר על חיסכון של לכל היותר 10% מסך ההצעות הזולות המוצעות בשוק מה שהוביל למסקנה שעדיף לרכז את הכל תחת גוף אחד ולקבל אחריות מסודרת, תכנון  והתקנה מקצועית על ידי צוות התקנה מקצועי וחשמלאי מוסמך.

עלויות מערכות פאנלים סולאריים תלויות כמובן בגודל המערכת – ככל שהמערכת גדולה יותר כך המחיר לקילוואט מותקן קטן יותר.

חשוב להבין שיש עלויות קבועות אשר אינן משתנות בהתאם לגודל המערכת כמו עלות הממיר, אגרות לחברת חשמל, עלויות התפעול מול החברה המספקת וכו' כך שככל שתתקינו יותר פאנלים סולאריים על הגג שלכם, המחיר יקטן לכל קילוואט.

אצרף לכם טבלה שתוכל לשקף את הערכת העלות בהתאם לגודל המחיר כך שתראו איך המחיר לפאנלים סולאריים קטן לכל קילוואט ככל שהמערכת גדלה.

שימו לב – יש הבדל קטן בין התקנה על גבי גג רעפים לבין גג בטון שטוח כך שעלויות ההתקנה בגג בטון יהיו יקרות יותר מכיוון שישנה התקנה של קונסטרוקציה גדולה ומורכבת יותר ואבני שפה להצבת הפאנלים עליהם.

מערכת פאנלים סולאריים המומחה לבנייה

הצעת מחיר למערכת קולטים סולאריים נמצאת במרחק קליק מכם, השאירו פרטים

נכון להיום בשוק הפאנלים הסולאריים קיימות חברות רבות הנותנות שירות בתחום, חלקן למגזר הביתי והעסקי וחלקן רק למגזר העסקי למערכות של KW500 ומעלה.

בסקר שערכתי נראה שיש כמה חברות ותיקות בתחום וכמה חברות יחסית חדשות שקמו לאחרונה, כולן טובות, מקסימות ומקצועיות, בסופו של דבר אנחנו רוצים לבחור את החברה עם הציון הגבוה בכמה שיותר פרמטרים.

 

נתחיל בנתונים השווים בין כל החברות:

הפאנלים – כל החברות עובדות עם פאנלים איכותיים מהחברות המובילות בתחום, הספק הפאנלים נע בין KWp405-KWp490 וסך ההספק המצרפי על הגג הוא בהתאם בהתאמה לגודל הגג הפנוי.

אין הבדל בעלויות בין הפאנלים, העלות מחושבת בהתאם להיקף ההספק הכללי בלבד. בדקתי עם כל החברות לגבי יצירתיות עם גגות גבוליים בשטחם למיקסום היקף ההספק, כולם אמרו שלא יחסכו מאמצים וינסו לתכנן את ההספק הגדול ביותר לכל גג, אחרי הכל זה גם אינטרס שלהם…

אחריות יצרן הפאנלים היא ל 12 שנות אחריות על המוצר ו – 25 שנות אחריות על התפוקה (תפוקה לינארית) בהתאם למפרט  וכתב האחריות של היצרן.

הממיר – כל החברות עובדות עם ממיר של חברת סולאר-אדג' ויש כאלו שעובדות עם ממיר של SMA המספקת ממירים בעיקר לבתים פרטיים עם הספק של 15KW וכושר העמסה של עד 1.5  כך שניתן להתקין מערכת עד 22.5KWp  בממיר של סולאר-אדג' או כושר העמסה של 1.8 בממיר של SMA במתח DC של פאנלים סולאריים.

ממיר של סולאר-אדג' מתאפיין באופטימיזציה של יצור החשמל על ידי הפאנלים באמצעות התקנת אופטימייזר על כל פנל (בממירים של עד 15KW) כך שהמערכת עובדת כמקשה אחת לייצור כמה שיותר חשמל ויחד עם זאת יודעת לווסת את עצמה בשעות ובאיזורים של הצללה. הממיר מגיע עם אחריות יצרן של ל-12 שנים בהתאם למפרט וכתב האחריות של היצרן.

בנוסף, יש ממיר של חברת SMA כאשר בארץ הוא נפוץ בעיקר במערכות המסחריות, הממיר מתאפיין בכושר העמסה של עד 1.8  כך שניתן להגיע עד ל-27KWp במתח DC (ככל ששטח הגג הפנוי מאפשר זאת) עם ממיר של 15KW ויכולת לייצר כמות גדולה יותר של חשמל.

 

חשוב לקחת בחשבון כמה נתונים בבחירה של ממיר של חברת SMA:

  1. בממיר SMA האופטימיזציה נעשית באמצעות תכנה המוטמעת בממיר עצמו ולא על ידי התקנת אופטימייזר לכל פנל.
  2. במערכות מסוימות המותקנות על גגות רעפים, יש יתרון תחזוקתי בהתקנת ממיר SMA (פחות הליכה על הגג כתוצאה מצורך להחליף אופטימייזרים תקולים ככל שיהיו).
  3. המערכת עובדת בטורים כך שבמקרי קיצון מסוימים פנל מושבת יכול לגרום לניתוק כל הטור עד לתיקון.
  4. האחריות על הממיר מגיעה עם 5 שנים כסטנדרט וניתן להרחיב את האחריות בתשלום ל 10, 15 ו- 20 שנים, בניגוד לממיר של סולאר-אדג' המגיע עם אחריות סטנדרט ל-12 שנים.
  5. נתון לא פחות חשוב- הממיר של SMA זול יותר😊

הקונסטרוקציה – כל החברות מתחייבות לביצוע קונסטרוקציה מאלומיניום ולא ברזל מגלוון כך שיחזיק מעמד לשנים ארוכות.

תקופת האחריות על ההתקנה היא ל-3 שנים בכל החברות.

אגרות חברת חשמל – כל החברות מציינות את עלות האגרה לחברת החשמל שהיא כ-2,000 ₪ לכל מערכת עם עלות קטנה נוספת בהתאם להיקף המערכת כך שמגיעים ל-2,400 ₪ לכל היותר למערכת ביתית.

סדר תשלומים – כל החברות מציעות סדר תשלומים של:

 כ-5,000 ₪ מקדמה בחתימת חוזה, השלמה ל- 25% בקבלת אישור עקרוני מחברת החשמל (אישור PV)

65% – לפני אספקת הפאנלים בשטח להתקנה.

10% – לאחר חיבור לחברת החשמל והפעלת המונה.

בקרוב אצלכם – בית עם פאנלים סולאריים
  1. וודאו שיש לכם טופס 4 או שאתם ממש קרובים לקבל אותו ושיש לכם חיבור חשמל קבוע.
  2. בדקו שהגג שלכם תקין – אין רעפים שבורים, אין נזילות או בעיות איטום כי לאחר התקנת פאנלים סולאריים , הרבה יותר מורכב לתקן.
  3. הזזה של קולטי שמש, מזגנים וכו' בהתאם לפריסת הפאנלים לניצול מיטבי של הגג.
  4. גזמו עצים והזיזו כל דבר אשר עלול להטיל צל על הפאנלים שלכם.
  5. בדקו שיש לכם בארון החשמל נקודת תקשורת אינטרנט ביתית.
  6. התקנה של סולם עלייה לגג במידת הצורך.

כפי שציינתי, כל החברות טובות ומקצועיות אך בשוק שבו אנחנו יכולים לבחור חברה ולא רק על סמך מחיר, בחרנו לקחת בחשבון פרמטרים לא פחות חשובים בעיניי כמו ותק וניסיון בשוק המערכות הביתיות, היקף ההתקנות שהחברה ביצעה, היקף וסוג האחריות והשירות שהחברה מציעה, מספר צוותי התקנה מקצועיים שהחברה מחזיקה, מספר עובדים של החברה וכו'.

ישנן לא מעט חברות קטנות וחדשות הקמות חדשות לבקרים, כל ראש צוות בחברה גדולה הופך ביום למחרת למנכ"ל חברה של פאנלים סולאריים וכך גם האחריות שהיום ניתנת ומחר איננה ולכן המלצתי היא לעבוד מול החברות הגדולות שיכולות להציג לפחות 4-5 שנות פעילות תקינה עם לקוחות מרוצים ומערכות מתפקדות.

חומרי בניין סולארים מחליפים חומרי בניין קיימים בחומרים משולבי סולארי, כגון גגות רעפים סולאריים, חיפוי קירות מבנה סולארי, מעקות סולאריים ועוד גלו עוד בנושא חיפוי סולארי ופתרונות אגירה וייצור חשמל.

נפגשנו עם נציגי כמה מהחברות המובילות בתחום, בחנו את כל החברות בכמה פרמטרים שונים של מחיר, ותק בענף, אחריות ושירות, מספר צוותי התקנה, דו"ח BDI, יציבות מפני פשיטת רגל והיקף עבודה מול בתים פרטיים שוחחנו איתם ארוכות, שאלנו  לא מעט שאלות , וקיבלנו את המחירים הכי טובים שתמצאו. כמו כן התייעצנו עם אנשי מקצוע אובייקטיבים מהענף ושיחות עם מתקיני מערכות דומות ברחבי הארץ.

אם יש לכם שאלות נוספות, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונעזור לכם כמיטב יכולתנו, בהצלחה!

עלות התקנת פנאלים סולאריים כלולה בתוך מחיר הרכישה של הפאנלים מהחברה ממנה אתם מזמינים את המערכת, במידה ותרצו להזמין התקנה בנפרד מהרכישה, ניתן לפנות לטכנאים מורשים שיבצעו זאת ובעלות בהתאם להיקף המערכת.

המחיר של מערכת פאנלים סולאריים נקבע בהתאם להיקף המערכת, סוג הפאנלים, סוג הממיר והחברה המציע, נכון להיות מערכות ביתיות מוצעות במחיר של 3,700-5,500 ₪ , ככל שהמערכת גדולה יותר המחיר קטן לכל קילוואט.

במידה ועל הגג שלכם ניתן להקים מערכת של לפחות 8 קילוואט, תוכלו לקבל תשואה יפה של 10% ומעלה על המערכת, מדובר על כ-16 פאנלים סולאריים ושטח של כ-40 מ"ר לפחות.

היום יותר מתמיד המדינה מעודדת את המעבר לאנרגיה ירוקה ולכן חברת החשמל מתחייבת לרכוש מכם את החשמל שמייצרים בתעריך אטרקטיבי במיוחד.

חברת החשמל מתחייבת לקנות מכם את החשמל שייצרתם מהמערכת בתעריף קבוע וידוע מראש וזאת למשך 25 שנים.

מערכת החשמל בבית שלכם תחובר לפאנלים סולאריים כך שבמהלך היום כאשר המערכת מייצרת חשמל, הבית שלכם יצרוך את החשמל מהמערכת ואת היתרה מוכרים לחברת החשמל

מערכת פאנלים סולאריים צפויה להחזיק מעמד 25-30 שנים לאחר מכך היא כבר פחות אפקטיבית, עד אז תחזירו את ההשקעה שלכם 5-6 פעמים ושמרתם על עולם ירוק יותר!

אחת לחודשיים צריך לנקות ולשטוף את הפאנלים באופן עצמאי או על ידי חברה חיצונית עם ציוד יעודי לכך, עלות ניקיון דרך חברה חיצונית היא כ-500 ₪ לביקור אחת לחודשיים.

מדריכים לבחירת בעלי מקצוע

שלב התכנון

נספח סניטרי להיתר בניה

נספח סניטרי להיתר בניה

כל מבנה חדש ובמיוחד בית פרטי חייב לתכנן נספח סניטרי המכיל את...
עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין מטפל בכל הצד המשפטי של עסקאות נדל"ן - מכירה...
תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי הוא אחד מהשלבים המרגשים בחייה של משפחה בישראל,...
תיק מידע להיתר בניה

תיק מידע להיתר בניה

כדי להתחיל לבנות את בית החלומות שלכם (או כל פרויקט בניה אחר)...
זכויות בנייה בית פרטי

זכויות בנייה בית פרטי

אם אתם מתכננים לבנות על מגרש פרטי שרכשתם לאחרונה, או שקיבלתם...
התקן עומר או התקן ברק

התקן עומר או התקן ברק?

התקנת מזגן לממ"ד נחשבת חיונית לשמירה על שהייה נוחה בחדר במקרה...

שלב השלד ותשתיות

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה אחראי על קבלת החלטות בעלות חשיבות עליונה בכל מה...
תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

חוק התכנון והבניה שנחקק בישראל בשנת 1965 מיועד להסדיר את פעולתם...
פינות טיח לקירות הבית

פינות טיח בבית פרטי

פינות טיח בבית פרטי הן פרופילים ממתכת, אותם מתקינים בפינות הקיר...
קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי הוא אחד הגורמים החשובים והמרכזיים ביותר בתהליך...
יועץ קונסטרוקציה להיתר בניה

יועץ קונסטרוקציה להיתר בנייה

היתר בנייה הוא הליך מורכב הדורש אישורים ממספר רשויות. אחד האישורים...
משקל מרחבי

משקל מרחבי

משקל סגולי ומשקל מרחבי הם שני מושגים חמקמקים ובעייתיים, שקצת...

שלב הגמרים

יועץ אקוסטיקה

יועץ אקוסטיקה

הועדה המקומית לתכנון ובניה עשויה לבקש מכם להגיש נספח אקוסטי,...
ביטוח בנייה פרטית כיסויים חשובים

ביטוח בנה ביתך

ביטוח בנה ביתך מיועד לשמור עליכם מפני כל צרה שלא תהיה בזמן שאתם...
ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

ניקיון בית לאחר בניה

אחרי כל הבלאגן, בעלי המקצוע שיצאו ונכנסו, התקינו והובילו, הרכיבו...
גנבים ראו הוזהרתם

גנבים ראו הוזהרתם

המדריך למיגון הבית גנבים, ראו הוזהרתם! אפשר למנוע פריצה לבית...
בריקים ואבני סיליקט

בריקים ואבני סיליקט

מה הם בריקים ואבני סיליקט? אז הנה, גם אתם הגעתם לטרנד החזק של...
קבלן גמרים

קבלן גמרים

קבלן גמרים מקצועי אחראי לכל הגימורים בבית שלכם, טיח, ריצוף צבע...

שלב עיצוב הבית

פנל שקוע

פנל שקוע

אם אתם אנשים שאוהבים עיצוב "נקי", עם קווים אחידים וישרים, פנלים...
איך בוחרים מעצבת פנים

מעצבת פנים

רוצים לעצב את בית החלומות שלכם? חושבים להתחיל תהליך בניית בית...
בית חכם

בית חכם

כיום בעידן המודרני אנחנו רגילים לאוטומציה, תפעול מיידי ובית שעובד...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

מה חייבים לדעת על פרזולים ומנעולים לדלתות פנים

קרה לכם פעם שבאתם לחנות שמוכרת מנעול לדלת פנים ופרזול והרגשתם...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

דלתות פנים חומרים

אנחנו עומדים לפני רכישת דלתות פנים וכל נציגי המכירות מפציצים...
עיצוב ותכנון מטבחים

תכנון מטבח - 115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח מושלם!

במאמר זה ניתן לכם תקציר על עיצוב ותכנון מטבח. מילים רבות ותוכניות...
Scroll to Top