ישנן סיבות רבות ואפשרויות רבות לכשל בביצוע האיטום ולכן חשוב לעבוד רק עם קבלני איטום מקצוענים וחומרים איכותיים.
- צריך לזכור שבמצבי מזג אוויר קיצוניים כמו קור משמעותי, שרב או מזג אוויר חם מדי , מומלץ לא לבצע את האיטום מכיוון שהוא עלול להיפגע, אם זה מהחול של השרב ואם זה תגובה של התמצקות חומר האיטום בקור משמעותי, קבלן איטום מקצועי יודע שזה ה-א’ ב’ באיטום ולא משחק עם מזג האוויר.
- חשוב להבין שמערכת האיטום אמורה להגן על השטח המיועד ב-100% לא פחות, מספיק שיהיה שטח קטן שלא יהיה אטום כהלכה כי לא הכינו את השטח כמו שצריך, המים כבר ימצאו את דרכם אל השטח הזה ויעשו בהם שמות, אז נא לזכור – או שזה אטום ב-100% או שזה לא אטום בכלל! חשוב שביצוע האיטום יהיה בפעם אחת בכל מקום בו מבצעים את האיטום, אם מבצעים איטום של חדר רטוב לדוגמא ומבצעים רק מחצית ממנו (החומר נגמר ויביאו עוד מחר…) זה מתכון לרטיבות ויצירת סדקים נימיים בין שכבות האיטום, אחת שכבר התייבשה ואחת חדשה.
- כשלים נוספים שעלולים להופיע הם בעקבות שימוש לא נכון בחומרים או שימוש בחומרים לא תקניים שלא בהתאם להוראות היצרן של החומר, גם שימוש ביותר מדי חומר זה לא טוב, כל המוסיף גורע…
- עניין השיפועים לכיוון נקודות הניקוז נראה ברור מאליו ומתבקש אך לעיתים הוא לא מיושם כמו שצריך, במסגרת הבדיקות שעושים לאיטום ניתן לבחון אם השיפועים טובים ולתקן במידת הצורך.
- במקרה שאין אף מים במעקה הגג, חייבים להתקין קיבוע מכני (פרופיל מתכת המסיים את השיפוע בין היריעה לקיר) כדי שלא תהיה נזילת מים לפנים הבית.
*** טיפ חשוב – לאחר סיום שלב האיטום, תקפידו שבעלי המקצוע הבאים בהמשך לא יפגעו באיטום עצמו , אם זה על ידי התקנת דודי שמש, מזגנים, קולטים סולאריים, או נזק לפני ביצוע הריצוף בחדרים הרטובים.
6. חשוב להקפיד על ביצוע שיפועים על פי התקן בהתאם לסוג הבטון או המשטח.
7. ביצוע האיטום על משטח יבש לחלוטין, לפחות 3 ימים של שמש לאחר גשם.
8. רצוי לבצע את ההכנות הנדרשות למיזוג, דוודי שמש וכו’ עוד בטרם ביצוע האיטום בפועל (מקלות סבא, צנרת מים לדוד שמש ועוד)
9. בכל נקודת מפגש בין משטחים שונים, לרוב ב-90 מעלות, חשוב לבצע רולקות עד לגובה של כ-20 ס”מ מעל פני המשטח הישר, (רולקה – יישום האיטום באופן רציף בין שני המשטחים על ידי המשך האיטום באופן מעוגל ליישום של איטום מושלם)
10. וודאו ששטח העבודה נקי מליכלוך ואבק עד כמה שניתן לקבלת רמת איטום גבוהה.
11. על גג טכני שאין שם תנועה רבה של אנשים, צריך לבצע איטום עם שכבה אחת של יריעות ביטומניות בעובי 5 מ”מ, לא פחות!
12. למחמירי האיטום רצוי לעשות אפילו 2 שכבות בגג לאיטום מושלם, שכבה ראשונה של 4 מ”מ והשנייה של 5 מ”מ לבנה.
13. לא לשכוח שמסביב לכל האלמנטים הטכניים היוצאים מהגג (צנרת, מקל סבא למיזוג וכו’) צריך לעשות איטום בדיוק כמו בקצה הגג והמשיק למעקה הגג.
14. רוב קבלני האיטום אינם מוכנים לתת אחריות על איטום ספי חלון מכיוון שבעלי המקצוע הבאים לאחר האיטום (סף חלון משיש , חלונות אלומיניום) עלולים לפגוע באיטום שבוצע על ידי קידוח של המוצרים שלהם אל תוך הקיר וכך האיטום נסדק. מה שמומלץ לעשות הוא לבצע 2 שכבות של חומר איטום הנקרא “סיקה 107”
15. להתקין את סף החלון בשיפוע קל כלפי חוץ ולהקפיד על כך שהסף החלון מגיע עם אף מים ושהוא נקי (אף מים זה החריץ מתחת לקצה סף החלון שגורם לטיפות המים להתנתק מהמשטח וליפול לרצפה ולא לנזול על הקיר)
16. ביצוע של יריעות ביטומניות ללא רולקות הן מתכון לנזילות ורטיבות, נפרט יותר בהמשך על הנקודה החשובה הזאת.
לקריאת המאמר הבא איטום בין הרצפה לקירות – המדריך המלא