לקוחה כועסת פנתה אלי ושאלה “איך יכול להיות שהקבלן שלך נתן לי הצעת מחיר ואני מצאתי קבלן במחיר נמוך יותר?“
כל הלקוחות שואלים תמיד את אותה השאלה וזה לא משנה אם המחיר נמוך ב100 או 1000 שקלים, הלקוח תמיד יוכל למצוא מחיר נמוך יותר. אז איך יודעים מהו מחיר נמוך מידי? איך יודעים מתי עברנו את סף המחיר הנמוך שמעבר לו נקבל עבודה גרועה או חלילה “עקיצה”?
הנה כמה חוקים שיגנו עליכם במהלך השיפוץ, לגזור ולהדביק על המקרר:
- מקצוענות – אני רוצה קבלן שיודע מה הוא עושה ברמה הכי גבוהה.
- אמינות + אחריות – אני רוצה קבלן שאני יכול לבדוק אותו תוך כדי הבניה והוא יעשה בדיוק את מה שהוא הבטיח וישתמש בחומרים הכי טובים. אחרי העבודה אני רוצה קבלן שיקח אחריות על העבודה ויגיע לתקן אם יש בעיה.
- זמינות + עסק מסודר + ביטוח – הקבלן יענה לי תמיד. לקבלן יהיה עסק מסודר כך שהוא לא יעלם לי מה שאומר שלקבלן יש ביטוח ואם הוא נופל מהסולם בסלון שלי אני לא אבלה 3 שנים בבית משפט על זה שרציתי לצבוע את התיקרה.
- מחיר הוגן! – לא מחיר נמוך. מחיר הוגן. אני רוצה שהקבלן שלי ירוויח מהעבודה. אף אחד מאיתנו לא קם בבוקר לעבוד בחינם בטח שלא בעבודה פיזית. אני רוצה שהקבלן שלי לא יחסוך בחומר או בעבודה איכותית כדי לגמור את העבודה כי לא שילמתי לו מספיק.
למה המחיר במקום רביעי?
כי אם כל אחד מהסעיפים הראשונים לא מתקיים, והמחיר נמוך מידי, העבודה תיגמר רע או לא תיגמר בכלל.
לא תשמעו ממני קלישאות כמו “מה שזול עולה ביוקר” כי זה לא העניין. הימים שעוברים עלינו כרגע הם ימים קשים כלכלית ולא בטוחים. קבלנים הוגנים מוכנים לבצע עבודות במחירים קרובים להפסד רק כדי שכסף יזוז בעסק והפועלים יעבדו.
אפשר לבצע עבודות במחירים זולים מדי אבל הנה הטיפ שלי:
בתור בונים ומשפצים, נשאיר את המחיר אותו דבר אבל נשחק בתנאים. נשלם בשלבים תוך כדי עבודה, כלומר, כאשר קבלן סיים שלב הוא יקבל תשלום. נרכוש את החומרים עבור הקבלן, כאשר הקבלן משלם על החומרים “שוטף פלוס 90” כך שהעבודה תמשיך כרגיל והקבלן יהנה מכסף בכיס לתקופה ארוכה יותר. אם נתחשב בעלות האמיתית של העבודה ולא נחפש את המחיר הכי זול, נקבל עבודה באיכות מעולה ובמחיר סביר.
בהצלחה!