fbpx
גבריאל תורן יועץ אישי בתחום הבנייה

טיפים מנצחים לתכנון נכון של הבית שלכם

תכנון זמין בית פרטי

קבלו עכשיו הצעת מחיר מעולה!

תכנון זמין בית פרטי הוא אחד מהשלבים המרגשים בחייה של משפחה בישראל, מכיוון שקרוב לוודאי מדובר בתכנון הבית הראשון שלכם, חשוב שכל המידע והתכנון יהיה זמינים ונגישים עבורכם כבר מהשלבים הראשונים...

אנחנו מתארים לעצמנו שאתם וודאי מאוד מתרגשים לתכנן כבר את בית החלומות שלכם. הרבה רעיונות רצים לכם בראש, אתם רוצים גם וגם ואולי להוסיף גם את זה ואת זה…אבל רגע לפני, קחו נשימה. שבו בנחת וחשבו בפרטנות, מה אתם באמת רוצים, מה אתם באמת צריכים ומה אתם ממש ממש חייבים.

ריכזנו עבורכם את אבני הדרך בנושא תכנון זמין בית פרטי, בעזרתן תוכלו לתכנן בצורה החכמה והטובה ביותר את בית חלומותיכם, שלכם…

תכנון זמין בית פרטי – לכל משפחה הבית הנכון עבורה

תכנון זמין בית פרטי

למזלנו, בעולם יש הרבה גוונים. כל אדם שונה מרעהו ולכל משפחה המאפיינים שלה. איננו זהים וזה די נחמד, זה מכניס המון צבע לעולם. מאחר וכל אדם הוא עולם ומלואו, כך כל בית הוא עולם ומלואו. לכל קן משפחתי, המאפיינים שלו שמותאמים למספר, אופי וצרכי בני הבית. אל תנסו לשכפל או להידמות לבתים אחרים. אתם ייחודיים- וכך צריך לתכנן את הבית שלכם, לפי הקווים הייחודיים שלכם.

 

אין כאן נכון או לא נכון, אין מקום להשוות משפחה למשפחה מכיוון שכל אחת מביאה את ה-DNA האישי שלה מבחינת גילאי בני במשפחה, תחביבים, מספר ילדים, בנות / בנות, מיקום העבודה וסוג העבודה של ההורים ועוד פרמטרים רבים, אחרי שהבנתם והפנמתם את זה….אפשר להתחיל לתכנן נכון.

תכנון בית המותאם למצב המשפחתי

החלק הראשון שמשמש אותנו, בהנחת היסודות הראשוניים לתכנון הבית, הוא בני הבית.

 

  • כמה אנשים יחיו בבית? מה טווח הגילאים?
  • האם המשפחה עתידה להתרחב?
  • או שהילדים בגרו ועתידים לפרוש כנף?
  • ואולי צריך לתכנן יחידת דיור עבור הבן/ הבת שהתחתנו עד שיקנו את הדירה הראשונה שלהם, חשוב לקחת בחשבון את הצרכים המשתנים בתקופת החיים הצפויה בבית. האם זה בית ראשון להשקעה?
  • או שמא מדובר בבית לכל החיים?

בואו נדבר רגע על מקומות העבודה של ההורים, בעולם דינמי ומתקדם טכנולוגית כפי שהוא כיום, אנחנו מבינים שיש לא מעט שכירים ועצמאיים שעובדים דרך הבית, מקימים קליניקות, משרדים ועמדות עבודה במקום לסוע למקום עבודה במשרדים מזכוכית ולכן, חייבים לקחת בחשבון את עניין תכנון עתידי של מקום העבודה עד כמה שניתן ובמידה ומדובר בעסק, האם המקום יוכל להתרחב בעתיד ולהכיל עובדים נוספים, נקודה חשובה לקחת בחשבון.

תכנון בית המותאם למצב המשפחתי

תקציב לבניית בית פרטי - מה התקציב שלכם?

כל פריט קטנטן בתכנון הבית שלכם, יתורגם בסופו של דבר לכסף. כמות החללים, הפתחים, הזוויות…לכל אלה תו מחיר החל מעלויות בנייה ועד ריהוט. זה הזמן להתחיל להשתמש בשילוש הקדוש של תכנון הבית :  רוצים, צריכים, חייבים. בכל החלטה תכנונית של בית למשפחה צריך לזכור מה אנחנו רוצים, מה אנחנו צריכים ומה אנחנו חייבים…כך תוכלו לייצר את סדר העדיפויות שיגדיר בין עיקר וטפל.

 

בנוסף, חשוב שתהיו אמיתיים עם עצמכם ולא תשלו את עצמכם בעלויות לא ריאליות כמו בנייה בתקציב של 6,000 ₪ + מע"מ למ"ר , אלא קחו בחשבון את כל עלויות הבנייה החל משלב התכנון ועד לשתילה של העציצים בגינה כדי שחלילה לא תגיעו לסיום הבנייה במקרה הטוב בלי כסף לריהוט ובמקרה הרע – ללא אפשרות לסיים את הבנייה.

 

את תקציב הבנייה ניתן להכין על ידי בעל מקצוע מוסמך לכך כמו מפקח בנייה או כמאי מקצועי וכמובן שתוכלו לקבל כבר הערכת עלות ראשונית במתנה במחשבון הבניה האוטומטי היחיד בישראל.

תכנון זמין עבורכם – מי אתם?

קחו לכם לרגע משימה חשובה – חודש לפני שאתם יושבים לשולחן השרטוטים, שימו משקפיים קצת שונות מהרגיל והסתכלו על אורח החיים שלכם מזווית אחרת:

 

שימו לב לאורח החיים שלכם. הביטו בהתנהלות של הבית. בחנו את כמות הזמן שאתם מבלים בחדר כזה או אחר בבית, את אופן התנועה שלכם בו. חשבו מה הייתם משנים או לוקחים אתכם לבית הבא. שימו לב לפונקציות שימושיות יותר ופחות. הביטו בילדים, איפה הם הכי אוהבים לשחק או להכין שיעורים. איפה לרוב מתקיימות ארוחות הצהריים ואיפה הנשנושים…האם אתם יותר מתארחים או מארחים? אין פה תשובה נכונה או לא נכונה. זה אתם. יש פה רק תשובות שיובילו אתכם לתכנון נכון, עבורכם.  

 

כשתבחנו את היום יום שלכם במשך חודש ימים במשקפיים של תכנון, פתאום תשימו לב לאזורים בבית שהם כמעט ללא שימוש ואין לכם בעיה לוותר עליהם לעומת אזורים שוקקי חיים שבהם מתקיימת עיקר הפעילות ביום יום, נסו להבין האם יש חפצים או תכנון מסוים שממש מפריעים לחיי היום יום ושאלו את עצמכם שאלה מעניינת – אם היה לי בבית , זה בהחלט היה יכול להועיל , מה אותו נעלם או נעלמים?

 

רוצים עוד משימה מעניינת? בבקשה: אתם הופכים למרגלים בחשאי…

בחודשים הקרובים של תכנון הבית, הסתכלו בעין בוחנת על בתים של חברים וקרובי משפחה, עד כה ראיתם הסתכלתם בעיקר עם איזו עוגה אירחו אתכם, כעת נסו להבין איך המטבח מתוכנן, מה האביזרים שאהבתם בו, האם הגינה / המרפסת היא לטעמכם, מה אהבתם בה ומה לא, הציצו בחלוקת החדרים, בגודל ובסידור שלהם – האם הם נכונים עבורכם או שיש שם משהו מציק ותרשמו לכם ממה להימנע.

 

קחו עוד דובדבן לקינוח – דברו עם חברים / משפחה שסיימו לאחרונה את בניית הבית שלהם, הם רק מחכים לחלוק עם מישהו את כל התובנות והדוקטורט שהם צברו לאורך מסע בניית בית פרטי , תשאבו כמה שיותר מידע, תובנות ולקחים של מה הם חשבו לעשות, מה קרה בפועל והאם הם מרוצים מהתכנון ואם לא אז ממה הם לא מרוצים, ועל זה נאמר – יותר משהעגל רוצה לינוק , הפרה רוצה להניק, הם יספרו וידברו וישתפו עד שאתם כבר תתעייפו.

תכנון בית פרטי – בואו נחלק את העוגה

תכנון בית פרטי בואו נחלק את העוגה

הבית שיבנה, צריך לשרת את בני ביתכם ולהיות להם נוח. כמות החדרים ומספר הקומות יגזרו מתוך תכנון נכון של תנועה בבית ושימוש בחללים ייעודיים. בואו ננסה לפשט את זה, ולרדת לרזולוציות נמוכות יותר…

 

כניסה לבית עיצוב אישי

כך יקבל הבית את פניכם בכל פעם כשתחזרו אליו. ניתן לתכנן כניסה מהירה לבית, או שאפשר לחלופין לתכנן שביל ארוך ומרשים דרך גינה יפה. רוחב הדלת שתגדירו משמעותי מאוד לנראות הכניסה הכללית, לפונקציונאליות שלה ולעיצוב הפנים כאחד. כנף אחת או שתיים, לדלת רחבה בכניסה יש משמעות גדולה ואם ניתן, תמיד רצוי. נסו לרגע לעצום עיניים ולדמיין את זה, איך נראית כניסת החלומות שלכם.

 

התחילו בגדר / בחומה העוטפת את הבית , את שביל הכניסה האם הוא קצר ופרקטי, או שמא אתם רוצים להרגיש את הטבע, הצמחייה ומפל מים קטן בכניסה. כעת, דמיינו את דלת החלומות שלכם, באיזה צבע היא, האם היא כנף וחצי או יותר, מעץ או מתכת, מה החיפוי שסביבה האם זה בריקים או שליכט, האם יש עמדות פרחים או ספסל ישיבה חמוד מעץ.

 

נכנסים לבית – מה אתם רואים? האם תרצו לראות מיד את הגינה המשתרעת או את חוף הים (לעשירים שבינינו😊) או שאתם יותר טיפוסים של מבואה קטנה ופרטית ומי שבאמת נכנס לבית יוכל לראות אותו במלוא הדרו ועיצובו.

נקודה נוספת – מה יש לנו בכניסה, האם יש ארון מעילים, ארון נעליים, עמדת מטריות, תמונה מעוצבת / מראה ייחודית או שולחן כניס מהודר עם איזה טאצ' מגניב שכל מי שנכנס יגיד – יואוו, איזה יפה! מאיפה קניתם? בקיצור, הבנתם את הרעיון – עצבו כניסה שתשמחו לחזור אליה בסוף כל יום. 

 

תוכנית תכנון זמין בית פרטי שתי קומות או קומה אחת?

אז כמה קומות ישרתו אתכם נאמנה? קחו בחשבון שכמות גדולה מדי יכול גם להעיק עליכם ברמה היומית, אומנם זה יכניס אתכם לכושר טוב מאוד אבל עדיין. חשבו טוב על החלוקה של הקומות, מה הנגישות הנדרשת מכל חדר למקומות המרכזיים כמו המטבח והסלון? חשבו האם יש לכם צורך במרתף, ואם כן- האם מטרתו השכרה כיחידה נפרדת או שמא מקום בילוי לילדים? ואחרי שהחלטתם על מספר הקומות, תחליטו שלא להחליט הכל עכשיו. תשאירו לכם אופציות עתידיות.

 

ייתכן שתרצו לצמוח מעלה קומה בעוד כמה שנים, לכו תדעו איך החיים יפתיעו…אל תשכחו לחשב את התנועה בבית, האם לרדת קומה כדי לשתות קפה במטבח? או שאולי דווקא לעלות? ייתכן שבכלל לא מתאים לי מדרגות בבית והכי טוב בשבילי זה מפלס אחד (כמו שאשתי רצתה) תנועה, תנועה, תכננו את התנועה.

 

נוכל לתת לכם עצה פרקטית – את האיזורים עם השימוש המירבי כדאי ורצוי לעשות בקומת הכניסה כמו סלון, פינת אוכל, מטבח וכו' וכמובן גם את חדרי השינה של ההורים כמובן בהתאם לגיל (אמרנו חושבים 20 שנים קדימה) , האם יש לכם ילדים קטנים ותרצו את החדרים שלהם לידכם או שמא אתם רוצים לתכנן מראש את קומת המתבגרים ואז להפריד את כל הרעש והבלאגן שלהם לקומה נפרדת כך יהיה הסכם שלום טוב לשני הצדדים.

 

נקודה נוספת – לרוב אם מתכננים מרתף אז הוא מיועד ליחידת דיור מתוכננת או לאיזורים יותר כיפיים כמו חדר קולנוע, משחקייה, פינת משפחה / מאורת גברים או למשרד מעוצב המשמש אתכם במהלך היום בלי צורך לעלות ולרדת כל יום כמה קומות.

ניגע לרגע בעניין התקציב לפני שאתם רצים לתכנן – קומה אחת של 200 מ"ר עולה יותר כסף מ-2 קומות של 100 מ"ר. במקרה הראשון מדובר על 400 מ"ר יציקה ויותר כלונסאות ובמקרה השני על 300 מ"ר ופחות כלונסאות, זה פחות כיף לעלות ולרדת במדרגות אבל אם אין ברירה זה התכנון שצריך לעשות.

מדובר לרוב על תוספת של כ-5-7% בין בית מפלס אחד של 200 מ"ר לבין בית בן 2 קומות של 100 מ"ר, לתשומת ליבכם.

 

מספר חדרים

רק אתם יודעים כמה חדרים אתם באמת צריכים. אתם תגיעו לתשובה הנכונה, רק לאחר שתלכו עם האידיאולוגיות שלכם ותתחשבו ברצונות ובבקשות הידועות לכם. התכנון השכיח ביותר מגדיר לכל ילד חדר משלו. החדר הזה מכיל לרוב: מיטה, ארון, שולחן, פינת משחקים, לעיתים ספרייה או טלוויזיה, ובעצם נועד להכיל את מגוון הציוד ותחומי העניין של הילד. אך לעיתים, מבחינה אידאולוגית טלוויזיה או מחשב לא יכנסו לחדרו של ילד.

 

לפעמים, ההורים יעדיפו לעשות "חדר שינה" המכיל מיטות בלבד לשניים או שלושה אחים, ולעשות חדר משחקים בנפרד, או "חדר לימודים" עם מחשב ומלא ספרים. חשבו טוב טוב, מה הכי נוח ובריא עבור בני הבית? קחו בחשבון את הדברים שבני הבית אוהבים לעשות והגדירו את מיקומם ברחבי הבית (זוכרים את סעיף המרגלים מקודם?).

 

תחביבים וכישרונות הינם דברים חשובים שיש לקחת בחשבון בתכנון חלל של מספר נפשות, מאחר והם חלק אינטגרלי מהתנועה והאנרגיה בבית. למשל: נגינה על תופים בחדר אטום לרעש. או ציור, פיסול, ועוד תחביבים קסומים אך מלכלכים למיניהם בחדר עבודה עם שטח גדול, או בכלל בגינה?

גם גאן אין נכון או לא אלא לפי בני המשפחה שלכם, אם יש תאומים או אחים בגילאים סמוכים שמעדיפים לישון יחד, אגב – כשהם קטנים הם מעדיפים את הקומונה המשפחתית, ככל שיש יותר אקשן כך יותר שמח!

 

ולכן, לעיתים עדיף לתכנן חדר בגודל 16 מ"ר ולא 12 מ"ר והוא יהיה מרווח ומפנק עבור שניים ואפילו שלושה ילדים ותוכלו לחסוך תכנון חדר במידה ויש אילוצים של מטרז' , כמובן צריך לזכור לחשוב על העתיד שכל אחד ירצה את החדר הפרטי שלו עם החברים שלו וזה השלב כבר של פתיחת עליית הגג /  בניית קומה נוספת – הכי כיף!

 

טיפ סופר חשוב וקריטי

לא משנה כמה חדרים אתם מתכננים ומה המטרז' שלהם, אתם חייבים אבל חייבים לשמור על גודל מינימלי של חדר תקין שזה רוחב 2.6 מ' לכל הפחות ושטח של 8 מ"ר לכל הפחות , תתכננו חדר ברוחב 2.55 מ' וזה יוגדר לכם כחצי חדר מה שיוריד משווי הבית למשכנתא לפחות 150,000-200,000 ₪ , ראו הוזהרתם!!!

תכנון זמין בית פרטי – בואו נחלק את העוגה

קחו לכם לרגע משימה חשובה – חודש לפני שאתם יושבים לשולחן השרטוטים, שימו משקפיים קצת שונות מהרגיל והסתכלו על אורח החיים שלכם מזווית אחרת:

 

שימו לב לאורח החיים שלכם. הביטו בהתנהלות של הבית. בחנו את כמות הזמן שאתם מבלים בחדר כזה או אחר בבית, את אופן התנועה שלכם בו. חשבו מה הייתם משנים או לוקחים אתכם לבית הבא. שימו לב לפונקציות שימושיות יותר ופחות. הביטו בילדים, איפה הם הכי אוהבים לשחק או להכין שיעורים. איפה לרוב מתקיימות ארוחות הצהריים ואיפה הנשנושים…האם אתם יותר מתארחים או מארחים? אין פה תשובה נכונה או לא נכונה. זה אתם. יש פה רק תשובות שיובילו אתכם לתכנון נכון, עבורכם.  

 

כשתבחנו את היום יום שלכם במשך חודש ימים במשקפיים של תכנון, פתאום תשימו לב לאזורים בבית שהם כמעט ללא שימוש ואין לכם בעיה לוותר עליהם לעומת אזורים שוקקי חיים שבהם מתקיימת עיקר הפעילות ביום יום, נסו להבין האם יש חפצים או תכנון מסוים שממש מפריעים לחיי היום יום ושאלו את עצמכם שאלה מעניינת – אם היה לי בבית , זה בהחלט היה יכול להועיל , מה אותו נעלם או נעלמים?

 

רוצים עוד משימה מעניינת? בבקשה: אתם הופכים למרגלים בחשאי…

בחודשים הקרובים של תכנון הבית, הסתכלו בעין בוחנת על בתים של חברים וקרובי משפחה, עד כה ראיתם הסתכלתם בעיקר עם איזו עוגה אירחו אתכם, כעת נסו להבין איך המטבח מתוכנן, מה האביזרים שאהבתם בו, האם הגינה / המרפסת היא לטעמכם, מה אהבתם בה ומה לא, הציצו בחלוקת החדרים, בגודל ובסידור שלהם – האם הם נכונים עבורכם או שיש שם משהו מציק ותרשמו לכם ממה להימנע.

 

קחו עוד דובדבן לקינוח – דברו עם חברים / משפחה שסיימו לאחרונה את בניית הבית שלהם, הם רק מחכים לחלוק עם מישהו את כל התובנות והדוקטורט שהם צברו לאורך מסע בניית בית פרטי , תשאבו כמה שיותר מידע, תובנות ולקחים של מה הם חשבו לעשות, מה קרה בפועל והאם הם מרוצים מהתכנון ואם לא אז ממה הם לא מרוצים, ועל זה נאמר – יותר משהעגל רוצה לינוק , הפרה רוצה להניק, הם יספרו וידברו וישתפו עד שאתם כבר תתעייפו.

חלוקה לחדרים

חדרי אמבטיה מעוצבים

כמות חדרי האמבטיה נקבעת ע"פ צורך וחלום. חדר האמבטיה ביחידת ההורים הוא לרוב צורך, מאחר ואנו זקוקים לפרטיות שלנו בבית עם ילדים.

 

חדר אמבטיה לכל ילד, הוא לרוב חלום, אם יש אפשרות, למה לא? רק אל תשכחו שזה "עוד שטח לנקות"…וכדאי שתיקחו בחשבון כמה נקודות יקרות מפז בתכנון חדרי האמבטיה:

  • איוורור – מדובר על חלל שמתמודד עם לחות בכל ימות השנה. דאגו לפתחים גדולים, לחלונות חיצוניים (ולא פנימיים לחדר כביסה למשל) או לוונטה ממש איכותית, אבל אם ניתן להימנע מהוונטה החמודה הזו, עדיף תמיד.
  • שימוש בחומרים איכותיים – אל תעשו פה קיצורי דרך, בחדרי אמבטיה, הזול הוא היקר. אל תחסכו על שום אלמנט שאמור להיכנס לתוך הקירות ולהתחבר לאינסטלציה הפנימית ביסודות. מיכל הדחה, אינטרפוץ, סוללה לאמבט וכדומה, מתחברים לצינורות בתוך הקירות והחלפה שלהם תדרוש פתיחה של אריחים. קנו מוצרים איכותיים עם אחריות, ייתכן שיום יבוא ותזכרו במשפט הזה שקראתם ותודו לנו מאוד, אז בבקשה.
  • חיפוי קרמיקה – הקפידו על שימוש בקרמיקה איכותית בחדר האמבטיה, זה חלל עם טמפרטורות משתנות ולכן חייבים להשתמש בחומרים איכותיים, וכמובן לזכור – רוחב חדר האמבטיה קטן ב-5 ס"מ לפחות לאחר שימוש בטיח וקרמיקה משני הצדדים, אז ה-140 ס"מ שאתם מתכננים הולכים להפוך ל-135-133 ס"מ נטו.
  • סוויטות לילדים – יש היום מגמה הולכת וגוברת לעשות חדרי אמבטיה אישיים לכל חדר לילד בעיקר לילדים המתבגרים, חשוב לתכנן בהתאם את כמויות האינסטלציה, הקרמיקות השונות, האביזרים, האיוורור וכמובן את התקציב – גמרים של חדר אמבטיה עולים כ-3,000 ₪ למ"ר לעומת כ-1700 ₪ למ"ר לשטח רגיל (יותר נקודות אינסטלציה, קרמיקה, איטום, כלים סניטריים וחשבון מים מנופח)
  • חדרי אמבטיה קטנים או גדולים – לרוב חדר אמבטיה סטנדרטי הוא כ-6 מ"ר, ניתן לעשות אותם מעט קטנים יותר בהתאם לצורך או להתפנק עם חמאם טורקי בתוך הבית, הכל תלוי בכם.
  • חדרי אמבטיה מודרניים או חדרי אמבטיה כפריים, מה הטעם שלכם? יש כמובן מגוון סגנונות עיצוב לחדרי האמבטיה וכל אחד עם טעמו האישי , בחדרי אמבטיה מודרניים אנחנו נפגוש יותר קווים ישרים ונקיים, מקלחונים משורטטים , כיור אינטגרלי והכל יהיה בריח של הייטק, נותן תחושה של נקיות סדר ואסטטיקה.

לעומת זאת, ישנם כאלו שיבחרו לעצב חדרי אמבטיה כפריים שמאופיינים יותר בגוונים חמים, בארונות אמבטיה מעץ, בכיור מונח וספסל עץ במקלחון , זה יוצר אווירה ביתית ונעימה יותר לפינוק של סוף היום ולמרגוע לנפש.

חדר הורים

חדר הורים

חדר גדול הוא חדר מפנק, וכמה חשוב שתתפנקו אחרי כל העבודה הקשה… מגיע לכם, וזו הבמה לפנק את עצמכם. חדר הורים מרווח הוא ללא ספק צורך, דרישה וחובה בבנייה של בית משלכם.

 

תכננו את התנועה בחלל, האם יש צד קבוע לכל אחד מבני הזוג? האם נוח לכם להתלבש ליד המיטה, בחדר האמבטיה או שהייתם רוצים שיהיה לכם אזור מיועד לכך? זה יכול להיות מתורגם לחדר ארונות, או מעבר ארונות בחלוקה של 80%-20% לטובת האישה בכל מקרה, אל תתחילו לתכנן מבלי לחשוב על התנועה שלכם בחלל והצרכים של כל אחד מבני הזוג. כמובן שחדר אמבטיה ביחידת ההורים הוא הכרחי. שימו לב לגודל החלל שאתם מתכננים. הסטנדרט היום הוא 3.5 מ"ר, והוא לא מפנק במיוחד כי מדובר על 180 ס"מ* 180 ס"מ בערך.

 

ואם נפרק את זה לגורמים, מדובר על מקלחון של 80*80 וארון אמבטיה צמוד ברוחב מקסימלי של מטר (זה בתנאי שהחלל בגודל ה"נטו" שלו אכן נשאר כך אחרי אריחים), האסלה לרוב מצדו השני של המקלחון, וכמה חבל נשאר לנו ריבוע קטנטן להסתובב בו סביב עצמנו. אם תמתחו טיפה את הגבולות, ותתכננו חלל בגודל של 2.5*2.5 מטר תרגישו את ההבדל מיידית. שינוי קטן מ3.5 מ"ר ל5 מ"ר יכול לשנות את איכות התנועה שלכם, ואיכות החיים שלכם באופן משמעותי. (טיפים נוספים לתכנון נכון של חדרי אמבטיה בלינק הבא)

 

אחסון

אחד הנושאים שהכי מטרידים זוגות צעירים היום בכלל ומשפחות עם ילדים מתבגרים בפרט. כמות הציוד הממוצעת של משפחה צעירה ומודרנית היא בלתי נתפסת. הרים של צעצועים ומשחקים, בגדים ועוד בגדים.

 

בגדים קטנים שצריך למסור או גדולים שעוד מעט יהיו טובים. קלסרים של חשבונות ומסמכים ש"לך תדע מתי נצטרך". המתנות מהדודה, המחברות של שנה שעברה, מה תגידו? הם צריכים אחסון, או ללכת למקום אחר. אבל בלי שום ספק, קחו אותם בחשבון. האם הם בתוך ארון נגרות שמלווה את המסדרון? או שיש חדר ייעודי לאחסון? מה יהיה לכם הכי נוח? וכמה גישה אתם רוצים לדברים?

 

קחו טיפ חשוב לדרך – בכל נישה אפשר לייצר ארון או מדפים לאחסון (רצוי ארון סגור, זה משרה אווירה נעימה יותר) , ואם יש מצב לייצר מחסן קטן בבית להכיל את מה שכל יתר הארונות האחרים לא מכילים, מה טוב.

באופן כללי, תנסו לא לאגור יותר מדי, הטריק הוא להוציא משהו ישן כשמכניסים משהו חדש כמו בגד כל שהוא.

הכי חשוב – אם כבר אתם עוברים לבית החדש, זאת ההזדמנות המושלמת להיפטר מכל החפצים המיותרים שצברתם עם השנים, אפשר להתחיל כבר מעכשיו…

 

מיזוג

בהתאם לכיווני האוויר, חשוב לתכנן מיזוג שיאפשר טמפרטורה נעימה בכל השנה. הכנות והנמכות, VRF או מיני מרכזי או עיליים? הכניסו את זה לתקציב…אין פה נכון או לא נכון. לאחד יתאים מזגן עילי בכל חדר, השני לא יחשוב פעמיים ויחליט על מזגן מרכזי וקמין בסלון.

 

חשוב במקרה של המיזוג להתייעץ עם יועץ מיזוג עוד לפני הגשת התוכניות לועדה! אוקיי, תשאלו למה? מכיוון שתוכניות המיזוג, הנמכות הגבס ומיקום המנועים עלול להשפיע על כלל התכנון לבית (הזזה של קירות, חלונות, יצירת שטח טכני וכו') , אם תסיימו את שלב השלד ורק אז תתחילו לתכנן, עלולה להיות לכם בעיה / אילוצים שאתם לא שמחים לקבל. התייעצות עם יועץ מיזוג אוויר אפילו לא עולה לכם כסף אז למה לא לתכנן מוקדם ככל הניתן?

 

חניה

כמה נוח לחזור מקניות, לפתוח את הבגאז' ולהיות ישר במטבח? כמה נוח שלכל אחד מהנהגים בבית מקום חניה משלו? קחו בחשבון את התנועה היומיומית שלכם ותכננו חניה נוחה. רצוי לתכנן חניה של מינימום 5 מטר אורך כדי שתספיק לכל סוג רכב פרטי. בנוסף, רצוי לתכנן כבר עכשיו עמדת טעינה לרכב חשמלי, יש שמועות שהם הולכים להשתלט על העולם!

 

אגב, יש בתים שבהם מתוכננת חניה עוקבת ללא ברירה, תוכלו לתכנן מחסן בקצה הפנימי ואת הרכב השני שלכם ניתן להחנות ברחוב בצמוד למגרש במידה ואין בעיות חניה.

טיפ חשוב – רצוי לא לרצף עם קרמיקה דקה חיצונית את החניה, משקל של 2 טון וקרמיקה אף פעם לא הסתדרו טוב ביחד.

שימו דגש על השטחים המרכזיים בבית

השטחים המרכזיים מוגדרים בבית כ"שטחים ציבוריים". כלומר, השטחים המשפחתיים, בהם כולם מתאגדים, שם הזיכרונות נוצרים. שם אוכלים, צוחקים, עושים דברים משותפים. חשוב לתכנן את השטחים האלה על בסיס המאפיינים של הפעילות המשפחתית. למשל, אם במשפחה שלכם יש מסורת של שיחות ארוכות סביב שולחן האוכל, גם אחרי שהארוחה מסתיימת, צריך לחשוב על מיקום נעים ועל כסאות נוחים. אבל לפני הכל, יש לתכנן את האזור כשטח מרכזי, שיש תמיד תנועה אליו וממנו.

 

הסלון

אז מה קורה אצלכם בסלון? הוא משמש מקום מפגש של המשפחה? איך אתם אוהבים לרבוץ בו, בשכיבה על הספה או על השטיח? זהו מקום האירוח המרכזי כשבאים אורחים? כל השאלות האלה, ועוד רבות כדוגמתן, מתארות פעילות שגרתית בבית, באזור מרכזי כמו הסלון. רדו לרזולוציות האלה. תודו בפניי עצמכם, איך אתם בת'כלס הכי רוצים את זה, מה יהיה הכי טוב בשבילכם…אם חלמתם על בית מפנק, הסלון הוא בדיוק המקום לעשות את זה, ובגדול. תכננו חלונות גדולים בשביל שייכנס אור טבעי, דאגו להצללה עדינה ומלטפת, הכניסו הרבה טקסטיל לפינוק- וקיבלתם את ה"כירבול" שבני הבית כל כך כמהים אליו.

 

טיפ חשוב לדרך

תחשבו מה קורה ב-95% מהזמן בבית שלכם, האם אתם מארחים לרוב או שאתם יותר אוהבים את המסגרת המשפחתית המצומצמת , הבנה מה עיקר הבית שלכם יעזור לכם להבדיל בין עיקר לתפל בתכנון, בשביל מקרה שקורה אחת לכמה חודשים, לא צריך לעצב את הבית במיוחד עבורו.

כל המשפחה יחד בסלון

המטבח

אין בית בלי מטבח, הוא חייב להתקיים תמיד, אי אפשר בלעדיו. גם אם מדובר במשפחה של נרקומני טייק אווי שעיצבו מטבח בשביל לשטוף ידיים לפני המשלוח, או במשפחה של בשלנים, שחיים ונושמים בישול וזה גם תחביב מספק ומהנה עבורם.

 

גודלו של המטבח, התקציב שיושקע בו, האבזור שבו, יוכתבו ע"פ האפיון שלכם את עצמכם. אחרי שהבנתם את סדר הגודל של המ"ר והתקציב, תחליטו על המיקום המדויק בבית, שיגדיר האם המטבח סגור, פתוח או מקביל. חשבו את המרחק מפינת אוכל. תכננו הגשה לשולחן. הפרטים הקטנים האלה יהפכו את העבודה והבילוי במטבח לנעימים ונוחים יותר.

עיצוב פנים אישי - תכניסו את ה"סטייל" שלכם

  • מה עושה לכם את זה?
  • קווים נקיים כמו בעיצוב הנורדי?
  • או פינות מתעגלות כמו בסגנון הפרובנסי?
  • כפרי, מודרני, אקלקטי, קלאסי, תעשייתי, בוהמייני או אפילו אסייתי? הסגנון שתבחרו יבוא לידי ביטוי כמובן בעיצוב הפנים.

 

אצלי בבית למשל, החלטנו ללכת על עיצוב כייפי ומעניין לחדרי האמבטיה. בחרנו קונספט שליווה אותנו בכל תהליך עיצוב החלל. משלב האריחים ועד האקססוריז שב"פינאלה". אצל הילדים בחרנו לעצב בסגנון "ספינת פיראטים וים". זה בא לידי ביטוי בצורות ובצבעים והילדים מאושרים מזה עד הגג. בחדר הרחצה שלנו לעומת זאת, לקחנו את העיצוב לכיוון של "ריזורט בהוואי", בעוד שחדר האמבטיה של האורחים מעוצב בסגנון "בית מלון יוקרתי".

 

לכל חלל האופי שלו, בהתאם לתחושות שקיווינו להעביר. זה כייף, מעניין וזה בעיקר אנחנו😊 אך מעבר לעיצוב הפנים, הסטייל שתבחרו יכול לקבל ביטוי עוד בשלב התכנון והבנייה. גודל הפתחים וצורתם יוכתבו ע"פ הסגנון שתגדירו- צורת המדרגות, הדלתות, הריצוף והאריחים. אפילו הגג של המבנה יושפע מהסגנון- גג רעפים או בטון? באיזו צורה ובאיזה גובה? סקאיילייט, או חיפויי עץ? סגנון הוא הרבה יותר מסטיילנג בסוף, הוא יכול להשפיע על כל אלמנט בבית, הכניסו אותו לחישובים מבעוד מועד.

 

טיפ קטן: הרשת והמגזינים עמוסים בתמונות שמתארות אווירה וסגנון. צלמו, סמנו, שלחו לאדריכל או המעצב שלכם את הוויזואל שמדבר אליכם. זה יעזור לכם לתרגם את החלומות למציאות. אל תשכחו שאין סוף לעיצוב וסטיילינג, ניתן לקחת כל החלטה קדימה עד כמה שהכיס מאפשר…

 

מקווים שנשארתם עם טעם של עוד, כי במאמרים הבאים נתעמק בכל חלל, מה מתאים ומה עדיף? אין סוף לדברים שאפשר לעשות, אבל למאמר הזה כן. מקווה שהוא היה לכם לעזר, בהצלחה!

שאלות ותשובות

אדריכל לרוב רק מתכנן אבל לעיתים הוא / היא משמשים כמעצבת פנים ואז בהחלט ניתן לתמחר בהצעת המחיר גם עיצוב פנים.

ישנו טווח מחירים מאוד רחב לעלויות התכנון , עיקר עלויות התכנון הן על גבי האדריכל/ית כך שבסופו של דבר כל עלויות בעלי המקצוע בתכנון נעות סביב 50,000 ₪+ מע"מ ועד 150,000 ₪ + מע"מ.

משך זמן התכנון לבית פרטי יכול לארוך 8 חודשים ולהגיע גם עד שנתיים ושלוש, שלב התכנון מתחלק ל-3 חלקים : מיום התחלת התכנון ועד גיבוש התוכניות מול המזמינים, לאחר מכן מתקדמים להגשה לועדה המקומית שהזמן לשלב הזה תלוי בעיקר בועדה המקומית והשלב השלישי הוא לאחר קבלת החלטת הועדה ומילוי כל הדרישות לצורך קבלת היתר הבניה.

ישנם כמה פרמטרים בסיסיים לבדיקת תכנון : תנועה במרחב המתוכנן, בדיקה שכל הפונקציות הדרושות בבית כמו פינת אוכל, חדרי אמבטיה, חדר כביסה וכו' קיימות בתוכניות וכמובן תיאום הציפיות מול רשימת הדרישות הראשונית שלכם.

מדריכים לבחירת בעלי מקצוע

שלב התכנון

נספח סניטרי להיתר בניה

נספח סניטרי להיתר בניה

כל מבנה חדש ובמיוחד בית פרטי חייב לתכנן נספח סניטרי המכיל את...
עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין

עורך דין מקרקעין מטפל בכל הצד המשפטי של עסקאות נדל"ן - מכירה...
תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי

תכנון זמין בית פרטי הוא אחד מהשלבים המרגשים בחייה של משפחה בישראל,...
תיק מידע להיתר בניה

תיק מידע להיתר בניה

כדי להתחיל לבנות את בית החלומות שלכם (או כל פרויקט בניה אחר)...
זכויות בנייה בית פרטי

זכויות בנייה בית פרטי

אם אתם מתכננים לבנות על מגרש פרטי שרכשתם לאחרונה, או שקיבלתם...
התקן עומר או התקן ברק

התקן עומר או התקן ברק?

התקנת מזגן לממ"ד נחשבת חיונית לשמירה על שהייה נוחה בחדר במקרה...

שלב השלד ותשתיות

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה

יועץ אינסטלציה אחראי על קבלת החלטות בעלות חשיבות עליונה בכל מה...
תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

תיקון 101 לחוק התכנון והבניה

חוק התכנון והבניה שנחקק בישראל בשנת 1965 מיועד להסדיר את פעולתם...
פינות טיח לקירות הבית

פינות טיח בבית פרטי

פינות טיח בבית פרטי הן פרופילים ממתכת, אותם מתקינים בפינות הקיר...
קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי

קבלן שלד לבית פרטי הוא אחד הגורמים החשובים והמרכזיים ביותר בתהליך...
יועץ קונסטרוקציה להיתר בניה

יועץ קונסטרוקציה להיתר בנייה

היתר בנייה הוא הליך מורכב הדורש אישורים ממספר רשויות. אחד האישורים...
משקל מרחבי

משקל מרחבי

משקל סגולי ומשקל מרחבי הם שני מושגים חמקמקים ובעייתיים, שקצת...

שלב הגמרים

יועץ אקוסטיקה

יועץ אקוסטיקה

הועדה המקומית לתכנון ובניה עשויה לבקש מכם להגיש נספח אקוסטי,...
ביטוח בנייה פרטית כיסויים חשובים

ביטוח בנה ביתך

ביטוח בנה ביתך מיועד לשמור עליכם מפני כל צרה שלא תהיה בזמן שאתם...
ניקיון מקצועי בסיום הבנייה

ניקיון בית לאחר בניה

אחרי כל הבלאגן, בעלי המקצוע שיצאו ונכנסו, התקינו והובילו, הרכיבו...
גנבים ראו הוזהרתם

גנבים ראו הוזהרתם

המדריך למיגון הבית גנבים, ראו הוזהרתם! אפשר למנוע פריצה לבית...
בריקים ואבני סיליקט

בריקים ואבני סיליקט

מה הם בריקים ואבני סיליקט? אז הנה, גם אתם הגעתם לטרנד החזק של...
קבלן גמרים

קבלן גמרים

קבלן גמרים מקצועי אחראי לכל הגימורים בבית שלכם, טיח, ריצוף צבע...

שלב עיצוב הבית

פנל שקוע

פנל שקוע

אם אתם אנשים שאוהבים עיצוב "נקי", עם קווים אחידים וישרים, פנלים...
איך בוחרים מעצבת פנים

מעצבת פנים

רוצים לעצב את בית החלומות שלכם? חושבים להתחיל תהליך בניית בית...
בית חכם

בית חכם

כיום בעידן המודרני אנחנו רגילים לאוטומציה, תפעול מיידי ובית שעובד...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

מה חייבים לדעת על פרזולים ומנעולים לדלתות פנים

קרה לכם פעם שבאתם לחנות שמוכרת מנעול לדלת פנים ופרזול והרגשתם...
מה חשוב שתדעו לפני שקונים דלתות פנים לבית

דלתות פנים חומרים

אנחנו עומדים לפני רכישת דלתות פנים וכל נציגי המכירות מפציצים...
עיצוב ותכנון מטבחים

תכנון מטבח - 115 טיפים מעולים לעיצוב ותכנון מטבח מושלם!

במאמר זה ניתן לכם תקציר על עיצוב ותכנון מטבח. מילים רבות ותוכניות...
Scroll to Top