fbpx
גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה

מה חשוב לקחת בחשבון לפני תכנון בית פרטי

תכנון בית פרטי

קבלו עכשיו הצעת מחיר מעולה!

רגע לפני תכנון בית פרטי במפלס אחד או בשני מפלסים ויותר, חשוב להבין מה הנקודות הקריטיות לתכנון חכם ונכון, מה לשים לב ומה לסכם לפני חתימה עם כל קבלן, המאמר השלם כאן עבורכם!

כל כך הרבה נכתב על הפרויקט הזה שלנו, של האנשים שחולמים על בית צמוד קרקע עם גינה קטנה, נדנדה לילדים ושעת אחר הצהריים עם קפה ועוגיות ומשקיפים אל עבר נוף עוצר נשימה המלווה את השמש אל שקיעתה… אוקיי חבר'ה להכניס את העוגיות חזרה לקופסא, עוד מוקדם מדי לכל זה, קודם תבנו את הבית שלכם!

כשאנחנו בנינו את הבית שלנו, חלמנו על מקום שקט, קהילתי, סביבה בטוחה לילדים בלי תחנות אוטובוס מתחת לבית ולהרגיש בסוף היום שהגענו הביתה, אל המנוחה והנחלה שלנו. כדי שכל זה יקרה גם לכם ותכנסו עם חיוך לבית החדש, עם מינימום שערות לבנות ובעודכם נשואים, סיכמנו עבורכם את הנקודות החשובות לתכנון מוצלח שכדאי לקרוא ולהפנים לגבי כל שלב.

אנחנו לא מתכוונים ללמד אתכם לבנות את הבית ולצקת בטון אלא פשוט להבין קצת ואולי יותר , לקראת מה אתם הולכים, למה לשים לב, מה לזכור בכל תהליך ואיך למזער את הטעויות למינימום כך שתגיעו הכי קרוב לבית עליו חלמתם…

אז רגע, למי שעדיין לא מכיר,  שמי גבריאל תורן, נשוי + 3 חמודים ועוסק בתחום הנדל"ן כבר למעלה מ-18 שנים, עסקאות קומבינציה, תמ"א 38 ובנייה רוויה וכמובן, בנינו את הבית הפרטי שלנו בשנת 2018.

נכון להיום אני מלווה בונים ומשפצים פרטיים בכל הארץ בכל תהליך הבנייה כך שמשפחות רבות ככל האפשר יצליחו לעבור אותו בצורה הטובה ביותר עם מינימום טעויות וחיסכון כספי מקסימלי.

קבלו ייעוץ מקצועי ללא עלות!

כך תשפרו את איכות הבניה והשיפוץ ותהנו מחיסכון כספי אדיר!

גבריאל תורן

ניסיון של 18 שנים בעולם הבנייה וליווי מאות בונים ומשפצים בהצלחה!

גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה

תכנון בית פרטי מפלס אחד – בואו נתחיל מדוגמא פשוטה

1. חייבים להגדיר איפה מתחילים ואיך רוצים לסיים – הגדרת המוצר הסופי בצורה כמה שיותר מפורטת, אין כזה דבר מפורט מדי, ככל שתפרטו יותר כך יהיו פחות אי הבנות, את כל זה כמובן תעשו אחרי שבחרתם אדריכל שמדבר אליכם ואתם מרגישים שזה בעל המקצוע שמבין את החלום שלכם.

 

אז איך בעצם מפרטים מה אנחנו רוצים ואפילו בונים מפרט טכני?

  • חלקו את כל אחד מסעיפים הבנייה לפרויקטים קטנים
  • לכל אחד מהם צריך לבנות מפרט ייחודי המתאר מה היקף העבודה
  • באילו חומרים להשתמש
  • תיאור אופן הביצוע
  • קצב התשלומים בהתאם להתקדמות העבודה
  • וכמובן לוח זמנים לביצוע.

כדי שתוכלו לדייק טוב יותר את הצרכים והרצונות שלכם, הכנו לכם מאמר עם טיפים חשובים לתכנון הבית שימקד אתכם וכך תוכלו להכין רשימה מסודרת של כל מה שכולל בית החלומות שלכם.

2. המפרט צריך לתאר בסעיפים כמה שיותר מפורטים מה נדרש מקבלן הביצוע לבצע כולל פירוט: מידות, חומרים, צבעים, דוגמאות ותקנים וכמובן כמות מכל סעיף כך שכל קבלן יוכל לתמחר את הפרויקט במדויק על פי הדרישות שלכם ותקבלו הצעות מחיר שוות בהיקף שלהם ויישאר לכם רק לבדוק את העלות בסופו של דבר.

 

3. אנחנו כמובן לא מצפים מכם להכין את המפרט הטכני אלא לבקש זאת מהאדריכל / מפקח / מעצבת פנים שלכם לגבי כל תחום באופן ספציפי וישנם תחומים שרצוי להכין גם כתב כמויות כמו סעיף החשמל, נספח סניטרי וכמובן מפרט לכל נושא האלומיניום.

המפרט הטכני מביא לידי ביטוי כתוב את אופן הביצוע של התוכניות בפועל ממצב גרפי הניתן לפרשנות לפירוט כתוב כך שיהיה מינימום של אי הבנות בינכם לבין הקבלן / הספק שאיתו תחתמו על הזמנת העבודה.

 

4. לאחר שבעל המקצוע שלכם מגיש לכם את המפרט הטכני, בקשו להבין כל סעיף וסעיף מה הוא אומר והאם כולם נחוצים לכם ובמפרט המוסכם, ייתכן ותרצו לשדרג / להוריד סעיפים כאלו ואחרים משיקולי תקציב.

 

5. תכירו בחור נחמד מאוד בשם בצ"מ (בלתי צפוי מראש), ככל שהפרויקט מעורפל יותר כך הקבלנים עלולים להוסיף סעיף בצ"מ גדול יותר כדי לכסות את הלא נודע, ככל שתפרטו יותר כך הכל יהיה ברור ומובן והמחירים עשויים לרדת בעקבות העלמותו של הבצ"מ.

 

6. וודאו שאין סתירה בין התוכניות לבין המפרט הטכני כך שהכל יבוצע כראוי ובהתאם לציפיות שלכם, במקרה של סתירה המפרט הטכני המפורט תמיד יגבר ודאגו לציין זאת, אם הקבלן לא לקחת בחשבון סעיף מסוים שהופיע בתוכנית ונכתב בהסכם, הוא צריך לשאת בעלויות הנוספות וכן להיפך כמובן במקרה של תוספות מצד מזמין העבודה.

 

7. חשוב מאוד – נקודה נוספת שלא מדברים עליה כלל במפרטים הטכניים היא מה הם דווקא לא כוללים ולא רק מה הם כן כוללים, כשתעלו את הנקודה הזאת יצופו עוד נקודות לדיון והערפל יתפזר קצת יותר…

הצטרפו לקבוצות הוואסאפ של בונים פרטיים ברחבי הארץ!

לאיזו קבוצה תרצו להצטרף?
המלצה הצטרפות לוואטסאפ

מפרט טכני לתכנון בית פרטי – מה הוא כולל?

כל מפרט טכני צריך לכלול לכל הפחות את הנקודות הבאות:

  1. תיאור העבודה בחלוקה לסעיפים לפי קטגוריות העבודה.
  2. כמויות לכל סעיף אם זה בכמות מספרית של יחידות / מטר רבוע / מטר רץ או מטר אורך או שמא מדובר על סעיף קומפלט.
  3. זמנים לביצוע – תיאור שלבי העבודה, מתי העבודה מתחילה ומתי מסתיימת ומה קורה אם מאחרים בזמנים (קנסות וכו').
  4. מחיר – לתמחר כל סעיף בנפרד ולבקש עלות לכל יחידה כך שאם תורידו או תוסיפו מספר יחידות תדעו מראש מה המחיר המבוקש.
  5. עבודה מול הגופים השונים – סכמו במפרט הטכני מי אחראי על התקשרות ותיאום עם בעלי מקצוע שונים וקבלני משנה וכן גופים חיצוניים כמו חברת החשמל, חברות המים וכו'.
  6. הערות וסייגים – לכלול הגבלות וסייגים כמו ביטוחים, אישורי עובדים, חומרים בעלי תקן וכו' כך שכל העבודה תתבצע עם חומרים איכותיים ותקניים כך שלא יהיה מקום לאי הבנות.

תכנון אדריכלי לבית פרטי – איך מתרגמים להסכם עם קבלן ביצוע?

כחלק מההתקשרות עם קבלן/ ספק תמיד הכינו את סיכום הדברים בצורה כתובה על מנת ליישר קו מבחינת תיאום ציפיות לזמני ואיכות העבודה, על אופן ההתקשרות בינכם כך שאתם רק מזמיני עבודה ואין בינכם יחסי עובד מעביד לעניין כל חוקי התעסוקה.

בדקו שאכן יש לספק ולקבלן את האישורים הנדרשים כפי שהוא אומר אם זה אישור עבודה בגובה, ביטוח לעובדים, רישיון מתאים כמו במקרה של חשמלאי/ טכנאי גז וכו'.

לאחר שהבנו עד כמה חשוב המפרט הטכני וכתב הכמויות כדי לקבל אומדן תקציבי מדוייק יותר, נפרט על החומרים המרכיבים את בניית הבית שלכם:

 

  1. החומר ממנו בונים את השלד – ישנן אפשרויות רבות לבניית השלד של בית החלומות שלכם לדוגמא: בלוקים, ICF, פלדה דקת דופן ועוד.
    גם אפשרויות אלו מתחלקות לאפשרויות משנה: בלוק איטונג, בלוק פומיס, בלוק אדום, בלוק רביד, ICF של חברת אפגד / GSB/ פוליביד / נדורה וכו' , פלדה דקת דופן של מייטק / אינדן ועוד מגוון אפשרויות כמו בלוק האמפ ופיתוחים נוספים המתווספים לעולם הבנייה בקצב מסחרר, לכל שיטה וסוג בניה יתרונות וחסרונות משלה מבחינת מחיר, איכות, בידוד, טרמיות ועוד.

 

2. תפסנות ויציקות – כחלק מבניית השלד, משתמשים בבטון כמובן. ודאו בעזרת הקבלן שלכם שאכן מדובר על בטון המתאים לאופן הבנייה שלכם כאשר סוג הבטון מופיע בהזמנת המיקסר המגיע לשטח וכמובן לוודא שנציג מעבדות הבטון שהזמנתם מגיע לנטילת דגימות בטון.

בטרם היציקה בפועל, המהנדס מטעמכם חייב להגיע לשטח ולבדוק האם הטפסנות בוצעה כראוי ועל פי התוכניות שלו ורק לאחר מכן הוא יאשר לבצע את היציקה.

 

טיפ חשוב ודאו שיוצקים כאשר המהנדס בשטח ולא יום / יומיים לאחר מכן, היו מקרים שקבלנים הוציאו ברזלים אחרי אישור מהנדס ולפני היציקה כדי לחסוך בעלויות, תתפלאו מה קבלנים עושים כדי להרוויח עוד כמה אלפי שקלים…

אם הלכתם קצת לאיבוד במושגים, מוזמנים להשלים פערים במילון המושגים לעולם הבניה כעת, עוברים לשלב התוכניות והאישורים המתקדמים…

תכנון בית פרטי 150 מ"ר – ניקח דוגמא של בית קלאסי ופשוט

על מה חשוב להקפיד ומה לשים לב:

1. תיאומים לפני התחלת העבודה בפועל יש שלב שנקרא סופרפוזיציה.

בשלב זה מתכנסים כל בעלי המקצוע האמורים לפעולה בשלב התחלת העבודה כמו: קבלן השלד, המהנדס, החשמלאי, האינסטלטור האדריכל ומפקח הבנייה וכמובן מזמין העבודה, ועוברים על התוכניות, מוודאים שכולם מבינים הכל וכל התוכניות ברורות ובמידה ויש ספק פותרים אותו במקום כך שכולם יהיה מסונכרנים ומתואמים להמשך הביצוע.

 

2. מתאפסים על התוכניות מכיוון שלאורך תהליך התכנון התוכניות שלכם קיבלו כמה וכמה גירסאות שונות, וודאו שכל בעלי המקצוע קיבלו את התוכניות המעודכנות ביותר ואין פערי מידע ביניהם, במידה הצורך ספקו אתם כמזמיני העבודה 5-6 סטים של התוכניות המעודכנות ביותר, טעות קטנה בשטח תעלה הרבה יותר מכל הדפסה.

 

3. אישורים – בדקו שיש לכם את כל האישורים הנדרשים מהעירייה / מחלקת ההנדסה של העיר לביצוע כל העבודות, אם זה היתר בנייה חתום, היתר הריסה במידת הצורך וכו'

הקבלן שלכם מתפקידו לוודא שאכן כל המסמכים הדרושים קיימים.

גודל הערות עלות
תכנון בית פרטי בגודל עד 200 מ"ר
לא כולל עיצוב פנים
40,000 ש"ח – 80,000 ש"ח
תכנון בית פרטי בגודל עד 200 מ"ר
כולל עיצוב פנים
50,000 ש"ח – 130,000 ש"ח
תכנון בית פרטי בגודל 250 מ"ר ומעלה
לא כולל עיצוב פנים
50,000 ש"ח – 130,000 ש"ח
תכנון בית פרטי בגודל 250 מ"ר ומעלה
כולל עיצוב פנים
60,000 ש"ח – 150,000 ש"ח

4. בדיקת תוכניות – במידה ואתם שוכרים את שירותיו של מפקח בנייה, בקשו ממנו לעבור על התוכניות, לוודא שהכל מתוכנן כראוי מבחינת מידות, שטחים וכמובן אומדן עלויות התואם לתקציב שלכם שהגדרתם, אדריכלים לעיתים נוטים להפריז מעט בתכנון אל מול התקציב, מפקח הבנייה הוא האדם הריאלי בשטח שיבדוק שאכן מתחילים לשוט בכיוון הנכון.

 

5. סעיף האחריותלפני חתימה עם כל קבלן / ספק תבינו ממנו מה היקף האחריות שלו, מה הוא אמור בדיוק לבצע ומה לא בתחום אחריותו, לעיתים נושאים שנראים לכם טריוויאליים , הם לא מה שקורה בפועל לדוגמא – ביטון צנרת אינסטלציה, מי מבצע האינסטלטור או הטייח?

כמו כן, חלק מעניין האחריות זה לוודא את הביצוע של התיקון, זה שהקבלן אחראי זה נחמד רק בדקו בתוך כמה זמן עליו לתקן את הנזק בהתאם לסוג הנזק ומה קורה אם הוא לא מתקן, לרוב האחריות תהיה על פי חוק המכר בהתאם לסעיפים השונים שלו.

 

6. קבלן משנה – במידה והקבלן שאתם מזמינים ממנו את ביצוע העבודה מגייס לטובת הביצוע קבלן משנה, ודאו שקבלן המשנה בעל ההכשרות המתאימות לביצוע העבודה, בעל האישורים הנדרשים והחתימו את הקבלן הראשי על כך שהוא אחראי באופן ישיר לכל הפעילות של קבלן המשנה מטעמו והוא כפוף להסכם הראשי שנחתם.

 

7. בטיחות בשטח הפרויקט – בבניית בית פרטי / שיפוץ מזמין העבודה נחשב כיזם לכל דבר ועניין ולכן האחריות חלה גם עליו, אם חלילה פועל נופל או נפצע באתר האחריות היא גם שלכם ולכן הקפידו לוודא מול הקבלן המבצע שהוא דואג לבצע את העבודה על פי כל תקני הבטיחות הנדרשים כולל אישורי עבודה בגובה במידת הצורך, פיגומים תקניים, קסדות, נעלי עבודה וסביבת עבודה בטוחה ונקייה ממפגעים, חייבים להקפיד על ניקיון וסדר בתחילת יום העבודה ובסיומו כך שכולם יחזרו הביתה בריאים ושלמים ואתם תוכלו לישון בלילה בשקט.

 

8. פיקוח על הבנייה – חשוב למנות בעל מקצוע שילווה אתכם לאורך כל הפרויקט כדי לוודא שכל העבודות מבוצעות ברמת איכות וגמר גבוהה וראויה, לרוב בעל המקצוע יהיה מפקח בנייה שיגיע אחת ליום ולעיתים ניתן לסגור עם מפקח על ביקורים על פי דרישה.

ישנם בונים שסומכים על קבלן המפקח שיבצע הכל כראוי וזאת משיקולי חיסכון למפקח, אם אתם באמת יכולים לפקח על קבלן המפתח אז נהדר אבל במידה ואין לכם את הידע, הביאו לכל הפחות בעל מקצוע מטעמכם שיוודא שהכל בוצע כראוי.
אם אתם עדיין מתלבטים האם לקחת קבלן מפתח או לעשות הפרדת קבלנים, הכנו עבורכם טבלה המסכמת את כל הפרמטרים כך שתוכלו לקבל החלטה מושכלת וטובה יותר.

 

9. סטיות וטעויות בבנייה – כולנו בני אדם וקורה שגם הפועלים בשטח / הקבלן ביצעו / לא הבינו כראוי את התוכניות ולכן בדקו שאכן הכל מבוצע כראוי ובמידה ולא אל תתביישו לדרוש מבעל המקצוע לתקן או לבצע מחדש את העבודה שלו, אתם משלמים לו ממיטב כספכם כך תוודאו שאתם מקבלים את מלוא התמורה.

 

10. סיום עבודה – הקבלן אמר לכם שהוא סיים את ביצוע העבודה? נהדר. בואו רק נוודא שזה נכון ובהתאם לרמת הציפיות שלכם, זה הזמן להביא את איש המקצוע מטעמכם או שאתם תעברו על העבודה שלו ותוודאו שאכן היא תואמת את הציפיות שלכם, במידה ולא בקשו לתקן וליישר קו בהתאם להזמנת העבודה ורק לאחר מכן הקבלן יקבל את התשלום הסופי עבור העבודה, אם יש לכם ספק לגבי שלבי התשלום, מוזמנים להיכנס למאמר בדיוק בנושא הזה של שלבי תשלום לבעלי מקצוע.

כמו כן, בדקו האם נדרשים אישורים מספקים/ קבלנים/ גופים ציבוריים אחרים כדי להביא את העבודה לסיומה ובמידה וכן בקשו מהקבלן להשלים את משימתו עד לסיומה המוחלט.

כמו כל דבר בחיים – הכל מתחיל בתכנון מוקדם.

שימו לב שלפני כל החלטה שקיבלתם בחיים, קטנה ובוודאי שגדולה, חשבתם, תכננתם, התייעצתם , בדקתם וחקרתם מה הכי נכון לעשות, אז עכשיו, כשאתם עומדים לפי הפרויקט הכי משמעותי בחייכם מבחינה כלכלית וכן גם רגשית בהקמת הבית למשפחה שלכם, אתם חייבים לעשות תכנון כלכלי כמה שיותר מדויק עבור בניית הבית שלכם כדי לסיים את כל הפרויקט הזה בשלום.

 

מעבר לכך, חשוב שתבינו כמה עולה לבנות בית פרטי ופירוט לכל סעיף כדי לדעת שקיבלתם מחיר הוגן וריאלי לעבודה איכותית ולא נפלתם על קבלן שעשק אתכם או מנגד ספק שלא תמחר נכון ואז יברח באמצע העבודה.

נזכיר שוב – יש מחירים מקובלים בשוק לכל מוצר או עבודה, במידה ונתקלתם במחיר גבוהים מדי לאותו המוצר תנסו להבין למה, ייתכן ולא מדובר על אותו מפרט ואם בכל זאת מדובר על אותו המפרט, בקשו להבין למה המחיר גבוה בצורה משמעותית.

 

חשוב לנו שתבצעו את התכנון והבנייה בצורה הטובה ביותר ולכן הכנו לכם מאמר נוסף ל-10 כללי זהב לבנייה מוצלחת, אין לנו ספק הוא יתרום לכם להבנה טובה יותר של תהליך הבניה.

כחלק מבניית הבית יש תקציב שאיתו צריכים להתחיל ולסיים את הבנייה, מחשבון הבנייה לבנייה פרטית יעזור לכם לעקוב אחרי כל הוצאה שלכם, להבין כמה עוד נשאר לתשלום ומה יתרת התקציב שלכם להשלמת הפרויקט.

 

יתרון מאוד משמעותי שהמחשבון נותן לכם הוא לקחת בחשבון את כל העלויות לבניית הבית, מההתחלה ועד הסוף ברמה של כמה כיסאות פינת אוכל אתם תקנו ובאיזה עלות לכל כיסא, כך תדעו להקציב סכום לכל סעיף ותוכלו לצלוח את ההרפתקה הזאת בשלום.

עלות תכנון בית פרטי היא לרוב צירוף של כמה תשלומים ועלויות לבעלי מקצוע מתכננים , מיסים ואגרות בניה כך שעבור תכנון בית פרטי אתם צפויים לשלם כ-50,000-100,000 ₪ לבעלי המקצוע האחראים על שלב תכנון והיתר הבניה.

תכנון בית פרטי אורך כשנה עד שנתיים כאשר כל תהליך התכנון מחולק לכמה שלבים: גיבוש תוכניות, הכנת תוכניות לועדה, אישור התוכניות בועדה, קבלת היתר מותנה ואיסוף אישור ולבסוף קבלת היתר הבניה.

האדריכל/ית שאתם בוחרים אחראי על תכנון הבית כאשר הוא נעזר בכמה בעלי מקצוע שונים כמו קונסטרוקטור, יועץ קרקע, מודד, יועץ אינסטלציה וכו' כדי לגבש את התוכניות הסופיות לביצוע.

באופן כללי עדיף לתכנן בית פרטי במפלס אחד אך כמובן שיש יתרונות וחסרונות לכל תכנון כמו גינה קטנה יותר בתכנון במפלס אחד לעומת שני מפלסים, בנוסף יש הגבלה על שטח הקומה המקסימלי לתכנון וכל משפחה מתכננת על פי הרצונות הנוכחיים והעתידיים שלה.

מדריכים לבחירת בעלי מקצוע

שלב התכנון

נספח סניטרי להיתר בניה

נספח סניטרי להיתר בניה

כל מבנה חדש ובמיוחד בית פרטי חייב לתכנן נספח סניטרי המכיל את...
עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין מטפל בכל הצד המשפטי של עסקאות נדל"ן - מכירה...
תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי הוא אחד מהשלבים המרגשים בחייה של משפחה בישראל,...
תיק מידע להיתר בניה

תיק מידע להיתר בניה

כדי להתחיל לבנות את בית החלומות שלכם (או כל פרויקט בניה אחר)...
זכויות בנייה בית פרטי

זכויות בנייה בית פרטי

אם אתם מתכננים לבנות על מגרש פרטי שרכשתם לאחרונה, או שקיבלתם...
התקן עומר או התקן ברק

התקן עומר או התקן ברק?

התקנת מזגן לממ"ד נחשבת חיונית לשמירה על שהייה נוחה בחדר במקרה...

שלב השלד ותשתיות

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה אחראי על קבלת החלטות בעלות חשיבות עליונה בכל מה...
תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

חוק התכנון והבניה שנחקק בישראל בשנת 1965 מיועד להסדיר את פעולתם...
פינות טיח לקירות הבית

פינות טיח בבית פרטי

פינות טיח בבית פרטי הן פרופילים ממתכת, אותם מתקינים בפינות הקיר...
קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי הוא אחד הגורמים החשובים והמרכזיים ביותר בתהליך...
יועץ קונסטרוקציה להיתר בניה

יועץ קונסטרוקציה להיתר בנייה

היתר בנייה הוא הליך מורכב הדורש אישורים ממספר רשויות. אחד האישורים...
משקל מרחבי

משקל מרחבי

משקל סגולי ומשקל מרחבי הם שני מושגים חמקמקים ובעייתיים, שקצת...

שלב הגמרים

יועץ אקוסטיקה

יועץ אקוסטיקה

הועדה המקומית לתכנון ובניה עשויה לבקש מכם להגיש נספח אקוסטי,...
ביטוח בנייה פרטית כיסויים חשובים

ביטוח בנה ביתך

ביטוח בנה ביתך מיועד לשמור עליכם מפני כל צרה שלא תהיה בזמן שאתם...
ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

ניקיון בית לאחר בניה

אחרי כל הבלאגן, בעלי המקצוע שיצאו ונכנסו, התקינו והובילו, הרכיבו...
גנבים ראו הוזהרתם

גנבים ראו הוזהרתם

המדריך למיגון הבית גנבים, ראו הוזהרתם! אפשר למנוע פריצה לבית...
בריקים ואבני סיליקט

בריקים ואבני סיליקט

מה הם בריקים ואבני סיליקט? אז הנה, גם אתם הגעתם לטרנד החזק של...
קבלן גמרים

קבלן גמרים

קבלן גמרים מקצועי אחראי לכל הגימורים בבית שלכם, טיח, ריצוף צבע...

שלב עיצוב הבית

פנל שקוע

פנל שקוע

אם אתם אנשים שאוהבים עיצוב "נקי", עם קווים אחידים וישרים, פנלים...
איך בוחרים מעצבת פנים

מעצבת פנים

רוצים לעצב את בית החלומות שלכם? חושבים להתחיל תהליך בניית בית...
בית חכם

בית חכם

כיום בעידן המודרני אנחנו רגילים לאוטומציה, תפעול מיידי ובית שעובד...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

מה חייבים לדעת על פרזולים ומנעולים לדלתות פנים

קרה לכם פעם שבאתם לחנות שמוכרת מנעול לדלת פנים ופרזול והרגשתם...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

דלתות פנים חומרים

אנחנו עומדים לפני רכישת דלתות פנים וכל נציגי המכירות מפציצים...
עיצוב ותכנון מטבחים

תכנון מטבח - 115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח מושלם!

במאמר זה ניתן לכם תקציר על עיצוב ותכנון מטבח. מילים רבות ותוכניות...
Scroll to Top

לקבלת הצעת מחיר
השאירו פרטים: